Opmerkingen toevoegen aan Dropbox-bestanden

Bijgewerkt Oct 10, 2023
Iedereen die toegang heeft tot een Dropbox-bestand, kan een opmerking achterlaten en andere opmerkingen bekijken, tenzij het toevoegen van opmerkingen is uitgeschakeld. Lees meer over het uitschakelen van opmerkingen in een bestand.

highlight icon

Opmerkingen:

• Je kunt machtigingen voor weergeven en opmerkingen toevoegen rechtstreeks in Dropbox Replay beheren, onder de instellingen voor delen van elk mediabestand.
  • Je kunt de machtigingen voor opmerkingen toevoegen in Dropbox Replay intrekken door de bestaande gedeelde links voor weergeven en opmerkingen toevoegen uit te schakelen, en vervolgens een nieuwe link voor alleen weergeven te delen.

Opmerkingen toevoegen aan een bestand

Opmerkingen toevoegen aan een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.
  3. Klik op de naam van het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  4. Klik op de knop Opmerkingen rechtsboven.
  5. Typ je opmerking.
    • Om iemand in je opmerking te vermelden, typ je @ en vervolgens de naam van die persoon, of klik je op de @.
    • Voeg een emoji toe aan je opmerking door op het blije gezichtje te klikken
  6. Klik op Plaatsen.

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek gedeelte van een bestand

Opmerkingen toevoegen aan een bepaald deel van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.
  3. Klik op de naam van het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  4. Klik op de knop Opmerkingen rechtsboven.
  5. Klik op de cirkel met een plusteken naast Laat weten wat je vindt.
  6. Klik op het gedeelte van het bestand waar je een opmerking wilt plaatsen en sleep er een kader omheen.
  7. Klik op het opmerkingenvak in de rechterzijbalk.
  8. Typ je opmerking.
  9. Klik op Plaatsen.

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek tijdstip in een video- of audiobestand

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek tijdstip in een video- of audiobestand

Je kunt een opmerking toevoegen aan een specifiek tijdstip in een video- of audiobestand op dropbox.com. In alle video- en audiobestandstypen met voorbeeldweergave in Dropbox kun je opmerkingen toevoegen aan specifieke tijdstippen.

highlight icon

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op dropbox.com voor bestanden in een Dropbox Professional-, Dropbox Advanced-, Dropbox Enterprise- of Dropbox Education-account. Gebruikers van Dropbox Replay kunnen ook per frame opmerkingen toevoegen.

Je voegt als volgt een opmerking toe aan een tijdstempel:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.
  3. Klik op de naam van het video- of audiobestand waaraan je opmerkingen wilt toevoegen.
  4. Klik op Opmerkingen rechtsboven.
  5. Klik op het tekstveld rechtsonder en typ je opmerking:
    • Om iemand in je opmerking te vermelden, typ je @ en vervolgens de naam van die persoon, of klik je op de @
    • Voeg een emoji toe aan je opmerking door op het blije gezichtje te klikken
  6. Selecteer het vakje naast het tijdstempel aan om je opmerkingen aan dat tijdstempel toe te voegen.
  7. Klik op Plaatsen

Een opmerking bewerken of verwijderen

Je bewerkt of verwijdert een opmerking als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.
  3. Klik op de naam van het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  4. Klik op de knop Opmerkingen rechtsboven.
  5. Klik op de opmerking die je wilt bewerken of verwijderen.
  6. Klik op Bewerken of Verwijderen.

Veelgestelde vragen over opmerkingen

Hoe worden opmerkingen gerangschikt in het opmerkingenvenster?

Opmerkingen kunnen in verschillende volgordes worden weergegeven, afhankelijk van het type bestand dat je bekijkt.

• Als je een audio- of videobestand bekijkt, worden de opmerkingen standaard gesorteerd op tijdstip. Een opmerking die op 01:11 is geplaatst, wordt dus weergegeven vóór een opmerking die op 02:07 is geplaatst.
  • Als je een bestand met meerdere pagina's bekijkt, worden de opmerkingen standaard gesorteerd op paginanummer. Een opmerking die op pagina 1 is geplaatst, wordt dus weergegeven vóór een opmerking die op pagina 5 is geplaatst.
  • Als je een ander type bestand bekijkt, worden de opmerkingen standaard gesorteerd van nieuwste naar oudste opmerking.

Voor elk bestand dat je bekijkt, kun je de sorteervolgorde wijzigen door op de vervolgkeuzelijst Sorteren op onder Opmerkingen in de rechterzijbalk te klikken.

Wie ontvangt een melding wanneer ik een opmerking plaats?

De volgende mensen ontvangen een e‑mail en een melding, zowel op dropbox.com als op hun gekoppelde apparaten:

• De eigenaar van het bestand
  • Iedereen die zich op het bestand heeft geabonneerd
  • Iedereen die een opmerking heeft toegevoegd aan de opmerkingendiscussie
  • Iedereen die is @vermeld in de opmerkingendiscussie

Meer informatie over het wijzigen van je voorkeuren voor meldingen.

Wie kan opmerkingen toevoegen aan een specifiek tijdstip in een video- of audiobestand?

Als de eigenaar van het bestand een van de Dropbox-accounts Professional, Advanced, Enterprise of Education heeft, kunnen andere mensen met die accounttypen een opmerking toevoegen aan een specifiek tijdstip.

Als de eigenaar van het bestand een van de Dropbox-accounts Basic, Plus, Family of Standard heeft, kunnen opmerkingen alleen worden toegevoegd op :00, en wordt de tijd grijs weergegeven.

Gebruikers die de add-on Dropbox Replay (voorheen de add-on Creatieve tools) hebben gekocht, kunnen ook per frame opmerkingen toevoegen aan videobestanden.

In welke tijdzone worden tijdstempels voor opmerkingen weergegeven?

Tijdstempels voor opmerkingen worden weergegeven in de tijdzone van jouw apparaat. Als je apparaat bijvoorbeeld is ingesteld op Pacific Standard Time, worden alle tijdstempels voor opmerkingen ook weergegeven in Pacific Standard Time.