Radera och flytta filer eller mappar: varningar och meddelanden

Du kan se ett fel eller ett meddelande när du försöker radera eller flytta filer i ditt Dropbox-konto. Dessa fel och meddelanden hjälper dig att hålla Dropbox-kontot välordnat och förhindra oavsiktliga raderingar eller flyttningar.

Jag fick meddelandet ”Är du säker på att du vill radera den här filen?”

Vad som hände:

Du försökte radera eller flytta filer eller mappar i ditt Dropbox-konto. När du utför vissa åtgärder som kan leda till att filer eller mappar raderas för dig eller andra ber vi dig bekräfta åtgärden.

Du måste bekräfta en åtgärd när du gör något av följande:

• Raderar filer eller mappar från en delad mapp
  • Raderar filer eller mappar från ditt Dropbox-konto
  • Flyttar filer eller mappar från en delad mapp till en plats som andra medlemmar i mappen inte kan komma åt (som en privat mapp eller en mapp som inte är i ditt Dropbox-konto)
  • Flyttar filer eller mappar bort från ditt Dropbox-konto

Vad du ska göra nu:

Klicka på Avbryt om du inte vill radera eller flytta dessa filer. Klicka på Radera eller Flytta om du vill bekräfta raderingen eller flyttningen.

Om du vill inaktivera framtida varningar för denna typ av radering eller flyttning markerar du rutan intill Fråga mig inte igen.

Om du raderar filer för att spara lagringsutrymme på hårddisken kan du prova att använda selektiv synkning eller smart synkning i stället.

Så här ångrar du oavsiktliga raderingar på macOS 10.15 (Catalina)

Du måste aktivera Full Disk Access för att kunna ångra oavsiktliga raderingar på macOS 10.15 (Catalina). Full Disk Access tillåter Dropbox att ångra oavsiktliga raderingar.

Aktivera Full Disk Access:

1. Öppna Systeminställningar och klicka på Säkerhet och sekretess.
  2. Klicka på fliken Sekretess.
  3. Längst ner till vänster klickar du på låsikonen för att göra ändringar.
  4. Ange datorns lösenord och klicka på Lås upp.
  5. Bläddra ner till Full Disk Access och markera rutan bredvid Dropbox.
  6. Klicka på Avsluta nu för att avsluta och starta om Dropbox.