Typer af fejl i forhåndsvisning af filer, og hvordan man håndterer dem

Opdateret Jan 31, 2024

Hvis du får en fejlmeddelelse, når du forsøger at få forhåndsvist en fil, kan du finde en forklaring på den viste meddelelse, og du kan se, hvordan du løser fejlen.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele filer og mapper med Dropbox.

Fejl: [filtype]-filer kan ikke forhåndsvises

Hvad er der sket?

Hvis du får vist fejlmeddelelsen [filtype]-filer kan ikke forhåndsvises, skyldes det, at Dropbox ikke kender filtypen. Dropbox kan forhåndsvise mange filtyper. Hvis du får vist denne fejlmeddelelse, understøttes den valgte filtype ikke.

Sådan løser du problemet

Hvis du får vist denne fejlmeddelelse, skal du downloade og åben filen på din computer eller telefon for at at få den vist.

highlight icon

Bemærk! Forhåndsvisninger genereres kun for de filtyper, der er tilgængelige for filejeren. Eksempel: Hvis en bruger på en Basic-plan deler en .mxf-fil med en bruger på en Professional-plan, kan brugeren på Professional-planen ikke se en forhåndsvisning, selvom Professional-planen tillader forhåndsvisninger for disse filtyper. Se denne artikel for de filtyper, der understøttes i hver Dropbox-plan.

Fejl: Denne fil er for stor til forhåndsvisning

Hvad er der sket?

Hvis du får vist fejlmeddelelsen Denne fil er for stor til forhåndsvisning, skyldes det, at Dropbox har en grænse for størrelsen på de filer, der kan forhåndsvises. Den fil, du prøver at få vist, er over grænsen.

Sådan løser du problemet

Hvis du får vist denne fejlmeddelelse, skal du åbne eller downloade filen for at se den.

Fejl: Filen er beskyttet med en adgangskode

Hvad er der sket?

Hvis du får vist fejlmeddelelsen Filen er beskyttet med en adgangskode, skal du angive en adgangskode til filen for at kunne få den forhåndsvist. I mange programmer (f.eks. Microsoft Word og Adobe Photoshop) kan du indstille adgangskoder til dine filer. Dropbox understøtter ikke filer, som er beskyttet med en adgangskode i andre programmer, og kan derfor ikke forhåndsvise dem.

Sådan løser du problemet

Hvis du vil forhåndsvise filen, skal du åbne den i det oprindelige program og fjerne adgangskoden.

Hvis du vil beholde adgangskoden, kan du downloade og åbne filen på din computer eller telefon for at få den vist.

Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise kan indstille en adgangskode og udløbsdatoer for delte links. På den måde kan du beskytte filer med en adgangskode uden at indstille en adgangskode i det program, der blev brugt til at oprette dem.

Fejl: Filer uden filtypenavn kan ikke forhåndsvises

Hvad er der sket?

Hvis du får vist fejlmeddelelsen Filer uden filtypenavn kan ikke forhåndsvises, skyldes det, at filen ikke har et suffiks efter filnavnet. Et filsuffiks (eller filtypenavn) angiver filens type, så computeren kan regne ud, hvilket program der skal bruges til at åbne den. Hvis du fjerner filtypenavnet, kan filen ikke forhåndsvises.

Her er nogle eksempler på filtypenavne: .xlsx, .mov og .txt.

Sådan løser du problemet

Hvis du får vist denne fejlmeddelelse, skal du tilføje filtypenavnet til filnavnet og gemme den igen.

Fejl: Filen uploades

Hvad er der sket?

Hvis du får vist meddelelsen Filen uploades, skyldes det, at synkroniseringen af filen til Dropbox ikke er færdig. Hele filen skal være uploadet og gemt (eller "synkroniseret") til Dropbox, før den kan forhåndsvises.

Fejlmeddelelsen forekommer i disse to situationer:

• Du kopierer et Dropbox-link til en fil direkte fra Finder eller Windows Stifinder, før synkroniseringen er færdig.
  • Du forsøger at få vist et skærmbillede.

Sådan løser du problemet

Vent, til synkroniseringen er færdig, før du forsøger at få vist en fil.

Fejl: Filen kan ikke forhåndsvises

Hvad er der sket?

Hvis du ser den generelle fejlmeddelelse Filen kan ikke forhåndsvises, kan det skyldes flere ting.

Sådan løser du problemet

Kontrollér først, at filen ikke er beskadiget. Det gør du ved at prøve at åbne den med et andet program på computeren. Hvis filen ikke kan åbnes med et andet program på computeren, er den sandsynligvis beskadiget.

Kontrollér derefter, om filen har det rigtige filtypenavn. Hvis filtypenavnet er forkert, kan filen ikke forhåndsvises.

Hvis du bekræfter, at en fil ikke er beskadiget og har et gyldigt filtypenavn, men stadig ikke kan forhåndsvises, kan du downloade og åbne filen på din computer for at få den vist.

Problem: Videofil forhåndsvises uden lyd

Hvad er der sket?

Hvis din video forhåndsvises uden lyd, kan videofilen have flere lydstreams. Dropbox understøtter ikke forhåndsvisning af videofiler med flere lydstreams.

Hvis en video har flere lydstreams, forsøger Dropbox at bruge lyden i forhåndsvisningen. Forhåndsvisningen afspiller den lydstream, der er markeret som "standard". Hvis ingen lydstream er angivet som "standard", afspilles den lydstream, som har den højeste bithastighed. Hvis din video har flere lydstreams, der er markeret som "standard", forhåndsvises den lydstream, som står først i videoens metadata.

Nogle gange vil den lydstream, som afspilles i en forhåndsvisning, være af dårlig kvalitet eller slet ikke indeholde lyd, og videoen afspilles da uden lyd.

Sådan løser du problemet

Kontrollér, om din videofil enten har:

• Én lydstream
  • Én lydstream, der er markeret som standard

Hvis du ikke kan ændre videoens lydstreams, kan du downloade videoen for at få den vist.

Problem: En .txt-fil forhåndsvises ikke korrekt på en telefon eller tablet

Hvad er der sket?

I nogle tilfælde kan du have problemer med at få forhåndsvist en .txt-fil på en telefon eller tablet. Forhåndsvisningen er måske forkert, eller du kan ikke redigere filen.

Hvis du støder på et af disse problemer, kan det skyldes, at filen indeholder andre tegn end latinske tegn. Hvis din .txt-fil eksempelvis indeholde tegn fra thailandsk, vil forhåndsvisningen se uforståelig ud på en mobilenhed.

Sådan løser du problemet

Hvis du støder på dette problem, kan du gemme filen igen i UTF-8 Unicode-format. Du kan også konvertere filen med et gratis filkonverteringsprogram på nettet. Det skulle løse problemet med forhåndsvisningen og med redigering på en mobilenhed.