Så här skapar du ett Dropbox-konto

Uppdaterat Mar 11, 2024

Dropbox är en enda välordnad plats för alla dina filer. Med funktioner som mappförslag och kalenderintegrering hjälper Dropbox dig att hålla fokus på ditt viktigaste arbete.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att organisera filer.

Hur registrerar jag mig för Dropbox

Så här registrerar du ett Dropbox-konto:

1. Skapa ett konto på dropbox.com.
  2. Ange din mejladress (din mejladress kommer att vara användarnamnet för ditt Dropbox-konto).
  3. Ange ditt förnamn, efternamn och ett unikt lösenord.
  4. Markera kryssrutan för att godkänna Dropbox villkor.
  5. Välj en betald plan eller klicka på Fortsätt med Dropbox Basic-planen (2 GB).
  6. Välj dina användarinställningar.

Om du redan installerat Dropbox för mobila enheter eller klienten kan du också skapa ett konto genom att starta appen och klicka på registrera dig.

När du har skapat ditt Dropbox-konto kan du logga in eller ut med din e-postadress och ditt lösenord, Google eller Apple.

Hur du installerar Dropbox-appar

Du kan komma åt dina Dropbox-filer från dropbox.com, Dropbox-klienten eller Dropbox för mobila enheter. Installera Dropbox-apparna på datorn, mobilen eller surfplattan för att nå dina filer från alla enheter.

Installera Dropbox-appen på datorn:

1. Ladda ner Dropbox-klienten på datorn.
  2. Kör installationsprogrammet.
  3. Logga in eller skapa ett Dropbox-konto.

Du behöver bara ett konto oavsett hur många enheter du vill hålla synkade.

highlight icon

Obs! Dropbox Basic-användare får ha högst tre enheter.

Installera Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan:

1. Ladda ner Dropbox för mobila enheter på din telefon eller surfplatta.
  2. Öppna appen.
  3. Logga in eller skapa ett Dropbox-konto.

Du behöver bara ett konto oavsett hur många enheter du vill hålla synkade.

highlight icon

Obs! Dropbox Basic-användare får ha högst tre enheter.

Lägg till filer till ditt Dropbox-konto

När du skapat ett Dropbox-konto kan du lägga till filer där. Alla filer du lägger till på ditt Dropbox-konto synkroniseras över alla dina enheter där du installerar Dropbox.

På dropbox.com

Lägga till filer från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Ladda upp.
  3. Klicka på Filer eller Mapp.
    • Väljer du Filer markerar du valfritt antal filer och klickar på Öppna.
    • Väljer du Mapp markerar du en mapp och klickar på Ladda upp.
highlight icon

Obs! Varje fil eller mapp du laddar upp på dropbox.com får inte vara större än 50 GB. Använd klienten eller mobilapparna för större filer och mappar, eftersom de inte har någon storleksgräns.

På klienten

Lägga till filer från datorn:

1. Öppna Utforskaren, Finder eller Linux filhanterare, beroende på vilket operativsystem du använder.
  2. Gå till Dropbox-mappen.
  3. Kopiera och klistra in eller dra och släpp filer i Dropbox-mappen.

När du lägger till filer i Dropbox-mappen laddas de upp till Dropbox. När dina filer har laddats upp till Dropbox bör synkningsstatusen vara Uppdaterad.

I mobilappen

Lägga till filer från din mobil eller surfplatta:

1. Öppna Dropbox-appen på mobilen eller surfplattan.
  2. Tryck på + (plus)-ikonen.
  3. Tryck på Skapa eller ladda upp en fil.
  4. Tryck på Ladda upp fil.