Een back-up maken van een externe schijf naar Dropbox

De back-upfunctie voor externe schijven is beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Basic-, Plus-, Family-, Professional-, of Dropbox Backup-abonnement.

Zo werkt de back-upfunctie voor externe schijven

De back-up van je externe schijf wordt opgeslagen in de Dropbox-account, naast je andere bestanden en mappen, en heeft dezelfde naam als je externe schijf.

Je kunt een bestand openen op je externe schijf (als deze is aangesloten) of vanaf je back-up op dropbox.com Je kunt je back-up ook openen via de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac). Er wordt een browservenster geopend naar je back-up op dropbox.com.

Je kunt geen wijzigingen aanbrengen (zoals bewerken, toevoegen of verplaatsen) aan back-upbestanden in Dropbox. Als je bestanden wilt wijzigen, doe je dit op je externe schijf en synchroniseer je daarna opnieuw met Dropbox. Hersynchroniseren gebeurt elk uur ook automatisch.

Opmerkingen:

• Deze functie ondersteunt alleen externe schijven met bestandssysteemtype NTFS (Windows) en APFS of HFS+ (Mac).
  • Alleen-lezen-schijven en cd-roms worden momenteel niet ondersteund.
  • Je schijfback-up neemt geen hardeschijfruimte op je computer in beslag.

Een back-up maken van je externe schijf

Een back-up maken van je externe schijf naar je Dropbox-account:

1. Open de Dropbox-desktopapp op je computer.
  2. Sluit je externe schijf aan op je computer. Er wordt een Dropbox-venster weergegeven waarin wordt gevraagd of je een back-up wilt maken van je externe schijf. (Het kan een paar seconden duren voordat dit venster wordt weergegeven).
    • Opmerking: In Windows kun je je back-up starten door met de rechtermuisknop te klikken op de schijf in de Verkenner. Klik vervolgens op Back-up maken naar Dropbox.
  3. Klik op Back-up starten om te bevestigen en de back-up te starten.
    • Opmerking: Als je je schijf loskoppelt, stopt de back-up. De back-up gaat verder als je de schijf weer aansluit.
  4. Klik op Sluiten om het venster te verlaten.

De back-up van je externe schijf pauzeren

Je kunt de back-up van bestanden op je externe schijf pauzeren zonder de synchronisatie met Dropbox volledig te stoppen. Klik met de rechtermuisknop op je back-up en klik op Back-up pauzeren.

Om de back-up te hervatten, klik je met de rechtermuisknop op je back-up en daarna op Back-up hervatten.

De back-up van je externe schijf verwijderen

Je kunt de back-up van je externe schijf verwijderen net als je andere mappen uit je Dropbox-account verwijdert. Door de back-up van je externe schijf te verwijderen, verwijder je deze alleen uit Dropbox, en niet van je externe schijf zelf.

Veelgestelde vragen:

Waarom synchroniseren mijn bestanden niet naar mijn back-up?

Als je synchronisatieproblemen ondervindt met je back-up, bekijk dan dit artikel over het oplossen van synchronisatieproblemen. Je kunt de synchronisatiestatus van je bestanden bekijken in je synchronisatiewachtrij.

Is er een opslaglimiet voor de back-up van externe schijven?

Ja. Je back-upruimte is afhankelijk van de beschikbare opslagruimte van je Dropbox-account.

Ik zie een bestand ".dbxignore" in mijn back-up. Wat is dit?

Sommige externe schijven maken logboekbestanden aan. Dropbox negeert deze bestanden om ruimte te besparen in je back-up. Daarvoor maakt Dropbox .dbxignore- bestanden aan die minder ruimte in beslag nemen.

Kan ik mijn Dropbox-map opslaan op de externe schijf waarvan ik een back-up aan het maken ben?

Nee. Je kunt de Dropbox-map niet opslaan op de externe schijf waarvan je een back-up wilt maken. Als dit wel zo is, verplaats je de Dropbox-map terug naar de harde schijf van je computer voordat je een back-up maakt van je externe schijf.

Ik zie een foutmelding: "Er is een probleem opgetredne met je back-up". Wat is er gebeurd?

Als je deze foutmelding te zien krijgt, zijn je bestanden veilig, maar was er sprake van een technisch probleem waardoor je back-up is stopgezet en er een nieuwe is gemaakt.

De nieuwe back-up zal op dezelfde manier werken als de oude en zal alle wijzigingen die op de schijf zijn aangebracht, opslaan. De naam van de nieuwe back-up bevat (new) aan het einde ervan.

Als je Dropbox-opslagruimte wilt vrijmaken, kun je de oude back-up verwijderen. Je verwijdert geen bestanden op je schijf als je de oude back-up verwijdert.

Voor mappen met de namen ToolKit en FileHistory is geen back-up gemaakt. Waarom?

Voor deze mappen worden standaard geen back-ups gemaakt, omdat de mapnamen een technisch probleem kunnen veroorzaken.

Als je een back-up van deze mappen wilt maken, moet je de naam wijzigen.