Hvordan påføre et vannmerke på bilder i Dropbox

Vannmerking er en måte å beskytte bildene eller PDF-ene dine på, slik at de ikke blir lastet ned og brukt uten tillatelse fra deg.

Slik påfører du et vannmerke på et bilde eller en PDF-fil i Dropbox-kontoen din:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Åpne forhåndsvisningen av filen du vil påføre et vannmerke.
  3. Klikk på  (ellipse)-ikonet.
  4. Klikk på Aktiver vannmerking.
  5. Klikk på Påfør vannmerke.
  6. Klikk på Lagre som kopi eller Overskriv denne filen.
    • Lagre som kopi vil opprette en kopi av filen med vannmerke, der (med vannmerke) er lagt til filnavnet
    • Overskriv denne filen vil endre den originale filen

Obs! For å påføre et vannmerke på en fil, må du være filens eier.

Hvordan fjerne et vannmerke

Hvis du valgte Overskriv denne filen da du la til vannmerket, kan du fjerne vannmerket fra filen din. Slik gjøres det:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Åpne forhåndsvisningen av filen du vil fjerne et vannmerke fra.
  3. Klikk på  (ellipse)-ikonet.
  4. Klikk på Versjonshistorikk.
  5. Velg versjonen uten vannmerket for å forhåndsvise den.
  6. Klikk på Gjenopprett.

Obs! Det er kun eieren av filen som kan fjerne et vannmerke. En mottaker av en fil med vannmerke vil ikke kunne fjerne vannmerket.

Kan jeg tilpasse vannmerket mitt?

For øyeblikket er det ikke mulig å tilpasse vannmerker. Et vannmerke blir automatisk opprettet basert på fileierens navn og datoen for påføringen av vannmerket.