Een gedeelde map verwijderen uit je Dropbox

Je kunt een gedeelde map op twee manieren verwijderen uit je Dropbox-account:

• De map tijdelijk verwijderen (met de mogelijkheid deze later weer toe te voegen)
  • De map definitief verwijderen

Een map tijdelijk verwijderen (met de mogelijkheid deze later weer toe te voegen)

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Klik op (het pictogram met drie puntjes) naast de naam van de gedeelde map.
  5. Klik op Verwijderen.

Een map definitief verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar de gedeelde map die je definitief wilt verwijderen uit je Dropbox-account.
  4. Klik op Delen naast de map.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast je naam.
  6. Klik op Mijn toegang verwijderen.

Als je onbedoeld een map hebt verwijderd, vraag je de eigenaar van de gedeelde map om je opnieuw uit te nodigen.

Wat moet ik doen als ik het venster Opties voor gedeelde mappen niet zie?

Als het venster Opties voor gedeelde mappen niet wordt weergegeven in je browser, is er waarschijnlijk sprake van een probleem met een browserextensie of add-on van derden (zoals een blokkering van pop-ups of advertenties).

In dat geval moet je actieve browserextensies of add-ons tijdelijk uitschakelen. Nadat je de gedeelde map hebt verwijderd of andere instellingen hebt bijgewerkt, kunt je de browserextensies weer activeren.

Als je de extensie wilt blijven gebruiken, kun je wellicht een uitzondering maken voor Dropbox of https://www.dropbox.com toevoegen aan een lijst met toegestane websites (whitelisting). Deze functionaliteit wordt echter niet door alle extensies ondersteund.