Dropbox för team: Kan administratörer se mitt konto?

Uppdaterat Apr 15, 2024

Om du är medlem i ett Dropbox-team kan administratören komma åt ditt konto med funktionen ”gå in som användare”. Administratören kan logga in på ditt konto för att göra något av följande:

highlighter icon

Obs: Funktionen ”gå in som användare” tillåter inte din administratör att öppna och komma åt ditt personlig Dropbox konto om du har kopplat detta till ditt teamkonto. De kan dock se namnet och mejladressen på ditt kopplade personliga konto.

Kan administratören ställa in delningsbehörigheter?

För att skydda organisationens data kan administratörer bestämma om du ska kunna dela filer och mappar med personer utanför teamet. Administratörer har åtkomst till aktivitetsloggar som gör att de kan visa mejladresserna till dem du har delat med.

Kan administratörer godkänn länkad enheter?

Som standard kan du i Dropbox koppla både ett personligt och ett jobbrelaterat konto till en dator. Administratörer kan förhindra att du kopplar båda kontona, men detta gäller enbart för Dropbox-klienten för datorer, inte mobila enheter eller dropbox.com.

Kan administratörer hantera kamerauppladdningar

Administratörer har möjlighet att aktivera eller inaktivera kamerauppladdningar för hela Dropbox-teamet.

Kan administratörer komma åt mina filer?

Som standard är allt på ditt Dropbox-teamkonto privat. Andra teammedlemmar kan inte nå dina filer om du inte delar dem med delade länkar eller delade mappar. Administratörer kan se filer på ditt konto med gå in som användare.

highlighter icon

Obs! Detta gäller endast filer och mappar som lagras i teammedlemsmappen.

Vad händer när jag lämnar min organisation?

Om du lämnar organisationen kan en administratör ta bort dig från ditt Dropbox-teamkonto. De kan antingen inaktivera, radera eller konvertera ditt konto.

Vad exakt får administratören göra på mitt konto?

Gå in som användare tillåter att administratörer gör följande:

Om du behöver hjälp med att ändra en inställning, till exempel återställa ett lösenord, ber du din administratör att hantera detta via adminkonsolen.

Hur vet jag att en administratör har öppnat mitt konto?

Om din teamadministratör har öppnat ditt Dropbox-teamkonto med funktionen Gå in som användare kan det hända att du får ett meddelande. Det är dock administratören som avgör om meddelandet ska skickas. Kontakta administratören om du har fler frågor eller problem.

Jag kopplade mina personliga och jobbrelaterade konton. Har administratören åtkomst till båda?

Nej, det har de inte. Om du är teammedlem och har kopplat dina personliga och jobbrelaterade Dropbox-konton ger gå in som användare inte administratörer åtkomst till ditt kopplade personliga konto. De kan dock se namnet och mejladressen på ditt kopplade personliga konto.

Går det att förhindra att administratören loggar in på mitt teamkonto?

Nej, teammedlemmar kan inte inaktivera den här funktionen. Om du oroar dig för säkerhet eller innehåll i ditt Dropbox-konto, kontakta administratören angående företagets policy i denna fråga.