Slik installerer du Dropbox Capture

Oppdatert Nov 30, 2023
Dropbox Capture er et verktøy brukere kan bruke til å lage og kommunisere med skjermbilder, skjerm- og lydopptak og videomeldinger.

Slik installerer du Dropbox Capture

Slik installerer du Dropbox Capture:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Gå til dropbox.com/capture.
  3. Klikk på Last ned.
  4. Etter at Capture er lastet ned, starter du filen for å starte installasjonen.
  5. Fullfør installasjonsflyten.
highlight icon

Merk: Du kan endre hvilken som helst av disse innstillingene etter installasjonen. Finn ut mer om å lagre skjermbilder med Dropbox Capture.

1. Når Capture er installert, klikker du på Dropbox Capture-ikonet (diamantformet linse) på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac) for å åpne appen.

Når du åpner Dropbox Capture første gang, må du logge på med brukernavnet og passordet ditt for Dropbox. Hvis du allerede er logget på Dropbox-skrivebordsappen, blir du automatisk logget på Capture under denne kontoen.

Når den er åpnet, kan du klikke på «» (vertikal ellipse) i øvre høyre hjørne for å få tilgang til oppdateringer, preferanser, produktoppdateringer, hjelp med mer.

highlight icon

Merk: For de som har problemer med å installere Dropbox Capture på Windows, anbefaler vi å se etter systemoppdateringer, deretter tilbakestille datamaskinen og prøve å installere på nytt. Alternativt kan du installere Dropbox Capture fra Microsoft Store.

Slik oppdaterer du Dropbox Capture

Windows-brukere kan lukke og starte Capture på nytt for å oppdatere eller klikke her for å installere programmet på nytt.

Mac-brukere kan klikke på «» (vertikal ellipse) øverst til høyre i appen og velge Se etter oppdateringer.

Slik tilpasser du hurtigtaster for Dropbox Capture

Slik får du tilgang til hurtigtaster eller redigerer dem:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på «⁝» (vertikal ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Klikk på Snarveier øverst i menyen.

Slik endrer du temaet for Dropbox Capture

Som standard vil temaet til Dropbox Capture automatisk samsvare med datamaskinen din. Slik endrer du temaet til Lys eller Mørk:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på «⁝» (vertikal ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Tema for å velge et alternativ.

Slik legger du til Dropbox Capture på oppgavelinjen i Windows

Slik legger du til Capture på Windows-oppgavelinjen for rask tilgang:

1. Åpne Dropbox Capture.
  2. Klikk på «⁝» (vertikal ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Slå på Vis i oppgavelinjen.

Slik legger du til Dropbox Capture i macOS Dock

Slik legger du til Capture i macOS Dock for rask tilgang:

1. Åpne Dropbox Capture.
  2. Klikk på «⁝» (vertikal ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Slå på Vis i dock.

Slik aktiverer eller deaktiverer du teksting for videoer du lager

Du kan legge til automatisk generert teksting til alle videoer du lager ved hjelp av Dropbox Capture. Undertekster gjør innholdet ditt mer tilgjengelig for seere, inkludert de med hørselshemninger eller som ikke kan spille av lyd.

Når du aktiverer eller deaktiverer undertekster, aktiverer/deaktiverer du undertekster for alle Dropbox Capture-videoene dine. Slik aktiverer/deaktiverer du undertekster for videoene dine:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på «⁝» (vertikal ellipse) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Slå Generer undertekster på/av.
highlight icon

Merk: Hvis du er på en Dropbox-teamkonto og du ikke ser innstillingen Generer undertekster, har administratoren din deaktivert teksting.

Slik slår du teksting på eller av for videoer du ser

Når du ser på en video, klikker du på CC i nedre høyre hjørne av videospilleren for å slå teksting på eller av.

highlight icon

Merk: For å se teksting må personen som opprettet videoen, ha hatt Generer undertekster på under innspillingstidspunktet.