Hvordan opphever jeg deling av en fil eller mappe med et medlem?

Hvis du har delt en fil med noen, kan du slutte å dele den når som helst. For å gjøre det, må du først finne ut hvordan du delte filen:

Obs! Hvis medlemmet du vil fjerne allerede har lastet ned filen eller lagret den inne på Dropbox-kontoen sin, vil de fortsatt ha sin kopi av filen, selv om du opphever delingen eller sletter en delt kobling.

Les hvordan du finner ut på hvilken måte du delte en fil.

Hvordan slette en kobling til en fil eller mappe

Du kan fjerne et medlem som har fått tilgang til en fil eller mappe via en delt kobling, ved å slette koblingen. Hvis du sletter en kobling og klikker på Del-knappen ved siden av en fil, vises alle tidligere medlemmer fortsatt i listen, men koblingen er deaktivert og fungerer ikke lenger for noen.

Slik sletter du en delt kobling:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Deling, og klikk deretter på Koblinger øverst på siden.
  4. Finn fram til navnet på filen eller mappen du vil oppheve delingen for.
  5. Klikk på «» (ellipse).
  6. Klikk på Slett kobling.

Obs! En delt kobling kan bare slettes av personen som opprettet den.

Hvordan fjerne et medlem fra en fil eller mappe

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Naviger til filen eller mappen du er interessert i, og før pekeren over den.
  4. Klikk på Del.
  5. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på personen du vil fjerne fra filen.
  6. Klikk på Fjern.

Merknader om å fjerne noen fra en fil eller mappe

• Når du fjerner et medlem fra en fil, har ikke den personen lenger tilgang til din versjon av filen på dropbox.com eller gjennom invitasjonen sin.
  • Hvis Fjern-alternativet er grått, er det sannsynlig at medlemmet bruker filen eller mappen via en kobling til filen, i stedet for som et lagt til medlem. I så fall sletter du den delte koblingen for å fjerne tilgangen. (Du vet at dette stemmer hvis du ser en melding der det står at De som har vist noe via koblingen, kan ikke fjernes fra filene.)
  • Hvis du inviterte noen til en mappe, kan du også fjerne delingen av den mappen.