Video- en audiobestanden afspelen in Dropbox

Bijgewerkt Oct 10, 2023
Je kunt audio- en videobestanden uploaden en delen op Dropbox, net als elk ander type bestand. Meer informatie over het toevoegen van bestanden en mappen aan je Dropbox-account.
highlight icon

Opmerking: Dit artikel gaat over video en audio die je hebt geüpload naar je Dropbox-account, niet over video of audio die je hebt opgenomen met Dropbox Capture. Meer informatie over Dropbox Capture.

Video- of audiobestanden afspelen

Je speelt als volgt een video- of audiobestand af dat je in je Dropbox-account hebt opgeslagen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.

3. Klik op de naam van een audio- of videobestand om een voorbeeld weer te geven. Meer informatie over het weergeven van voorbeelden van bestanden.
    • Om een audio- of videobestand in een bepaalde taal weer te geven, klik je op het tandwielpictogram rechtsonder op de voorbeeldpagina. Klik vervolgens op Audiotrack en selecteer de gewenste taal. Deze optie is alleen beschikbaar voor bestanden met meerdere audiotracks.

4. Klik op het voorbeeld om het af te spelen.

Je kunt de volgende acties ondernemen bij een voorbeeldweergave van je video:

• Klik op de afspeelknop (driehoekje dat naar rechts wijst) om hem af te spelen.
  • Wijzig de afspeelsnelheid, door linksonder op 1x te klikken en de gewenste afspeelsnelheid te kiezen.
  • 10 seconden vooruit of achteruit springen, door te klikken op de pictogrammen voor overslaan ('10' met pijlen naar rechts of links), rechts en links van de knop Afspelen
  • Klik op het luidspreker-pictogram om het volume aan te passen.
  • Klik op het ondertiteling-pictogram (rechthoek met twee C's) om de ondertiteling van je bestand in- of uit te schakelen.
  • Tik rechtsboven op het pictogram voor volledig scherm (rechthoek met twee pijlen) om de video op het volledige scherm te bekijken.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Klik op de naam van een audio- of videobestand om een voorbeeld ervan te bekijken. Meer informatie over het weergeven van voorbeelden van bestanden.
  3. Tik op het voorbeeld om het af te spelen.

Als je een video bekijkt op iOS, kun je ook:

• Terug- en vooruitspoelen, door met je vinger over de tijdlijn te slepen.
  • Spring 15 seconden vooruit of achteruit door te tikken op de pictogrammen voor overslaan ('15' met pijlen naar rechts of links), rechts en links van de knop Afspelen
  • Wijzig de afspeelsnelheid door linksonder op 1x te tikken en de gewenste afspeelsnelheid te kiezen.
  • De video op herhalen zetten, door rechtsonder op het luspictogram te tikken (twee pijlen in een cirkel).
  • De video op volledig scherm bekijken, door rechtsboven op het pictogram voor volledig scherm te tikken (rechthoek met twee pijlen).
  • De video minimaliseren terwijl je andere apps gebruikt, door rechtsboven te tikken op het pictogram met een afbeelding in een afbeelding (twee rechthoeken).
  • Je video naar AirPlay casten door rechtsboven te tikken op het cast-pictogram (rechthoek met pijl omhoog).
highlight icon

Opmerking: Je iOS-apparaat moet op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als het apparaat waarnaar je wilt casten.