Så här laddar du ner hela mappar på dropbox.com

Det går att ladda ner allt innehåll i en Dropbox-mapp från dropbox.com om detta gäller:

• Mappen är mindre än 20 GB stor totalt
  • Mappen har färre än 10 000 filer

Ladda ner en hel mapp direkt från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Sök efter mappen du vill ladda ner.
  3. Klicka på ikonen (ellips) till höger om mappnamnet.
  4. Klicka på Ladda ner.

Webbläsaren laddar ner mappen som en komprimerad fil (en så kallad zip-fil). Zip-filen finns där webbläsaren normalt sparar nerladdade filer. Det går att ställa in i webbläsarens inställningar. Den har samma namn som den ursprungliga mappen men slutar på .zip

Öppna och packa upp zip-filen om du vill komma åt innehållet i den.

De flesta operativsystem kan packa upp zip-filer utan att någon ytterligare programvara behövs. Skulle du inte kunna öppna filen finns det många uppackningsverktyg för zip-filer på nätet.

Obs! Använder du en Mac-dator och det ligger en fil som är större än 4 GB i zip-filen du har laddat ner kan det hända att verktyget Archive Utility i macOS inte kan extrahera innehållet från zip-filen. Händer detta måste du använda en annan programvara eller programmet Terminal för att extrahera filerna.

Vad händer om jag ser knappen ”Öppna” i stället för knappen ”Ladda ner”?

Om du ser knappen Öppna istället för Ladda ner behöver du inte längre ladda ner den. Mappen har redan synkroniserats med Dropbox-mappen på datorn. Klicka på knappen Öppna för åtkomst till den här mappen på datorn.

Läs mer om knappen Öppna.