Dropbox voor teams: kunnen beheerders mijn account zien?

Bijgewerkt Apr 17, 2024

Als je lid bent van een Dropbox-team, heeft je beheerder toegang tot jouw account via de functie Aanmelden als gebruiker. Je beheerder kan zich aanmelden bij jouw account om het volgende te doen:

highlighter icon

Opmerking: De functie 'Aanmelden als gebruiker' geeft je beheerder niet het recht om je persoonlijke Dropbox-account te openen en er toegang toe te krijgen als je dit aan je teamaccount hebt gekoppeld. De beheerder kan echter wel de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken.

Kunnen beheerders machtigingen voor delen instellen?

In het kader van bescherming van bedrijfsgegevens kunnen beheerders bepalen of je bestanden en mappen mag delen met mensen buiten je team. Beheerders hebben toegang tot activiteitenlogs. Hierin staan de e-mailadressen van de mensen met wie je materiaal hebt gedeeld.

Kunnen beheerders gekoppelde apparaten goedkeuren?

In Dropbox kun je standaard zowel een persoonlijk account als een werkaccount koppelen met een computer. Beheerders kunnen het koppelen van beide accounts verbieden voor de Dropbox desktop-app, maar niet voor mobiele apparaten of dropbox.com.

Kunnen beheerders camera-uploads beheren?

Beheerders hebben de mogelijkheid om camera-uploads in of uit te schakelen voor het hele Dropbox-team.

Hebben beheerders toegang tot mijn bestanden?

Standaard is alles in je Dropbox-teamaccount privé. Andere teamleden hebben dus geen toegang tot je bestanden, tenzij je ze deelt via gedeelde links of gedeelde mappen. Beheerders kunnen bestanden in je account weergeven via Aanmelden als gebruiker.

highlighter icon

Opmerking: Dit is alleen van toepassing op bestanden en mappen die zijn opgeslagen in de map voor teamleden.

Wat gebeurt er als ik mijn organisatie verlaat?

Als je je organisatie verlaat, kan een beheerder je uit je Dropbox-teamaccount verwijderen. Je account kan worden geschorst, verwijderd of geconverteerd.

Wat kan een beheerder precies in mijn account doen?

Beheerders die zich aanmelden als gebruiker, kunnen het volgende doen:

Heb je hulp nodig bij het wijzigen van een instelling in je account, bijvoorbeeld als je een wachtwoord opnieuw wilt instellen? Vraag je beheerder om hulp in de beheerconsole.

Hoe weet ik of een beheerder toegang heeft gehad tot mijn account?

Als je beheerder met de functie Aanmelden als gebruiker toegang heeft gehad tot je Dropbox-teamaccount, krijg je mogelijk een melding per e-mail. De beheerder bepaalt of deze e-mail wel of niet wordt verzonden. Neem contact op met je beheerder als je nog vragen of opmerkingen hebt.

Ik heb mijn persoonlijke en zakelijke account gekoppeld. Heeft mijn beheerder toegang tot beide?

Nee. Als je een teamlid bent en je je persoonlijke en zakelijke Dropbox-account hebt gekoppeld, krijgt je beheerder geen toegang tot je gekoppelde persoonlijke account met de functie Aanmelden als gebruiker. De beheerder kan echter wel de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken.

Kan ik voorkomen dat mijn beheerder zich aanmeldt bij mijn teamaccount?

Nee, teamleden kunnen deze functie niet uitschakelen. Als je je zorgen maakt over de veiligheid of je materiaal in je Dropbox-account, overleg dan met je beheerder over de beleidsregels van jouw organisatie.