Vanliga frågor om Dropbox Passwords

Uppdaterat Oct 25, 2023
person icon

Dropbox Passwords finns tillgängligt för alla kunder som använder Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced och Enterprise. Om du är med i ett team som har ett förhandlat avtal eller HIPAA BAA kan du behöva skriva under ett tillägg för att använda Dropbox Passwords.

Dropbox Passwords är ett webbläsartillägg för Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge och Safari samt en mobilapplikation från Dropbox för Android- och iOS-enheter. I denna artikel hittar du svar på några vanliga frågor om Dropbox Passwords.

Läs om hur du skapar, lagrar och automatiskt fyller i dina inloggningsuppgifter med Dropbox Passwords.

Hur många kontoinloggningar och betalkort kan jag lagra med Dropbox Passwords?

Antalet kontoinloggningar och betalkort som du kan lagra i Dropbox Passwords beror på din Dropbox-plan. Planen påverkar även antalet enheter du kan använda Dropbox Passwords på. Kontrollera vilken plan du har.

• Om du har Dropbox Basic kan du lagra så många inloggningar och betalkort som du behöver. Du kan även använda Dropbox Passwords på upp till tre enheter.
  • Om du använder Dropbox Plus, Professional, Family, Standard, Advanced eller Enterprise kan du lagra hur så många inloggningar och betalkort som du behöver. Du kan även använda Dropbox Passwords på ett obegränsat antal enheter.
highlight icon

Obs! Om du länkar ett personligt konto till ditt teamkonto kan du även lagra ett obegränsat antal inloggningar och betalkort som du behöver på obegränsat med enheter med ditt personliga konto.

Hur ansluter jag fler enheter till Dropbox Passwords?

Anslut en ny enhet genom att ladda ner mobilappen Dropbox Passwords eller installera webbläsartillägget på din nya enhet och logga in. Dropbox Passwords skickar ett meddelande till alla enheter du redan har kopplat för att bekräfta den nya enheten du försöker ansluta.

• Öppna mobilappen Dropbox Passwords eller webbläsartillägget om du inte får ett meddelande automatiskt på de anslutna enheterna. Du uppmanas att bekräfta den nya enheten.
  • Om du inte har någon ansluten enhet uppmanar Dropbox Passwords dig att ange de återställningsord du fått under installationen i rätt ordning.
  • Om du är en Dropbox Basic-användare och redan har anslutit tre enheter måste du uppgradera din plan för att ansluta fler enheter. Varje anslutet webbläsartillägg eller mobilapplikation räknas mot din enhetsgräns.

Hur kopplar jag bort enheter från Dropbox Passwords?

Om du vill koppla bort en enhet från Dropbox Passwords följer du anvisningarna för att logga ut från en enhet på distans.

Hur aktiverar jag autofyll?

Du kan aktivera autofyll i Dropbox Passwords för att automatiskt fylla i kontots användarnamn och lösenord på webbplatser och i appar. Gör så här:

I webbläsartillägget

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på Konfiguration.
  5. Markera rutan bredvid Fyll automatiskt i mina användarnamn och lösenord när jag loggar in på webbplatser.
    • Klicka på rullgardinsmenyn och välj Alltid, Be om att spara eller Spara aldrig för att hantera när Dropbox Passwords sparar dina användarnamn och lösenord.

I mobilappen

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Aktivera autofyll.
  4. Tryck på Gå till Inställningar (Android) eller följ anvisningarna (iPhone/iPad).

Hur använder jag autolås?

Du kan ställa in webbläsartillägget eller den mobila applikationen Dropbox Passwords för automatisk låsning. Mobilapplikationen Dropbox Passwords låser upp enheten med dess aktuella, förinställda säkerhetsfunktion.

Beroende på enhet och inställningar kan det vara en PIN-kod, åtkomstkod, ansiktsigenkänning, fingeravtrycks-ID eller en annan numerisk eller biometrisk säkerhetsfunktion.

