Spara mappar för offlinevisning på en mobil enhet

Funktionen som beskrivs i den här artikeln finns för kunder med Dropbox Plus, Family, Professional, Business och Enterprise.
Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att jobba på distans eller offline.

Välj operativsystem för anvisningar:

Android

Visa en mapp överallt och när som helst genom att göra den tillgänglig offline. Göra en mapp tillgänglig offline:

• Mappen läggs till i vyn Offline för enkel åtkomst.
  • Mappen sparas på din Android-enhet för visning offline i Dropbox.
  • Mappen hålls så uppdaterad som möjligt och du får möjlighet att uppdatera mappen manuellt.
  • Säkerställer att ändringar du gör i mappen när du är offline synkas med Dropbox-kontot när du är online igen.

Göra mappar tillgängliga för visning offline med Android-appen

1. Gå till den mapp du vill göra tillgänglig för offlinevisning.
  2. Peka på nedåtpilen i mapplistan till höger om mappens namn.
  3. Gör mappen Tillgänglig offline genom att växla knappen.

När en mapp har gjorts tillgänglig offline och laddas ner till mobilen eller surfplattan kommer du åt den när du vill. Tryck på Offline på huvudmenyn om du vill öppna filen.

Hantera offlineinställningarna på sidan Inställningar i appen.

1. Tryck på menyknappen längst upp till vänster.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Bläddra ner till avsnittet Offline.

Dropbox strävar efter att inte använda ditt dataabonnemang när du använder ett mobilnät (inte wifi). Är du inte uppkopplad mot wifi och dina mappar har ändrats ser du ett gult ! och du kan trycka på dem och uppdatera dem manuellt.

Ta bort en mapp från skärmen Offline så här:

1. Gå till mappen och peka på nedåtpilen till höger om mappens namn.
  2. Stäng av funktionen genom att växla knappen intill Tillgänglig offline.

Användare av Dropbox Business

Har du ditt personliga och jobbrelaterade konto kopplade får du åtkomst till alla offlinemappar från samma flik. Från Offline går det att visa alla offlinemappar tillsammans eller per konto.

iOS

Visa en mapp överallt och när som helst genom att göra den tillgänglig offline. Följande händer med en mapp som är tillgänglig offline:

• Mappen läggs till i vyn Offline för enkel åtkomst.
  • Mappen sparas på din iPhone för visning offline i Dropbox.
  • Mappen hålls så uppdaterad som möjligt och du får möjlighet att uppdatera mappen manuellt.
  • Säkerställer att ändringar du gör i mappen när du är offline synkas med Dropbox-kontot när du är online igen.

Gör en mapp tillgänglig offline

1. Leta upp den mapp du vill spara offline i mapplistan.
  2. Tryck på ikonen med tre prickar () intill mappnamnet.
  3. Peka på Gör tillgänglig offline.

Hantera offlineinställningarna på sidan Inställningar i appen. Gör så här:

1. Tryck på personikonen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Bläddra ner till avsnittet Offline.

Under fliken Offline visas hur mycket lagringsutrymme dina offlinefiler och offlinemappar använder. För att hålla filerna aktuella kommer Dropbox att uppdatera offlinefilerna automatiskt om du är uppkopplad till ett wifi-nät. Är du inte uppkopplad mot wifi och dina mappar har ändrats ser du ett gult ! och du kan trycka på dem och uppdatera dem manuellt.

Användare av Dropbox Business

Har du ditt personliga och jobbrelaterade konto kopplade får du åtkomst till alla offlinemappar från samma flik. Från Offline går det att visa alla offlinemappar tillsammans eller per konto.

Hur ofta uppdateras mina offlinemappar?

Dropbox kontrollerar om några ändringar har gjorts i dina offlinemappar när du öppnar fliken Offline. Har ändringar gjorts synkar Dropbox dessa ändringar till din enhet när enheten är uppkopplad mot wifi. När enheten inte är uppkopplad mot wifi anges ändringar med ett gult ! och du kan peka på dem och uppdatera dem manuellt. Vill du att mapparna ska uppdateras via mobildata (när du inte är uppkopplad mot wifi) går du till inställningarna och växlar  Använd mobildata till På.

Uppdateras offlinemappar medan programmet körs i bakgrunden?

Automatisk synkning medan programmet körs i bakgrunden stöds för närvarande inte. Det enda undantaget är när Android-enheter laddas. Då synkas offlinefiler i bakgrunden.

Finns det någon gräns för hur många eller stora mappar jag kan göra tillgängliga offline?

Det går att göra upp till 100 mappar tillgängliga offline.

Det går inte att spara en mapp för användning offline i dessa fall:

• Mappen innehåller mer än 10 000 filer
  • Mappen innehåller mer än 100 GB
  • Mappen innehåller en fil som är större än 10 GB

Varför står det ett rött x intill mappen jag har gjort tillgänglig offline?

Det kan finnas flera anledningar till att ett rött x står på mappikonen, däribland:

• På din enhet finns det mindre än 500 MB tillgängligt
  • Mappen innehåller mer än 10 000 filer
  • Mappen innehåller mer än 100 GB
  • Mappen innehåller en fil som är större än 10 GB

Varför står det ett gult ! intill mappen jag har gjort tillgänglig offline?

Ett gult utropstecken betyder att det finns en nyare version av mappen. Trycker du på uppdateringsikonen i iOS eller knappen Uppdatera alla i Android synkas dessa ändringar.

Använder offlinemappar mobildata?

När Dropbox-appen är öppen synkas alla ändringar automatiskt till mobilen. Är de ändringarna större än 20 MB kan du välja att invänta wifi eller synka ändringarna ändå. Vill du att mapparna ska uppdateras via data (när du inte är uppkopplad mot wifi) går du till inställningarna och växlar  Använd mobildata till På.

Använder offlinemappar enhetens lagringsutrymme?

Ja. Mappar som har markerats att vara tillgängliga offline lagras lokalt på din enhet. Har du mindre än 500 MB ledigt lagringsutrymme stoppas synkningen automatiskt.

Går det att lagra offlinemappar på ett SD-kort från min Android-enhet?

Nej, den funktionen stöds för närvarande inte.

Kan jag lagra offline-mappar på en enhet med Windows 10 i S-läge?

Nej, Dropbox-appen stöder inte offline-mappar i Windows 10 i S-läge.

Läs mer om Dropbox-appen för Windows 10 i S-läge.