Wat is de 2020-release van Dropbox Paper?

De 2020-release van Dropbox Paper is een productupdate waarmee je al je Paper-documenten kunt vinden, organiseren en opslaan op dropbox.com. Alleen de locatie verandert; je houdt gewoon toegang tot je Paper-documenten, en ook de functionaliteit blijft grotendeels hetzelfde.

Wat gaat er veranderen?

Paper-startpagina

• Om naar de beginpagina van Paper te gaan vanuit dropbox.com, selecteer je Paper via het rasterpictogram.
  • Of ga naar dropbox.com/paper om de beginpagina van Paper te openen.
  • Je kunt de beginpagina van Paper gebruiken om recent geopende Paper-documenten en Paper-documenten met een ster te vinden, en om te zoeken naar Paper-documenten (net als naar elk ander document)

Maken/ordenen

• Als je niet de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, kun je alleen Paper-documenten maken op de beginpagina van Paper, en deze organiseren in mappen die zijn gemaakt op paper.dropbox.com.
  • Als je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, worden alle nieuwe Paper-documenten gemaakt en georganiseerd zoals alle andere bestanden op dropbox.com.
  • In de 2020-release van Dropbox Paper is het bestandstype  .paper voor documenten, en .papert voor Paper-sjablonen.
  • Je kunt Paper-documenten bekijken en verplaatsen naar Dropbox-mappen vanuit dropbox.com, de mobiele Dropbox-apps en de Dropbox-desktopapp, net als bij elk ander bestand.
  • Je kunt een ster toevoegen aan Paper-documenten, of er bladwijzers voor maken, om ze makkelijk te vinden op de beginpagina van Paper.
  • In de zijbalk kun je zien tot welke mappen je toegang hebt.
  • Je kunt een nieuw Paper-document maken in elke map die je in de zijbalk selecteert.
  • Doe het volgende als de zijbalk niet wordt geladen:
    • Klik op Opnieuw proberen om je zijbalk opnieuw te laden.
    • Klik op Opnieuw proberen om de afzonderlijke mappen opnieuw te laden.

Mobiele app

• Je kunt Paper-documenten weergeven, openen en delen vanuit de mobiele app van Dropbox of Paper
  • Je kunt je Paper-documenten alleen in mappen organiseren met de mobiele Dropbox-apps, niet met de mobiele Paper-app.
  • Om Paper-documenten te bewerken, kun je de mobiele Paper-app gebruiken of naar paper.dropbox.com gaan op je mobiele apparaat.

Delen

• Met de 2020-release van Dropbox Paper kun je Paper-documenten op dezelfde manier delen als elk ander bestand in Dropbox. Het beleid voor delen dat voor een heel Dropbox-account of een specifieke Dropbox-map geldt, wordt ook toegepast op de Paper-documenten die daarin staan.
  • Nieuwe Paper-documenten die met je worden gedeeld, vind je op de pagina Gedeeld
  • Recent geopende Paper-documenten zijn te vinden op de pagina Recent

Ga voor meer informatie over het delen van Dropbox-bestanden naar Bestanden en mappen delen in Dropbox.

Paper-API

versiegeschiedenis

• Paper-documenten in het bestandssysteem van Dropbox gebruiken de versiegeschiedenis van Dropbox en ondersteunen terugdraaien en terugzetten.
  • Door Versiegeschiedenis voor een afzonderlijk Paper-document te selecteren, kun je nog steeds de gedetailleerde verschillen zien tussen versies, en kan het bestand worden teruggezet naar specifieke Paper-bewerkingen
  • Instellingen voor definitieve verwijdering zijn nu ook van toepassing op Paper-documenten, net als bij elk ander bestand.

Beheerinstellingen

• Het was op de beginpagina van Paper mogelijk om Paper helemaal uit te schakelen, zodat niemand toegang had tot Paper-documenten. Met de 2020-release van Dropbox Paper kunnen beheerders voorkomen dat documenten worden gemaakt en bewerkt, maar gebruikers kunnen nog wel Paper-documenten weergeven die met hen zijn gedeeld.
    • Beheerders kunnen deze instellingen voor standaardtoegang tot Paper wijzigen onder Beheerconsole → Instellingen → Appmachtigingen → Paper by Dropbox
  • Alle wijzigingen in de Dropbox-instellingen voor delen zijn nu ook van toepassing op Paper-documenten.

Als je een teambeheerder bent, raden we je aan de veelgestelde vragen voor teambeheerders over de 2020-release van Dropbox Paper te raadplegen.

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik de 2020-release van Dropbox Paper?

De nieuwe release van Dropbox Paper wordt geleidelijk uitgerold naar alle Dropbox-gebruikers, totdat ze allemaal zijn bijgewerkt naar de nieuwe versie. Je krijgt binnenkort een e-mail van Dropbox waarin staat wanneer je de release ontvangt.

Gebruik ik de 2020-release van Dropbox Paper al?

