Je Dropbox-account beschermen als het is gehackt

Je kunt je Dropbox-account op meerdere manieren beschermen. Als je computer is zoekgeraakt of gestolen, of als je je zorgen maakt over de veiligheid van je gegevens, kun je een aantal maatregelen nemen als je account is gehackt.

Gedeelten in dit artikel:

Je wachtwoord wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen op de pagina Accountinstellingen van je Dropbox-account. Zorg wel dat je een sterk wachtwoord kiest dat je nergens anders gebruikt.

Meer informatie over het kiezen van sterke wachtwoorden

Tweestapsverificatie inschakelen

Tweestapsverificatie is een uiterst effectieve manier om je account te beschermen tegen onbevoegde toegang. Wanneer je je aanmeldt bij Dropbox, moet je de code invoeren die is verzonden naar je telefoon of een mobiele authenticatie-app.

Meer informatie over het instellen van tweestapsverificatie

Het laatst bekende IP-adres van een apparaat opzoeken

Het laatst bekende IP-adres van een computer of een mobiel apparaat wordt vastgelegd wanneer Dropbox op dat apparaat verbinding maakt met internet. Met het IP-adres kan bij benadering worden aangegeven op welke geografische locatie het apparaat via een internetprovider verbinding heeft gemaakt.

Je vindt deze informatie in het tabblad Beveiliging van je accountinstellingen.Wijs het pictogram i aan met de muis om het laatst vastgelegde IP-adres weer te geven. We geven momenteel het land van het laatst bekende IP-adres weer, maar je kunt een andere service voor het opzoeken van IP-adressen gebruiken voor gedetailleerde informatie.

Apparaten, websessies en apps ontkoppelen

Op het tabblad Beveiliging kun je apparaten, websessies en apps ontkoppelen door op de bijbehorende X te klikken. Zo voorkom je dat er onbevoegde wijzigingen worden aangebracht in je account.

• Als je een computer of een mobiel apparaat ontkoppelt, wordt de opname van nieuwe IP-adressen vanaf dat apparaat stopgezet en wordt ook de synchronisatie met dat apparaat uitgeschakeld.
  • Als je je met een webbrowser hebt aangemeld bij Dropbox, betekent het ontkoppelen van een websessie dat je wordt afgemeld en je je weer met je wachtwoord moet aanmelden.
  • Als een app van derden is gekoppeld aan je account en je de app ontkoppelt, kun je de app niet meer gebruiken om toegang te krijgen tot je Dropbox-account. Als je de app weer opnieuw wilt koppelen, moet je je wachtwoord opnieuw invoeren.

De Dropbox-map extern verwijderen van een apparaat

Als je Dropbox PlusDropbox Professional of Dropbox Business hebt, kun je Extern verwijderen gebruiken om de Dropbox-map van een apparaat te verwijderen wanneer je de app ontkoppelt.

Meer informatie over het gebruik van Extern verwijderen

Beheerders en leden van Dropbox Business-teams

Dropbox Business-teambeheerders kunnen zich aanmelden bij de accounts van teamleden met de functie Aanmelden als gebruiker om het volgende te doen:

• De mappenstructuur van een teamlid bekijken.
  • Bestanden en mappen delen met anderen.
  • Bestanden weergeven, openen en downloaden.
  • Als je lid bent van een Dropbox Business-team en je je zorgen maakt dat je account is gehackt, neem je contact op met je teambeheerder voor assistentie.

Hoe je je teambeheerder kunt vinden

Verwante onderwerpen