​​Een gedeelde map toevoegen aan je account

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een gedeeld Dropbox-bestand of een gedeelde Dropbox-map, ontvang je een melding op dropbox.com, in de Dropbox-app en via e‑mail.

Als je bent uitgenodigd voor een gedeelde map, kun je deze map toevoegen aan je Dropbox-account. Wanneer je een gedeelde map toevoegt aan je account, heb je toegang tot die map en het materiaal in de map. De gedeelde map wordt ook gesynchroniseerd met het Dropbox-account van andere leden. De persoon die de map met je heeft gedeeld, heeft je mogelijk bewerkings- of weergavemachtigingen gegeven.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox zonder moeite mappen kunt delen.

Gedeelten in dit artikel:

Een gedeelde map toevoegen aan je account

Ben je uitgenodigd voor een gedeelde map, dan krijg je toegang door de map toe te voegen aan je account:

Een gedeelde map aan je Dropbox-account toevoegen via het tabblad Delen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Delen.
  4. Zoek de gedeelde map die je wilt openen. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de naam van de map en selecteer Toevoegen.

Een gedeelde map aan je Dropbox-account toevoegen via je meldingen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het pictogram voor meldingen (de bel).
  3. Klik onder de gedeelde map die je wilt openen op Toevoegen aan Dropbox.

Je hebt een Dropbox-account en een geverifieerd e‑mailadres nodig om een uitnodiging voor een gedeelde map te accepteren. Gedeelde mappen worden rechtstreeks aan je Dropbox-account toegevoegd en gesynchroniseerd met alle leden van de map. Als je nog geen Dropbox-account hebt, kun je er een maken en dan de uitnodiging accepteren.

Toegang vragen tot een gedeelde map

Als je op een uitnodiging voor een gedeelde map klikt en je nog toegang moet vragen, heeft de eigenaar van de map je mogelijk nog geen toegang verleend. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat iemand die een uitnodiging voor een gedeelde map heeft ontvangen, die uitnodiging heeft doorgestuurd aan jou. Je kunt als volgt om toegang vragen tot de map:

1. Klik op de link van de uitnodiging die je hebt ontvangen.
  2. Klik op Toegang vragen.
  3. Als je meer dan één Dropbox hebt, moet je het account selecteren waaraan je de gedeelde map wilt toevoegen.
  4. Je aanvraag wordt naar de eigenaar van de map verzonden en je krijgt bericht als de eigenaar je aanvraag accepteert.

Dropbox Business

Als je lid bent van een Dropbox Business-team en een map deelt met een ander teamlid, gebruikt de gedeelde map alleen de totale opslagruimte van het team. Als je echter een map deelt met iemand die geen lid is van je team, gebruikt de map de opslagruimte van je team en de opslagruimte van het account van de persoon waarmee je de map hebt gedeeld.

Meer informatie over Dropbox Business

Een gedeeld bestand toevoegen aan je account

Wanneer je een gedeeld bestand ontvangt, kun je het openen via de uitnodigingsmail of je meldingen op dropbox.com, en dan een voorbeeld bekijken op dropbox.com.

Net als voorbeelden, nemen gedeelde bestanden geen ruimte in je account in beslag, tenzij je een kopie van het bestand opslaat in je Dropbox-account.

Als je alle bestanden wilt zien waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen, volg je deze stappen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Delen.
  4. Kies het tabblad Bestanden. Hier kun je alle bestanden zien waarvoor je uitgenodigd bent. Klik op een bestand om het te bekijken in de voorbeeldweergave.

Als een bestand met je is gedeeld via een link, wordt het niet vermeld op het tabblad Delen