Ladda ner och logga in på Dropbox Passwords

Den här funktionen är tillgänglig för Dropbox-användare på planerna Plus, Professional och Family.

Dropbox Passwords finns som datorklient, mobilapp och webbläsartillägg från Dropbox. Den här artikeln beskriver hur du laddar ner, installerar och ansluter enheter till Dropbox Passwords.

Läs om hur du använder Dropbox Passwords för att spara dina konton, inklusive användarnamn och lösenord.

Ladda ner Dropbox Passwords-apparna för datorn och mobilen

Kontrollera att du har rätt systemkrav för att använda Dropbox Passwords-apparna för datorn och mobilen.

Om du vill ladda ner Dropbox Passwords-klienten klickar du på länken nedan för ditt operativsystem:

Så här laddar du ner mobilappen Dropbox Passwords:

Logga in på Dropbox Passwords första gången

Logga in på Dropbox Passwords för första gången med Dropbox-kontots mejladress och lösenord. Om du redan är inloggad på Dropbox på enheten loggas du även automatiskt in på Dropbox Passwords.

Viktigt! Spara återställningsord som Dropbox Passwords ger dig när du konfigurerar kontot. Du kan förlora åtkomst till kontot om du inte sparar återställningsorden.

Anslut fler enheter till Dropbox Passwords

Det går att ansluta valfritt antal enheter till ditt Dropbox Passwords-konto. Anslut en ny enhet genom att ladda ner appen till den nya enheten och logga in. Dropbox Passwords skickar meddelanden till alla enheter du redan har anslutit för att bekräfta den nya enheten du vill ansluta.

• Öppna appen Dropbox Passwords om du inte får ett meddelande automatiskt på de anslutna enheterna. Du ombeds att bekräfta den nya enheten.
  • Om du inte har någon ansluten enhet uppmanar Dropbox Passwords dig att ange de återställningsord du fått under installationen – i rätt ordning. Läs mer om återställningsord.

Installera Dropbox Passwords webbläsartillägg

Dropbox Passwords webbläsartillägg föreslår starka lösenord till dina konton, sparar kontona och fyller automatiskt i användarnamn och lösenord. Det finns tillgängligt för Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge och Safari.

Läs mer om hur du använder Dropbox Passwords webbläsartillägg.

Obs! Appen Dropbox Passwords måste vara nerladdad och öppnad på datorn för att du ska kunna använda Dropbox Passwords webbläsartillägg.

Installera webbläsartillägget:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konfiguration.
  5. Klicka på Installera tillägg.
  6. Klicka på namnet på webbläsaren där du vill installera tillägget.

Webbläsares öppnas och ber dig installera tillägget.

Aktivera autofyll i mobilappen

Det går att aktivera autofyll i Dropbox Passwords mobilapp för att automatiskt fylla i kontots användarnamn och lösenord på webbplatser och i appar. Gör så här:

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Aktivera autofyll.
  4. Tryck på Gå till Inställningar (Android) eller följ anvisningarna (iPhone/iPad).

Lås, autolås och lås upp appen

Det går att ställa in appen Dropbox Passwords på autolås på datorn eller den mobila enheten. Det går även att när som helst låsa den manuellt på datorn.

Aktivera autolås på datorn:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .
  5. Klicka på Ställ in PIN-kod under Autolås.
    • På Mac-datorer går det även att markera Lås upp appen med Touch ID.
  6. Ange PIN-koden.
  7. Ange PIN-koden igen för att bekräfta.
  8. Klicka på Ställ in PIN-kod.
  9. Klicka på OK för att bekräfta att autolås är aktiverat.

Appen låses automatiskt efter 30 minuters inaktivitet eller när datorn är låst.

Lås appen manuellt genom att klicka på din avatar (profilbild eller initialer) och klicka på Lås.

