Foto's: een overzicht

Bijgewerkt Mar 27, 2024
person icon

Foto's is alleen beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Basic-, Plus-, Family- en Professional-abonnementen.

Welke bestandstypes verschijnen in Foto's?

Je kunt Foto's in Dropbox gebruiken om je foto's en video's te bekijken, openen en organiseren. Bekijk hoe je bestanden uploadt naar je Dropbox-account.

Alle geüploade bestanden groter dan 15 kB met de volgende extensies verschijnen in Foto's:

• Foto's (.jpg, .jpeg, .png, .heic. .tif, .tiff)
  • Video's (.3gp, .3gpp, .3gpp2, .asf, .avi, .dv, .flv, .m2t, .m4v, .mov mkv, .mp4, .mpg, .mpeg, .mts, .oggtheora, .ogv, .rm, .ts, .vob, .wmv, .webm)
highlighter icon

Let op: Acties die je uitvoert voor een foto of video in Foto's, hebben ook invloed op dat bestand in je Dropbox-account.

Je foto's vinden

Je kunt je foto's vinden op dropbox.com en in je Dropbox-app.

Je vindt foto's als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Foto's in de linkerzijbalk.
    • Om de grootte van je miniaturen te wijzigen, klik je op '+' (plusteken) of '-' (minteken) boven je foto's.

Je vindt foto's als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
    • Om de grootte van je miniaturen te wijzigen, klik je op + (plus-teken) of - (min-teken) boven je foto's.

Je vindt foto's als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.

Je foto's beheren of delen

Je kunt een of meer foto's beheren en delen op dropbox.com en in je app.

Je beheert of deelt als volgt een afzonderlijke foto:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Foto's in de linkerzijbalk.
  3. Houd je muisaanwijzer boven de foto en klik op '' (drie horizontale puntjes) in de rechterbovenhoek van de foto.
  4. Selecteer een actie in de lijst die verschijnt.

Je beheert of deelt als volgt meerdere foto's:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Foto's in de linkerzijbalk.
  3. Schakel het selectievakje links bovenaan in voor elke foto die je wilt beheren.
  4. Klik bovenaan het scherm op Downloaden of Kopiëren. Je kunt ook op '' (drie horizontale puntjes) klikken om alle geselecteerde items te downloaden, kopiëren of verwijderen.

Je beheert of deelt als volgt een afzonderlijke foto:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Selecteer de foto die je wilt beheren of delen.
  4. Tik rechts bovenin op '' (drie verticale puntjes).
  5. Selecteer een actie in de lijst die verschijnt.

Je beheert of deelt als volgt meerdere foto's:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op het selectievakje rechtsboven.
  4. Selecteer de foto's die je wilt beheren of delen.
  5. Tik op de pictogrammen bovenaan het scherm om te downloaden (pijl omlaag), een link te kopiëren (ketting) of te verwijderen (prullenbak).

Eén foto beheren:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Selecteer de foto die je wilt beheren.
  4. Tik rechtsboven op '' (drie horizontale puntjes).
  5. Selecteer een actie in de lijst die verschijnt.

Je deelt als volgt één foto:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Selecteer de foto die je wilt delen.
  4. Tik rechtsonder op de knop Delen.

Meerdere foto's beheren:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op het selectievakje rechtsboven.
  4. Selecteer de foto's die je wilt beheren.
  5. Tik linksonder op '' (drie horizontale puntjes)
  6. Tik onderaan het scherm op Exporteren of Verwijderen.

Je deelt als volgt meerdere foto's:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op het selectievakje rechtsboven.
  4. Selecteer de foto's die je wilt delen.
  5. Tik linksonder op de knop Delen

Je foto's filteren of groeperen

Op dropbox.com kun je foto's filteren. Op de mobiele Dropbox-app kun je foto's groeperen op Dag, Maand of Jaar.

Je filtert foto's als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Foto's in de linkerzijbalk.
  3. Om foto's en video's met sterren te vinden, klik op Met ster.
  4. Om je foto's en video's op datum te selecteren, klik je op Jaren, Maanden of Dagen. Klik op het vervolgkeuzemenu rechts van de werkbalk en selecteer Datum.
    • Om snel toegang te krijgen tot je foto's op datum, klik je op de tijdlijn aan de rechterkant van de pagina.

Meer informatie over het bewerken van foto's en afbeeldingen in Dropbox.

Je groepeert foto's als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op het selectievakje rechtsboven.
    • Om je items op datum te groeperen, tik je op Dagen, Maanden of Jaren.
    • Als je alleen je foto's en video's met ster wilt zien, tik je op Met ster.
highlighter icon

Opmerking: Je kunt meerdere filters gebruiken zodat je je foto's met ster ook op datum kunt sorteren.

Je groepeert foto's als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op het pictogram met de drie schuifregelaars bovenaan het scherm.
    • Om je items op datum te groeperen, tik je op Dagen, Maanden of Jaren.

De datum van je foto's wijzigen

Je wijzigt als volgt de datum op foto's:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik op de foto waarvan je de datum wilt wijzigen.
  4. Tik links onderin op het infopictogram (cirkel met een kleine letter i).
  5. Tik op het pictogram voor bewerken (potlood) naast Tijd.
  6. Kies de juiste datum en tijd.
  7. Tik op Opslaan.
highlighter icon

Opmerking: Je kunt de datum op je foto's alleen wijzigen in de mobiele Dropbox-app.