Sådan beskytter du din Dropbox-konto, hvis den er blevet kompromitteret

Opdateret Jan 15, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Du kan gøre flere ting for at beskytte din Dropbox-konto. Hvis du har mistet din computer, hvis den er blevet stjålet, eller hvis du er bekymret for datasikkerheden, får du her nogle tip til, hvad du kan gøre, hvis din konto er blevet kompromitteret.

Skift adgangskode

Du kan ændre din adgangskode via siden Kontoindstillinger på din Dropbox-konto. Vælg en stærk adgangskode, som du ikke bruger til andre tjenester.

Se, hvordan du vælger en stærk adgangskode.

Indstil totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse er en meget effektiv måde at beskytte din konto mod uautoriseret adgang på. Når du logger på Dropbox, skal du indtaste den kode, der er sendt til din mobil eller en godkenderapp til mobilenheder.

Få mere at vide om, hvordan du konfigurerer totrinsbekræftelse.

Slå en enheds sidst kendte IP-adresse op

En computers eller mobilenheds sidst kendte IP-adresse bliver registreret, når Dropbox opretter forbindelse til internettet fra enheden. IP-adressen kan bruges til at finde enhedens omtrentlige geografiske placering, da den oprettede forbindelse via en internetudbyder.

Du kan se disse oplysninger under fanen  Sikkerhed i dine kontoindstillinger. Træk musen hen over ikonet "i" for at se den seneste IP-adresse, der er blevet registreret. I øjeblikket viser vi landet for den sidst kendte IP-adresse, men du kan bruge enhver søgetjeneste til IP-adresser til at få mere detaljerede oplysninger.

Log af enheder, websessioner og apps eksternt

Du kan logge af enheder, websessioner og apps eksternt. Det er med til at forhindre uautoriserede ændringer af din konto.

• Hvis du logger af på en computer eller mobilenhed, registreres ikke længere nye IP-adresser fra den pågældende enhed. Du deaktiverer også synkronisering til og fra enheden.
  • Hvis du er logget på Dropbox via en webbrowser, når du logger af en websession, logges du af og skal bruge din adgangskode for at logge på igen.
  • Hvis du har forbundet en tredjepartsapp med din konto, og du logger af appen, kan appen ikke længere få adgang til din Dropbox-konto. Hvis du vil logge på appen igen, skal du indtaste din adgangskode igen.

Se, hvordan du logger af enheder, websessioner og apps eksternt

Sådan fjernsletter du Dropbox-filer fra en enhed

Hvis du har et betalt Dropbox-abonnement, kan du fjernslette Dropbox-filer fra en enhed, når du logger af en enhed eksternt.

Se, hvordan du fjernsletter Dropbox-filer fra en enhed

Dropbox-teamadministrator og teammedlemmer

Administratorer for Dropbox-teams kan logge på teammedlemmernes konti ved hjælp af funktionen Log på som bruger for at gøre følgende:

• Se et teammedlems mappestruktur
  • Dele filer og mapper med andre
  • Se, åbne og downloade filer
  • Hvis du er medlem af et Dropbox-team og er bekymret for, at din konto er blevet kompromitteret, skal du kontakte din teamadministrator for at få hjælp.

Se, hvordan du finder din teamadministrator.