Hoe lang bewaart Dropbox mijn verwijderde bestanden en gegevens?

Bijgewerkt Feb 11, 2024

Dropbox slaat verwijderde en vorige versies van bestanden gedurende een bepaalde periode op voor het geval dat je ze wilt terugzetten. Na deze periode worden de verwijderde bestanden gemarkeerd voor definitieve verwijdering uit ons systeem en verwijderd van onze opslagservers. Verwijderde bestanden kunnen niet meer worden teruggezet.

De standaardperiode voor het terugzetten van bestanden is afhankelijk van je Dropbox-abonnement:

• Klanten met een abonnement op Dropbox Basic, Dropbox Plus en Dropbox Family hebben 30 dagen de tijd.
  • Gebruikers van de Dropbox-abonnementen Professional, Standard en Essentials, en leden van Dropbox-teams hebben 180 dagen de tijd.
  • Gebruikers van de Dropbox-abonnementen Advanced, Enterprise en Education, en leden van Dropbox Plus-teams hebben 365 dagen de tijd.

Er zijn wel verschillende add-ons waarmee je de periode voor het terugzetten van bestanden kunt verlengen. Meer informatie over de uitgebreide versiegeschiedenis.

highlight icon

Let op: bestanden kunnen permanent worden verwijderd vóór het einde van de herstelperiode als ze deel uitmaken van een beleidsregel voor gegevensverwijdering.

Bestanden definitief verwijderen

Wanneer je bestanden markeert voor definitieve verwijdering, kun je zorgen dat ze onmiddellijk van onze servers worden verwijderd.

Meer informatie over definitieve verwijdering van bestanden.

Als je lid bent van een Dropbox-teamaccount, kan je teambeheerder  je mogelijkheden om bestanden permanent te verwijderen beperken.

Je Dropbox-account verwijderen

Als je je Dropbox Basic-, Dropbox Plus-, Dropbox Family-, Dropbox Professional- of Dropbox Essentials-account verwijdert, starten we met het verwijderen van de bestanden die je in je account hebt opgeslagen.

Zie het gedeelte Bewaring van ons Privacybeleid voor meer informatie.

Als je lid bent van een Dropbox-teamaccount, kan alleen de beheerder je account uitschakelen en je bestanden verwijderen.

Verzenden en volgen-bestanden verwijderen

Als je een bestand toevoegt aan de functie Verzenden en volgen vanaf je lokale schijf, OneDrive of Google Drive, wordt er een bestandskopie gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'. Deze kopie neemt opslagruimte in beslag en telt mee voor je opslaglimiet.

Bij verwijdering van deze kopie uit de map 'Verzenden en volgen' wordt automatisch het bestand verwijderd dat is opgeslagen in Verzenden en volgen, samen met alle bijbehorende metadata en analyses. Bij terugzetten van de bestandskopie worden het bestand en de bijbehorende gegevens in Verzenden en volgen teruggezet.
Als je rechtstreeks vanuit je Dropbox-account een bestand toevoegt aan Verzenden en volgen, wordt er geen extra bestandskopie gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'.

Bij verwijdering het originele bestand uit je Dropbox-account worden het bestand en automatisch ook alle bijbehorende metagegevens en analyses verwijderd uit Verzenden en volgen. Bij terugzetten van het originele bestand worden het Verzenden en volgen-bestand en de bijbehorende gegevens teruggezet.
highlight icon

Opmerking: De verwijdering van bestandskopieën in Verzenden en volgen is definitief. Eventuele metagegevens en gegevensanalyses die aan dat bestand zijn gekoppeld, kunnen niet worden teruggezet, zelfs niet als het bronbestand intact blijft.

Rechtstreekse verwijdering van bestanden in Verzenden en volgen heeft geen invloed op de bronbestanden in je Dropbox-account, lokale schijf, OneDrive, Google Drive of de map 'Verzenden en volgen'.
warning icon

Belangrijk: Standaardperioden en opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.