Foton: en översikt

Uppdaterat Mar 26, 2024
person icon

Foton på webben är endast tillgängligt på planerna Dropbox Basic, Plus, Family och Professional.

Vilka filtyper visas i Foto?

Du kan använda Foton på Dropbox för att visa, komma åt och ordna dina foton och videor. Läs om hur du laddar upp filer till ditt Dropbox-konto.

Alla uppladdade filer som är större än 15 kB med följande tillägg visas i Foton:

• Foton (.jpg, .jpeg, .png, .heic, .tif, .tiff)
  • Videor (.3gp, .3gpp, .3gpp2, .asf, .avi, .dv, .flv, .m2t, .m4v, .mov, mkv, .mp4, .mpg, .mpeg, .mts, .oggtheora, .ogv, .rm, .ts, .vob, .wmv, .webm)
highlighter icon

Obs! Alla åtgärder du vidtar för ett foto eller video i Foton kommer även påverka den filen i ditt Dropbox-konto.

Så här hittar du dina foton

Du hittar dina foton på dropbox.com och i din Dropbox-app.

Hitta dina foton:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Foton på sidomenyn till vänster.
    • Ändra storlek på dina miniatyrbilder genom att klicka på ”+” (plustecknet) eller ”-” (minustecknet) ovanför dina foton.

Hitta dina foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
    • Ändra storlek på dina miniatyrbilder genom att klicka på ”+” (plustecknet) eller ”-” (minustecknet) ovanför dina foton.

Hitta dina foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.

Så här hanterar eller delar du dina foton

Du kan hantera och dela enstaka eller flera foton på dropbox.com och i din app.

Hantera eller dela ett enskilt foto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Foton på sidomenyn till vänster.
  3. Håll muspekaren över fotot och klicka på ”” (ellips) i det övre högra hörnet på fotot.
  4. Välj en åtgärd i listan som visas.

Hantera eller dela flera foton:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Foton på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka i kryssrutan i det övre vänstra hörnet på varje foto du vill hantera.
  4. Klicka på Ladda ner eller Kopiera högst upp på skärmen. Du kan även klicka på ”” (ellips) för att ladda ner, kopiera eller radera alla objekt du har markerat.

Hantera eller dela ett enskilt foto:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Välj fotot som du vill hantera eller dela.
  4. Tryck på ”” (vertikal ellips) längst upp till höger.
  5. Välj en åtgärd i listan som visas.

Hantera eller dela flera foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på kryssrutan längst upp till höger.
  4. Välj de foton som du vill hantera eller dela.
  5. Tryck på ikonerna ladda ner (nedåtpil), kopiera länk (kedja) eller radera (papperskorg) högst upp på skärmen.

Så här hanterar du ett enskilt foto:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Välj fotot du vill hantera.
  4. Tryck på ”” (ellips) längst upp till höger.
  5. Välj en åtgärd i listan som visas.

Dela ett enskilt foto:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Välj fotot som du vill dela.
  4. Tryck på knappen Dela längst ned till höger.

Så här hanterar du flera foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på kryssrutan längst upp till höger.
  4. Välj alla foton du vill hantera.
  5. Tryck på ”” (ellips) längst ned till vänster.
  6. Tryck på Exportera eller Radera längst ned på skärmen.

Dela flera foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på kryssrutan längst upp till höger.
  4. Välj de foton som du vill dela.
  5. Tryck på knappen Dela längst ned till vänster.

Så här filtrerar eller grupperar du dina foton

På dropbox.com kan du filtrera foton. På Dropbox för mobila enheter kan du gruppera dina foton efter Dag, Månad eller År.

Filtrera foton:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Foton på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på Stjärnmärkt för att hitta stjärnmärkta foton och videor.
  4. Sortera dina foton och videor efter datum genom att klicka på År, Månad eller Dag. Klicka på rullgardinsmenyn till höger om verktygsfältet och välj Datum.
    • Klicka på tidslinjen till höger på sidan för att snabbt komma åt foton efter datum.

Läs om hur du redigerar dina foton och bilder i Dropbox.

Gruppera foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på kryssrutan längst upp till höger.
    • Gruppera dina objekt efter datum genom att trycka på Dagar, Månader eller År.
    • Visa endast stjärnmärkta foton och videor genom att trycka på Stjärnmärkt.
highlighter icon

Obs! Du kan använda fler än ett filter, så att dina stjärnmärkta foton visas efter datum.

Gruppera foton:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på ikonen med tre reglage längst upp på skärmen.
    • Gruppera dina objekt efter datum genom att trycka på Dagar, Månader eller År.

Så här ändrar du datumet på dina foton

Ändra datum på foton:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Foton längst ner.
  3. Tryck på fotot som du vill ändra datum för.
  4. Tryck på informationsikonen (en cirkel med gement ”i”) längst ner till vänster.
  5. Tryck på redigeringsikonen (penna) bredvid Tid.
  6. Välj rätt datum och tid.
  7. Tryck på Spara.
highlighter icon

Obs: Du kan bara ändra datumet på ditt foto på Dropbox för mobila enheter.