Mobilappen Dropbox Passwords låser upp enheten med dess aktuella, förinställda säkerhetsfunktion. Beroende på enhet och inställningar kan det vara en PIN-kod, åtkomstkod, ansiktsigenkänning, fingeravtrycks-ID eller en annan numerisk eller biometrisk säkerhetsfunktion.

Aktivera autolås i mobilappen:

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Växla Lås upp med [säkerhetsfunktion] (iPhone/iPad) eller Använd autolås (Android).

Appen låses automatiskt efter fem minuters inaktivitet eller när datorn är låst.

Varför du måste spara dina återställningsord

När du konfigurerar Dropbox Passwords för första gången uppmanas du att spara en uppsättning med tolv återställningsord. Du kan förlora åtkomst till kontot om du inte sparar återställningsorden.

Dropbox Passwords lägger till ett extra lager säkerhet genom att använda redan anslutna enheter till att bekräfta nya enheter som du vill ansluta. Om du inte har åtkomst till en tidigare ansluten enhet frågar Dropbox Passwords efter återställningsorden i den ursprungliga ordningen. Om du inte har dem går det inte att logga in på nya enheter och du förlorar åtkomst till Dropbox Passwords-kontot.

Visa eller spara dina återställningsord

Du kan visa eller spara dina återställningsord när som helst med en ansluten enhet. (Inte bara under den första inloggningen.)

Visa eller sparar återställningsorden i Dropbox Passwords:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .
  5. Klicka på Visa återställningsord för att visa eller Spara PDF för att spara dem.

Om du uppgraderar eller nergraderar Dropbox-kontot

Om du uppgraderar eller nergraderar ditt konto mellan Plus, Professional och Family (Dropbox-planerna som erbjuder Dropbox Passwords) behåller du åtkomst till ditt Dropbox Passwords-konto och det förblir exakt detsamma.

Har du nergraderat Dropbox-kontot till Basic eller uppgraderat till Business kan du fortfarande exportera kontots användarnamn och lösenord som är sparade i Dropbox Passwords-kontot, men du förlorar åtkomst till Dropbox Passwords-funktioner, inklusive dessa:

• Möjlighet att visa, redigera, lägga till eller ta bort användarnamn och lösenord
  • Synka filer på enheterna
  • Fylla i webbplatser och mobilappar automatiskt
  • Möjlighet att radera all information sparad i Dropbox Passwords-kontot
    • Obs! Om du exporterar användarnamn och lösenord raderas de inte

Återgår du till Plus, Professional eller Family är det bara att återaktivera Dropbox Passwords-kontot med en enhet du tidigare har kopplat eller med dina återställningsord. När du gjort det aktiveras ditt konto igen och all information du sparat i kontot finns kvar där.

Ta bort Dropbox Passwords

Om du vill radera Dropbox Passwords-kontot måste du radera Dropbox-kontot eftersom kontona är sammanlänkade. Det går i stället att ta bort all kontoinformation sparad i Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbplatsadresser och anteckningar).

Återställ eller radera ditt Dropbox Passwords-konto

Om du återställer Dropbox Passwords-kontot raderas all kontoinformation sparad i Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbplatsadresser och anteckningar) från alla enheter. De anslutna enheterna kopplas bort, vilket innebär att appen fortfarande är installerad, men du måste bekräfta enheten på nytt från början för att ansluta den och logga in igen.

Återställ i datorklienten:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konton.
  5. Klicka på Återställ.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Exportera om du vill exportera dina konton innan du återställer. Klicka annars på Hoppa över.
  8. Klicka på Återställ.

Återställ i mobilappen:

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Återställ konto.
  4. Tryck på FORTSÄTT för att bekräfta att du vill ta bort alla dina konton.
  5. Klicka på EXPORTERA om du vill exportera dina konton innan du återställer. Klicka annars på HOPPA ÖVER.
  6. Tryck på ÅTERSTÄLL.

Om du i stället vill radera Dropbox Passwords-kontot måste du radera ditt Dropbox-konto eftersom båda kontona är länkade till samma mejladress och lösenord.