Dropbox Backup instellen

Bijgewerkt Mar 06, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Doe het volgende voordat je een back-up instelt:

• Sluit alle geopende bestanden en apps op je computer.
  • Installeer de Dropbox desktop-app als je dat nog niet hebt gedaan.
  • Maak verbinding met het internet.
  • Hoewel de updateversie van Dropbox Backup een back-up kan maken van bestanden en mappen waarvan ook een back-up is gemaakt bij andere providers, zoals iCloud, Google Drive en OneDrive, raden we aan om die back-ups uit te schakelen voordat je Dropbox Backup gebruikt, om conflicten tussen back-ups te voorkomen.
highlight icon

Opmerking: Als je de oude versie van Dropbox Backup gebruikt, moet je je andere back-ups eerst uitschakelen voordat je Dropbox Backup gebruikt. Meer informatie over uitschakeling van iCloud, Google Drive en OneDrive.

Een back-up instellen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar of initialen in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Back-ups.
  5. Klik op instellen.
highlight icon

Opmerking: Als je de updateversie van Dropbox Backup gebruikt, kun je op Mapselectie wijzigen klikken om een andere map die niet in de lijst staat toe te voegen vanaf je apparaat.

1. Selecteer onder Een back-up toevoegen de computer of externe harde schijf waarvan je een back-up wilt maken.
  2. Klik op Aan de slag (computer) of Back-up [schijfnaam] (externe harde schijf).
  3. Vink de vakjes aan naast de mappen waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Klik op Instellen of Back-up.
  5. Als je een Mac gebruikt, klik dan op OK wanneer je gevraagd wordt Dropbox toegang te geven tot je mappen.

Je kunt je computer gewoon gebruiken terwijl er een back-up wordt gemaakt.

Als er geen back-up van een bestand of map kan worden gemaakt, verschijnen ze in de wachtrij voor synchronisatiefouten. Je bekijkt deze bestanden als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar of initialen in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Synchronisatieproblemen bekijken.

Meer informatie over het oplossen van synchronisatieproblemen.