Videotranscriptie en ondertiteling toevoegen in Dropbox Replay.

Bijgewerkt Feb 27, 2024
person icon

De functie die in dit artikel wordt beschreven, is alleen beschikbaar voor klanten die de Dropbox Replay add-on hebben gekocht.

Deze functies vallen onder ons beleid voor gegevensbewaring. Videotranscripties en ondertiteling worden 45 dagen na de laatste toegang bewaard en daarna veilig verwijderd.

Je kunt transcripties en ondertiteling toevoegen aan videobestanden in Dropbox Replay. Nadat deze zijn gegenereerd, kun je specifieke woorden selecteren om naar dat tijdstempel te gaan en kunnen de transcripten worden gekopieerd en gedeeld.
highlight icon

Opmerkingen

• Transcripties en bijschriften zijn alleen beschikbaar voor video's en kunnen worden gedownload.
  • Je kunt alleen video's transcriberen die maximaal 105 minuten lang zijn.

Videotranscriptie toevoegen in Dropbox Replay

Videotranscriptie toevoegen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het videobestand dat je wilt transcriberen.
  5. Klik op het tabblad Transcriptie onderaan de zijbalk voor Opmerkingen.
    • Opmerking: als de rechterzijbalk niet is geopend, klik je op de pijl of op de knop Transcriptie aan de rechterkant van het scherm.
  6. Klik op Transcriberen om transcriptie te starten.
    • Opmerking: Er verschijnt een voortgangsbalk terwijl de video wordt getranscribeerd.

Er verschijnt een melding onderaan het scherm wanneer de transcriptie is voltooid en de ondertiteling is toegevoegd. Je ziet ook aan welke bestandsversie het transcript en ondertiteling zijn toegevoegd.

Wanneer je een videobestand bekijkt, zie je het transcript met tijdstempels in de zijbalk voor Opmerkingen.

Je hele videotranscriptie kopiëren in Dropbox Replay

Je hele videotranscriptie kopiëren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het videobestand waaraan je een transcriptie hebt toegevoegd.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de zijbalk voor Transcriptie op Tekst kopiëren en plak de tekst waar je die wilt delen.

Je videotranscriptie downloaden in Dropbox Replay

Je videotranscriptie downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het videobestand waaraan je een transcriptie hebt toegevoegd.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de zijbalk voor Transcriptie op ‘’ (drie horizontale puntjes).
  6. Klik op Downloaden als .srt-bestand.

Ondertiteling in- of uitschakelen in Dropbox Replay

Ondertiteling in- of uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het videobestand dat je wilt bekijken.
  5. Klik op CC in de opties onderaan het videovenster om ondertiteling in te schakelen.
    • Klik nogmaals op CC om ondertiteling uit te schakelen.