Gør dine Dropbox-filer tilgængelige offline

Uanset om du bruger Dropbox på en computer, tablet eller telefon, kan du gøre dine filer tilgængelige offline. Det svarer til at downloade dine filer, men de gemmes stadig i Dropbox. De vil derfor blive gemt offline på din enhed, og de er også gemt online på dropbox.com.

Det betyder, at du kan åbne dem fra Dropbox og bruge og redigere dem i apps på din enhed, uden at du behøver at have forbindelse til internettet.

Bemærk! Når du er offline, bliver ændringerne i dine offlinefiler ikke “synkroniseret”. Det betyder, at de ændringer, du foretager offline, ikke opdateres alle andre steder, hvor du har adgang til dine filer i Dropbox. Når du er online igen, vil Dropbox synkronisere de ændringer, du har foretaget i filerne, mens du var offline, alle de andre steder, hvor du bruger dem i Dropbox.

Læs mere om, hvordan Dropbox synkroniserer dine filer.

Gør en fil tilgængelig offline på en computer

1. Download Dropbox-computerappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Sørg for, at du har en app på din computer, hvor du kan åbne filerne offline. Hvis du f.eks. vil have vist en PDF-fil, skal du have en PDF-fremviser installeret på computeren.
  3. Åbn Stifinder (Windows) eller Finder (Mac), og gå til filen eller mappen.
  4. Højreklik på filen eller mappen, peg på Smart synk, og klik på Lokal. Hvis der allerede vises en markering ud for Lokal for filen, er den allerede tilgængelig offline, og du skal ikke gøre noget.
  5. Vent nogle minutter, mens filen eller mappen opdateres. Når der vises et udfyldt grønt flueben på filen eller mappen, betyder det, at den er tilgængelig offline. Få mere at vide om de forskellige synkroniseringsikoner, og se, hvad de betyder.

Filen er nu tilgængelig offline fra Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).

• Gør filerne tilgængelige offline på en telefon eller tablet

Filerne i Dropbox-mobilappen gemmes ikke på din telefon eller tablet, så de er som standard ikke tilgængelige offline.

Sådan gør du filer tilgængelige offline på din telefon eller tablet:

1. Download, og log på Dropbox-mobilappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Derefter skal du trykke på “” (de tre prikker) ud for eller under den fil, du vil gøre tilgængelig offline.
    • Bemærk! Du kan kun gøre en hel mappe tilgængelig offline, hvis du bruger Dropbox Plus, Family, Professional eller Business. Du kan gøre filer tilgængelige offline enkeltvis, uanset hvilken version af Dropbox du bruger.
  3. Aktivér (Android) eller tryk på (iPhone/iPad) Gør tilgængelig offline. Hvis filen skal være tilgængelig online igen, skal du deaktivere Gør tilgængelig offline (Android) eller trykke på Fjern fra enhed (iPhone/iPad).

Find dine offlinefiler

Når en fil er gjort tilgængelig offline, vises den med et offlineikon (hvid pil, der peger nedad, i en grøn cirkel) ud for eller under filen på fillisten. Sådan ser du en liste over dine offlinefiler:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Åbn appindstillingerne.
  • På Android skal du trykke på menuikonet (vandrette streger) øverst til venstre og derefter på Indstillinger.
  • På iPhone/iPad skal du trykke på kontoikonet (person) nederst til højre og derefter på tandhjulsikonet øverst til venstre.

3. Tryk på Offline (Android) eller Administrer offlinefiler (iPhone/iPad).

Hold dine offlinefiler opdateret

Som standard bliver dine offlinefiler ikke opdateret løbende, eller “synkroniseret”, hvis du kun har mobilforbindelse. Du skal være tilsluttet Wi-Fi med listen over offlinefiler åben for at opdatere dem.

Hvis du vil opdatere en offlinefil, når du bruger mobildata, skal du gå til listen over offlinefiler og trykke på det gule “!” (udråbstegn) ud for den fil, du vil opdatere. Hvis du vil opdatere alle dine offlinefiler, mens du bruger mobildata, skal du gå til listen over offlinefiler og trykke på opdateringsikonet (en cirkelformet pil øverst til højre).

Hvis dine offlinefiler skal være indstillet til altid at blive opdateret, uanset om du har forbindelse via Wi-Fi eller mobildata:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Åbn appindstillingerne.
  • På Android skal du trykke på menuikonet (vandrette streger) øverst til venstre og derefter på Indstillinger.
  • På iPhone/iPad skal du trykke på kontoikonet (person) nederst til højre og derefter på tandhjulsikonet øverst til venstre.

3. Slå Brug data til offlinefiler (Android) eller Brug mobildata (iPhone/iPad) til.

Se info om dine offlinefiler

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Åbn appindstillingerne.
  • På Android skal du trykke på menuikonet (vandrette streger) øverst til venstre og derefter på Indstillinger.
  • På iPhone/iPad skal du trykke på kontoikonet (person) nederst til højre og derefter på tandhjulsikonet øverst til venstre.

Der kan du se:

• Ledig plads – hvor meget ledig lagerplads der er til offlinefiler på din telefon eller tablet.
  • Anvendt plads – hvor meget lagerplads dine offlinefiler aktuelt bruger på din telefon eller tablet.