Sommige Dropbox-klanten gebruiken de 2020-release al. Zo kom je erachter welke release je gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs met de muis je document aan.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

Opmerking: Je kunt dit ook nagaan op paper.dropbox.com. Als je naar dropbox.com/paper wordt geleid, gebruik je de 2020-release van Dropbox Paper.

Kan ik de oude release blijven gebruiken?

Nee. Alle Dropbox-gebruikers gaan binnenkort de 2020-release van Dropbox Paper gebruiken.

Hoe lang duurt de migratie als deze eenmaal is begonnen?

De duur kan per keer verschillen, maar houd er rekening mee dat de migratie van één gebruiker ongeveer 30 minuten duurt, en de migratie van een heel team maximaal een paar uur.

Welke ervaring krijgen gebruikers tijdens de migratie?

Gebruikers hebben nog steeds toegang tot hun Paper-documenten, zowel voor weergeven als bewerken. Bepaalde acties in Paper-documenten zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn, zoals een document delen en een ster toevoegen aan een document. Zodra de migratie is voltooid, wordt de link naar het Paper-document automatisch bijgewerkt naar de nieuwe versie van het document in Dropbox.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Paper-documenten wanneer ik de 2020-release ga gebruiken?

Als je de 2020-release gaat gebruiken, verschijnen je bestaande Paper-documenten op dropbox.com. Paper-documenten waarvan jij de eigenaar bent, worden in een map geplaatst met de naam Gemigreerde Paper-documenten. Als je een Dropbox-teamaccount hebt, worden Paper-documenten die eigendom zijn van je team, geplaatst in een map met de naam Paper-documenten van het team. Van daaruit kun je ze verplaatsen naar mappen in je Dropbox-account.

Wat gebeurt er met mijn Paper-mappen?

Je Paper-mappen worden net als al je Paper-documenten verplaatst naar je Dropbox-map. Als je bijvoorbeeld een gedeelde Paper-map hebt met de naam 'Projectvoorstellen', wordt deze omgezet in een gedeelde map in Dropbox met de naam 'Projectvoorstellen' binnen je map Gemigreerde Paper-documenten.

Teammappen van Paper worden naar een centrale teammap in Dropbox gemigreerd met de naam Paper-documenten van het team en worden met de juiste groepen in Dropbox gedeeld Alle beheerders hebben toegang tot deze map.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Na de 2020-release blijven alle machtigingen voor delen exact hetzelfde voor al je Paper-documenten en -mappen. Ook eventuele gedeelde links blijven werken zoals je gewend bent. Dropbox verleent in geen geval anderen toegang tot een document in de 2020-release als deze gebruikers niet het recht hadden het document te bekijken of te bewerken voordat de 2020-release in gebruik werd genomen.

Het kan echter zijn dat het eigendom van sommige Paper-documenten wordt gewijzigd. Met de 2020-release van Dropbox Paper wordt het eigendom van Paper-documenten overgedragen aan de eigenaar van de bovenliggende map, maar alleen als die eigenaar al bewerkingsmachtigingen had voor alle documenten die in de map zijn opgeslagen. Had de mapeigenaar geen bewerkingsmachtigingen voor alle documenten in de map, dan worden de documenten onderverdeeld in meerdere mappen en blijven de eigenaren hetzelfde.

Nadat je de 2020-release van Paper in gebruik hebt genomen, kunnen je documenten worden gedeeld en teruggezet, net als gewone bestanden en mappen in je Dropbox-account.

Nemen Paper-documenten ruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Paper-documenten nemen heel weinig ruimte (minder dan 100 bytes) in beslag in je Dropbox-account. Dit is minder dan een dertigste van een standaarddocumentbestand.

Hoe maak ik nieuwe Paper-documenten met de 2020-release van Paper?

Een Paper-document maken op dropbox.com met de 2020-release van Dropbox Paper:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs met de muis je document aan.
  4. Klik op Dropbox Paper.

Je maakt als volgt een Paper-document op dropbox.com met de 2020-release van Dropbox Paper:

1. Meld je aan op paper.dropbox.com.
  2. Klik op Nieuw document maken.

Ga voor meer informatie over de manier waarop je Paper-documenten kunt maken naar Een Dropbox Paper-document maken.

Kunnen documenten in de 2020-release offline worden opgeslagen en bewerkt?

Bij Paper 2020 is offline bewerken nog steeds beschikbaar in de mobiele Paper-app.

In de Dropbox-desktopapp worden Paper-documenten opgeslagen als webgebaseerde bestanden. Deze kunnen alleen worden geopend op dropbox.com. Wil je Paper-documenten opslaan op je computer, dan moet je ze eerst exporteren als PDF-, .docx- of .md-bestand

Wat verandert er in de mobiele Paper-app met de 2020-release van Paper?

Met de 2020-release kun je je Paper-documenten blijven gebruiken in de mobiele Paper-app op precies dezelfde wijze als je gewend was.