Hur kommer PSD2 att påverka mitt Dropbox-konto?

Uppdaterat Aug 11, 2023

PSD2 (Direktiv om betaltjänster 2) är ett EU-direktiv som träder i kraft den 14 september 2019. Direktivet syftar till att göra onlinebetalningar säkrare genom att kräva att säljare som Dropbox stöder stark kundautentisering (SCA). SCA kräver användning av tvåstegsverifiering för onlinetransaktioner.

Läs mer om hur du skyddar ditt Dropbox-konto.

Så här följer Dropbox PSD2

Från och med 14 september 2019 behöver Dropbox samla in ytterligare faktureringsinformation för kunder i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA) så att vi uppfyller SCA-kravet.

Vilka förändringar kommer jag att se som ett resultat av PSD2?

Om du bor i något av de 31 berörda länderna och du har en befintlig prenumeration som förnyas bör du inte uppleva några störningar i ditt konto. Det kan dock hända att du ser ytterligare autentiseringssteg från din bank under betalningsprocessen om du gör något av följande:

• Köper en Dropbox-plan efter den 14 september 2019
  • Ändrar faktureringsfrekvensen
  • Lägger till nya licenser till ett team
  • Uppgradera ditt konto
  • Uppdaterar bankkortet som är kopplat till ditt konto
  • Köper ett tillägg
  • Påbörjar en provprenumeration
highlight icon

Obs! Kunder som prenumererar via PayPal eller en app kommer att se tvåstegsverifiering genom sin betaltjänstleverantör.

Vad du ska göra om ett fel uppstår vid autentisering av betalning

Om du ser ett felmeddelande efter att du har lagt till information i SCA-modalen eller om du inte kan svara på säkerhetsfrågorna ska du kontakta din bank med specifika frågor angående autentisering.

Om du har problem med andra delar av betalningsprocessen ska du kontakta Dropbox support för att få hjälp.