Dropbox Binder gebruiken

Bijgewerkt Jan 31, 2024
person icon

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Dropbox voor een team waarvan de beheerder zich heeft ingeschreven in de early access versiebeheer van Dropbox Binder vanuit de Beheerconsole.

Met Dropbox Binder kun je een groep bestanden verzamelen, bekijken en delen, ongeacht waar ze zijn opgeslagen in Dropbox. Je kunt bestanden in een bundel verzamelen en een andere naam geven zonder de oorspronkelijke namen of locaties te wijzigen.

Nadat je een bundel hebt gemaakt, worden alle bestanden die je erin hebt verzameld in de linkerzijbalk van de bundel weergegeven. Als je één keer klikt op een bestand wordt het geopend in de voorbeeldweergave, zodat je snel van het ene naar het andere bestand kunt gaan.

Een bundel maken

Voer deze stappen uit om een nieuwe bundel te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Nieuw bestand maken.
  3. Klik op Dropbox Binder (bèta).
  4. Klik op de map waarin je de bundel wilt opslaan en klik op Maken.
  5. Kies onder Titel kiezen een titel voor de bundel.
  6. Kies onder Materiaal toevoegen de optie Bestanden uit Dropbox om bestanden en Paper-documenten uit Dropbox toe te voegen. Of kies Nieuwe pagina om een nieuw Paper-document te maken dat je wilt toevoegen aan de bundel.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Volg de aanwijzingen om bestanden toe te voegen aan de bundel of maak een nieuw document voor de bundel.

Een bundel openen, bewerken en delen

Voor bundels wordt de extensie .binder toegevoegd aan de bestandsnaam en bundels worden opgeslagen in je Dropbox-account, net als gewone bestanden. En net als bij gewone bestanden kun je bundels ook openen, bewerken, delen en de machtigingen voor delen wijzigen. Als je een bundel deelt, moet de ontvanger weergaverechten voor de bestanden in de bundel hebben om de bundel te kunnen bekijken.

Een bundel snel delen met een link:

1. Open een bundel.
  2. Klik op het linksymbool in de rechterbovenhoek van een pagina.
  3. Wacht tot er een link naar die pagina in de bundel is gekopieerd naar het klembord van je computer. Je kunt de link nu heel gemakkelijk delen.
highlighter icon

Opmerking: je kunt een bundel ook met een link delen door de URL te kopiëren.

Bestanden toevoegen aan een bundel

Voer deze stappen uit om bestanden toe te voegen aan een bundel:

1. Open de bundel, net zoals elk gewoon opgeslagen bestand in Dropbox.
  2. Klik onderaan de linkerzijbalk op + Materiaal toevoegen.
  3. Kies Bestanden uit Dropbox om bestanden en Paper-documenten uit Dropbox toe te voegen. Of kies Nieuwe pagina om een nieuw Paper-document te maken dat je wilt toevoegen aan de bundel.

Bestanden uit een bundel openen of bewerken

Voer deze stappen uit om een opgeslagen bestand in een bundel te openen of te bewerken:

1. Open een bundel.
  2. Klik in de linkerzijbalk op het bestand dat je wilt openen of bewerken.
  3. Klik op (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Openen in nieuw tabblad.

Je ziet nu de voorbeeldpagina van het bestand op dropbox.com. Vanaf deze pagina kun je het bestand openen, delen of er opmerkingen aan toevoegen.

Als het een webgebaseerd bestand is (zoals een Paper-document, Google-document of Microsoft Office Online-bestand), wordt de bewerkingspagina geopend.

highlighter icon

Opmerking: als je een bestand bewerkt dat is opgeslagen in een bundel, moet je de pagina opnieuw laden om de wijzigingen te zien.

Welke typen bestanden kan ik toevoegen aan een bundel?

Elk bestand dat kan worden geopend in de voorbeeldweergave van Dropbox, kan worden toegevoegd aan een bundel.