Slik legger du et vannmerke til filer i Dropbox-kontoen din

Vannmerking er en måte å beskytte bildene eller PDF-ene dine på, slik at de ikke blir lastet ned og brukt uten tillatelse fra deg.

Påfør et vannmerke

Du må være eier av filen for å påføre et vannmerke. Slik påfører du et vannmerke på et bilde eller en PDF-fil i Dropbox-kontoen din:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Åpne forhåndsvisningen av filen du vil påføre et vannmerke.
  3. Klikk på stempel-ikonet i høyre sidestolpe.
  4. Tilpass vannmerket hvis ønskelig.
  5. Klikk Lagre.
  6. Klikk på Lag en kopi eller Erstatt original
    • Lag en kopi vil opprette en kopi av filen med vannmerke, der (med vannmerke) er lagt til filnavnet
    • Erstatt original vil endre den originale filen

Tilpass et vannmerke

Du kan endre posisjonering, rotasjon, gjennomsiktighet og størrelsen til et vannmerke. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Åpne forhåndsvisningen av filen du vil redigere.
  3. Klikk på stempel-ikonet i høyre sidestolpe.
  4. Klikk på Tekst eller Bilde for å velge stil for vannmerket.
  5. Rediger én eller flere innstillinger for vannmerke nedenfor.
    • Velg et alternativ fra Posisjon-rullegardinmenyen, for å endre posisjonen til vannmerket på filen.
    • Klikk på Rotasjon-knappene for å endre rotasjonen til vannmerket i trinn på 15 grader
    • Flytt på glidebryterne Gjennomsiktighet og Størrelse for å endre gjennomsiktigheten og størrelsen til vannmerket på filen

Obs! Vannmerkebildet må være mindre enn 6 MB.

Fjerne et vannmerke

Hvis du valgte Overskriv denne filen da du la til vannmerket, kan du fjerne vannmerket fra filen din. Slik gjøres det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Åpne forhåndsvisningen av filen du vil fjerne et vannmerke fra.
  3. Klikk på  (ellipse)-ikonet.
  4. Klikk på Versjonshistorikk.
  5. Velg versjonen uten vannmerket for å forhåndsvise den.
  6. Klikk på Gjenopprett.

Obs! Det er kun eieren av filen som kan fjerne et vannmerke. En mottaker av en fil med vannmerke vil ikke kunne fjerne vannmerket.