Aktivera autolås i webbläsartillägget

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Sekretess.
  5. Under Autolås klickar du på Lägg till lösenordsfras.
  6. Ange en lösenordsfras.
  7. Klicka på Spara.
  8. Klicka på OK för att bekräfta att autolås är aktiverat.
    • Om du vill ställa in appen så att den låses automatiskt efter en viss tid klickar du på rullgardinsmenyn bredvid Lås efter. Du kan välja 30 minuter, 1 timme, 2 timmar, 12 timmar, 24 timmar eller Aldrig. Som standard låses appen automatiskt efter 12 timmar om du inte väljer ett alternativ.
    • Om du använder Dropbox Passwords på Chrome eller Microsoft Edge kan du också markera rutan för att aktivera Lås när datorn går i viloläge. Den låses alltid när datorn går i viloläge oavsett vilken autolåsningstid du har valt.

Aktivera autolås i mobilappen

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Aktivera Använd autolås.

Appen låses automatiskt efter fem minuters inaktivitet eller när enheten är låst.

Vad används återställningsord för?

När du konfigurerar Dropbox Passwords för första gången uppmanas du att spara en uppsättning med tolv återställningsord.

Dropbox Passwords lägger till ett extra lager säkerhet genom att använda redan anslutna enheter för att bekräfta nya enheter som du vill ansluta. Om du inte har åtkomst till en tidigare ansluten enhet frågar Dropbox Passwords efter återställningsorden i den ursprungliga ordningen. Om du inte har dem går det inte att logga in på nya enheter och du förlorar åtkomst till Dropbox Passwords-kontot.

Hur visar och sparar jag mina återställningsord?

Du kan visa och spara dina återställningsord när som helst med en ansluten enhet.

Visa och spara dina återställningsord:

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Sekretess.
  5. Klicka på Visa och spara mina ord.
  6. Klicka på Spara PDF för att spara dina ord eller på Stäng för att stänga fönstret.

Vad händer med mitt Dropbox Passwords-konto om jag ändrar min Dropbox-prenumeration?

Om du nedgraderar ditt konto till Dropbox Basic har du kvar åtkomsten till ditt Dropbox Passwords-konto. Du kommer dock inte att kunna använda Dropbox Passwords på ytterligare enheter om du redan har anslutit tre eller fler.

Om du uppgraderar eller nergraderar ditt konto mellan Dropbox Plus, Professional och Family behåller du åtkomst till ditt Dropbox Passwords-konto och det förblir exakt detsamma.

Har du uppgraderat kontot till ett Dropbox-teamkonto som inte har Dropbox Passwords aktiverat kan du fortfarande exportera kontots användarnamn och lösenord som är sparade i Dropbox Passwords-kontot. Du förlorar dock bland annat åtkomst till följande Dropbox Passwords-funktioner:

• Visa, redigera eller ta bort användarnamn och lösenord
  • Synka filer mellan enheter
  • Fylla i webbplatser och mobilappar automatiskt
  • Radera information som sparats i Dropbox Passwords-kontot.

highlight icon

Obs! Om du exporterar användarnamn och lösenord raderas de inte.

Återgår du till Dropbox Plus, Professional eller Family är det bara att återaktivera Dropbox Passwords-kontot med en enhet du tidigare har kopplat eller med dina återställningsord. När du gjort det aktiveras ditt konto igen och all information du sparat i kontot finns kvar där.

Hur raderar jag mitt Dropbox Passwords-konto?

Om du i stället vill radera Dropbox Passwords-kontot måste du radera ditt Dropbox-konto eftersom båda kontona är länkade till samma mejladress och lösenord.

Om du inte vill radera båda kontona kan du i stället ta bort all kontoinformation som är sparad i Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbadresser och anteckningar).

Hur återställer jag mitt Dropbox Passwords-konto?

Om du återställer Dropbox Passwords-kontot raderas all kontoinformation som är sparad i Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbadresser och anteckningar) från alla enheter.

De anslutna enheterna kopplas bort. Det innebär att appen fortfarande är installerad men du måste bekräfta enheten på nytt för att ansluta den och logga in igen.

Återställ kontot i webbläsartillägget

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Konto -fliken.
  5. Klicka på Återställ.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Exportera om du vill exportera dina konton innan du återställer. Klicka annars på Hoppa över.
  8. Ange din lösenordsfras för Dropbox Passwords.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Klicka på Återställ.

Återställ kontot i mobilappen

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Återställ konto.
  4. Tryck på Återställ för att bekräfta att du vill ta bort alla dina konton.