Så här laddar du ner en fil eller mapp

Uppdaterat Sep 13, 2023

Du kan ladda ner filer och mappar till din dator från ditt Dropbox-konto på dropbox.com.

Ladda ner filer kontra synkning

När du laddar ner en fil eller mapp från Dropbox-kontot laddar du ner en separat, lokal kopia av filen. Det innebär att ändringar du gör till den nerladdade filen inte återspeglas i den ursprungliga filen i Dropbox-kontot.

När du redigerar filer i Dropbox-klienten, Dropbox för mobila enheter eller på dropbox.com så uppdateras ändringarna automatiskt överallt där du använder Dropbox.

Läs mer om att synka filer med Dropbox.

Så här laddar du ner en enda fil eller mapp från Dropbox

Så här laddar du ner en enda fil eller mapp:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över filen eller mappen du vill ladda ner.
  3. Klicka på kryssrutan intill filen eller mappen som du vill ladda ner.
  4. Klicka på Ladda ner.

Så här laddar du ner ett Dropbox Paper-dokument

Ladda ner ett Paper-dokument:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över filen eller mappen du vill ladda ner.
  3. Klicka på ”..." (ikonen med tre punkter).
  4. Klicka på Spara som … och välj det önskade filformatet. En ny fil skapas i samma mapp som det ursprungliga Paper-dokumentet.
  5. Håll markören över den konverterade filen.
  6. Klicka på kryssrutan.
  7. Klicka på Ladda ner.

Så här laddar du ner flera filer eller mappar

Så här laddar du ner flera filer eller mappar på en gång:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över en av filerna eller mapparna du vill ladda ner.
  3. Klicka på kryssrutan intill filen eller mappen.
  4. Klicka på kryssrutorna intill filerna eller mapparna som du vill ladda ner.
  5. Klicka på Ladda ner.
highlight icon

Anmärkningar:

• Du kan bara ladda ner en mapp om den är mindre än 250 GB (ej komprimerad) och har färre än 10 000 filer totalt. Filer i djupt staplade mappar räknas fortfarande till filgränsen på 10 000.
  • Mappar laddas ner som komprimerade .zip-filer. Läs om hur du packar upp filer på Windows och Mac.

Var finns filerna som jag laddade ner från Dropbox?

Såvida inte datorns standardinställningar har ändrats hämtas din fil eller mapp till datorns nerladdningsmapp.

Varför upplever jag problem vid nerladdning av stora filer från Dropbox?

När du laddar ner stora filer, mappar eller samlingar med flera objekt från Dropbox-kontot kan du få en varning om att nerladdningen kommer att ta lång tid, baserat på den nuvarande internethastigheten.

I dessa fall kan det vara bättre att ladda ner färre objekt åt gången för att minska nätverksbelastningen och slippa starta om processen om anslutningen avbryts.

Alternativt kan du ändra inställningarna i klienten för att tillåta Dropbox att använda mer bandbredd vid synkning av filer.