Få åtkomst till personlig information i ditt Dropbox-konto

Uppdaterat Jan 31, 2024
Den här artikeln förklarar hur du kommer åt dina personliga filer, information om konto och maskinvara och all tidigare kommunikation med Dropbox. Dessutom beskriver den hur du skickar en begäran om dataåtkomst till Dropbox.

Få åtkomst till ditt Dropbox-konto

För att komma åt ditt Dropbox-konto loggar du in via dropbox.com i en webbläsare. Alternativt kan du använda Dropbox-klienten på datorn eller Dropbox för mobila enheter på din Android, iPhone eller iPad.

Om du har problem med att komma åt ditt Dropbox-konto kan du behöva ändra dina Dropbox-lösenord. Eller så kanske du har problem med att komma åt ditt konto eftersom det är inaktivt.

Om du känner till ditt Dropbox-lösenord men inte längre använder den mejladress som är kopplad till ditt konto kan du läsa mer om hur du loggar in på Dropbox utan tillgång till din mejladress.

Så här får du åtkomst till personliga filer

Om du har Dropbox-klienten eller mobilapplikationen kopplad till ditt Dropbox-konto finns alla dina filer redan på din dator eller mobilenhet. Om du inte gör det kan du koppla en ny enhet för att ladda ner alla dina fil.

Om du har aktiverat selektiv synkning för mappar går det att redigera inställningarna för selektiv synkning för att även hämta de filerna till datorn.

Så här får du åtkomst till personlig konto- och maskinvaruinformation

För information utöver filerna som du lagrar på Dropbox kan du logga in på dropbox.com och gå till din kontosida. Där kan du se kontoinformation som namn och mejladress för ditt konto.

Det går även att visa de anslutna sessionernas, datorernas och mobila enheternas IP-adresser samt kontots anslutna appar i säkerhetsfliken.

Så här får du åtkomst till kommunikation med Dropbox

Om du har pratat med Dropbox-supportteamet kan du logga in i vår kundtjänstportal för att få ett register över din kommunikation med oss.

Om du inte kan logga in kan du använda länken Glömt lösenord på den sidan – detta påverkar inte dina inloggningsuppgifter för Dropbox på något sätt.

Skicka begäranden om dataåtkomst

Om du vill skicka en begäran om dataåtkomst skickar du ett e-postmeddelande till privacy@dropbox.com med ”Data Access Request” i ämnesraden eller texten i meddelandet.