Heeft iedereen in mijn team toegang tot mijn bestanden?

Bijgewerkt May 20, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor klanten van Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise.

Wanneer je lid wordt van een Dropbox-team, betekent dat niet dat je bestanden of mappen beschikbaar komen voor andere teamleden. Standaard is alles in je Dropbox-account privé.

Andere teamleden hebben geen toegang tot je bestanden, tenzij je besluit die bestanden te delen via gedeelde mappen of gedeelde links.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Zijn mijn bestanden zichtbaar voor teamleden of beheerders als ik lid word van een Dropbox-team?

Bij bepaalde soorten beheer kun je je aanmelden bij je account via Aanmelden als gebruiker.

Als je teamlid bent in een Dropbox-teamaccount, dan kan je beheerder inloggen op je account om het volgende te doen:

• De mappenstructuur van een teamlid bekijken.
  • Bestanden en mappen delen met anderen.
  • Bestanden weergeven, openen en downloaden.
  • Bestanden verwijderen of verwijderde bestanden terugzetten.

De beheerder kan ook de toegang tot je account intrekken of de inhoud ervan overdragen aan een ander teamlid.

Als je een teamlid bent en je persoonlijke account en teamaccount van Dropbox hebt gekoppeld, kan je beheerder geen toegang krijgen tot je gekoppelde persoonlijke account met 'Aanmelden als gebruiker'. De beheerder kan echter wel de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken.

Raadpleeg voor meer informatie onze Dropbox-overeenkomst voor teams en ons privacybeleid. Je kunt ook contact opnemen met je beheerder om meer te weten te komen over de specifieke beleidsregels en procedures voor jouw team.

Hoe werk ik samen met teamleden in een Dropbox-teamaccount?

Als je informatie wilt delen met een specifieke groep personen, raden we je aan gedeelde mappen te gebruiken. Gedeelde mappen zijn ideaal voor groepen mensen die graag aan een reeks bestanden of mappen willen samenwerken.

De eigenaar van een gedeelde map kan bepalen wie nieuwe leden voor de map kan uitnodigen en indien nodig leden uit de map kan verwijderen. Eigenaren kunnen ook het delen van een gehele map opheffen.

Een beheerder kan ook een teammap maken zodat teamleden materiaal met elkaar kunnen delen.

Kan ik alleen-lezen-exemplaren van mijn bestand delen met teamleden?

Je kunt een map delen of een link delen met alleen-lezen als toegangsrecht. Ontvangers kunnen het bestand of de map downloaden naar een computer of naar hun Dropbox-account. Als de gebruiker het bestand of de map downloadt naar een Dropbox-account, hebben eventuele wijzigingen geen invloed op het originele bestand. De toegang is strikt alleen-lezen.

Kan ik een bestand maken dat alleen kan worden bekeken en niet kan worden gedownload?

Ja, als je wilt voorkomen dat ontvangers het bestand of de map downloaden, kun je downloaden voor de gedeelde link uitschakelen.

Heeft mijn teambeheerder toegang tot bestanden in mijn persoonlijke Dropbox-account?

Beheerders in Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise hebben geen inzicht in of toegang tot je persoonlijke Dropbox-account.

highlighter icon

Opmerking: als je je persoonlijke Dropbox-account hebt gekoppeld aan een computer of apparaat dat eigendom is van de organisatie, valt dat account onder het beleid van je organisatie.

Kan ik mappen en links delen met mensen buiten mijn Dropbox-teamaccount?

Beheerders van je Dropbox-teamaccount kunnen algemene machtigingen voor het team instellen om te bepalen of leden links en/of mappen mogen delen buiten het Dropbox-teamaccount. Hiervoor moeten ze zich aanmelden bij de beheerconsole en op Materiaal klikken.