Felsökning av problem med lagringsutrymme på hårddisken

Om du ser felmeddelandet ”Startskivan är nästan full” (Mac) eller ”Diskutrymmet är nästan slut” (Windows) är hårddiskutrymmet på datorn nästan slut.

Om du ser felet ”Din Dropbox är full” har Dropbox-kontot slut på lagringsutrymme.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox kan hjälpa dig att spara lagringsutrymme.

Du har några alternativ om lagringsutrymmet håller på att ta slut:

Använd funktionerna Smart synkning eller selektiv synkning

Smart synkning är endast tillgängligt för Dropbox-kunder med planerna Dropbox Plus, Family, Professional eller Business. Selektiv synkning finns tillgängligt för alla Dropbox-användare, även de som har den kostnadsfria Basic-planen. Båda är funktioner i Dropbox-klienten som hjälper dig spara lagringsutrymme på din dator medan du fortfarande har kvar filerna i Dropbox.

Läs om hur Smart synkning fungerar.

Läs om hur selektiv synkning fungerar.

Radera filer från hårddisken

Om du använder en Mac: här finns Apples anvisningar för att radera filer och mappar.

Om du använder en Windows-dator: här finns Windows-anvisningar för att radera filer och mappar.

Vill du radera en fil från Dropbox? Läs om hur man gör.