Dropbox Family-abonnement: een overzicht

Bijgewerkt Sep 22, 2023
Het Dropbox Family-abonnement heeft 2 TB opslagruimte die kan worden gedeeld met maximaal zes leden van 13 jaar (in de VS) of 16 jaar (rest van de wereld) en ouder. Met Dropbox Family kunnen jij en je gezin veilig materiaal ordenen en delen, zoals foto's, video's en belangrijke documenten.

Met Dropbox Family hebben alle leden hun eigen Dropbox-account. Ze kunnen hun eigen bestanden en mappen beheren en beslissen wat ze willen delen met andere gezinsleden. Eén persoon, de gezinsbeheerder, beheert de facturering en lidmaatschappen voor het hele Family-abonnement.

Dropbox bewaart je bestanden online, in de cloud. Alle leden van een Family-abonnement kunnen vanaf elk apparaat bestanden en mappen die zijn opgeslagen in hun Dropbox-account, openen en delen met de Dropbox-desktopapp, de mobiele app of op dropbox.com.

Functies van Dropbox Family

Gebruikers van Dropbox Family krijgen toegang tot de gedeelde map 'Gezinsruimte' en tot dezelfde functies die beschikbaar zijn in zowel het Dropbox Basic- als het Dropbox Plus-abonnement. Deze functies zijn ideaal voor het ordenen, delen en beschermen van de belangrijke bestanden van je gezin, zoals documenten en foto's.

"Gezinsruimte"
De map "Gezinsruimte" is een plek waar je gezin allerlei soorten bestanden kan ordenen en openen, van ontvangstbewijzen en belastingdocumenten tot foto's en huiswerk. Alle leden van het Family-abonnement krijgen automatisch toegang tot de bestanden en mappen die je uploadt of maakt in de map Gezinsruimte.

Alleen-online bestanden en mappen
Met alleen-online bestanden en mappen kun je ruimte besparen op de harde schijf van je computer. Materiaal dat is opgeslagen als alleen-online, is toegankelijk via dropbox.com, de Dropbox desktop-app en de mobiele Dropbox-app, mits je bent verbonden met internet.

Dropbox Vault
Dropbox Vault is een functie waarmee je in Dropbox een locatie kunt maken met een extra beveiligingslaag voor je gevoeligste bestanden. Je kunt je kluis delen met vertrouwde contactpersonen en deze openen overal waar je Dropbox gebruikt, net als bij een Dropbox-map.

Dropbox Passwords
Dropbox Passwords is een mobiele app en browserextensie van Dropbox die je wachtwoorden opslaat en synchroniseert op al je apparaten. Je kunt Dropbox Passwords gebruiken om de gebruikersnamen en wachtwoorden van je account op te slaan, voorstellen voor nieuwe wachtwoorden te genereren, de gegevens op al je apparaten te synchroniseren, en ze automatisch te laten invullen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps.

Dropbox Backup
Met Dropbox Backup kun je automatisch back-ups maken van belangrijke mappen van je computer of externe harde schijf naar Dropbox. Je kunt met Dropbox Backup ook je bestanden en mappen terugzetten van een back-up naar een nieuwe computer.
Je hebt hier toegang tot de back-ups van je bestanden en mappen.

Dropbox Paper
Dropbox Paper is een online werkruimte voor documenten waar je tekst kunt bewerken en opmaken en media en andere bestanden kunt ordenen en weergeven. Je kunt Paper gebruiken voor het maken en veilig opslaan van je eigen documenten of om gemakkelijk bestanden te delen met je gezinsleden. Overal waar je Dropbox gebruikt, kun je Paper-documenten maken en openen, dus op dropbox.com, in de Dropbox desktop-app en in de mobiele Dropbox- en Paper-app.

Camera-uploads
Camera-uploads is een functie waarmee je automatisch foto's vanaf je mobiele apparaat uploadt naar je eigen Dropbox-account. Wanneer je camera-uploads hebt ingeschakeld, worden je foto's geüpload naar een map met de naam "Camera-uploads". Je kunt deze map overal openen waar je Dropbox gebruikt. Net als de andere bestanden in je Dropbox-account kunnen foto's eenvoudig worden verplaatst en gedeeld.
Opmerking: de foto's die je uploadt naar je account, worden niet automatisch gedeeld met de andere leden van het Family-abonnement.

Zoeken in volledige tekst
Met Zoeken in volledige tekst kun je bestanden niet alleen op bestandsnaam vinden, maar ook op trefwoord en bestandstype. Je kunt zoeken naar bestanden en mappen in je eigen Dropbox-account en naar materiaal dat met je is gedeeld door andere gezinsleden. Je kunt overal waar je Dropbox gebruikt zoeken in volledige tekst.

Bestandsherstel
Versiegeschiedenis van bestanden is een functie waarmee je alle bestandsbewerkingen of -verwijderingen van de afgelopen 30 dagen kunt terugdraaien. Met een aparte tool, Dropbox Rewind, kun je een groot aantal wijzigingen ongedaan maken of je hele Dropbox-account terugzetten naar een eerdere toestand. Je kunt alleen bestanden en mappen herstellen, terugzetten en terugdraaien vanuit je individuele account op dropbox.com.

Extern verwijderen
Extern verwijderen is bedoeld om je gegevens te beschermen op een verloren of gestolen apparaat. Met Extern verwijderen wordt de hele Dropbox-map van een apparaat gewist wanneer het de volgende keer verbinding maakt met internet. Je kunt de optie voor extern verwijderen alleen gebruiken op dropbox.com.

Beveiliging
Dropbox is ontworpen met meerdere beveiligingslagen om je bestanden te beschermen. Om je account te beschermen kun je als extra maatregel ook tweestapsverificatie inschakelen. Dit wordt ook wel tweefactorauthenticatie of 2FA genoemd. Met tweestapsverificatie moet je naast je wachtwoord ook een beveiligingscode opgeven wanneer je je aanmeldt bij je account of een nieuw apparaat koppelt. Je kunt tweestapsverificatie alleen inschakelen op dropbox.com, en je moet een mobiel apparaat hebben waarop je beveiligingscodes per sms of via een authenticatie-app kunt ontvangen.

Je Dropbox Family-abonnement instellen

Als beheerder van een Dropbox Family-abonnement kun je maximaal vijf leden van 13 jaar (in de VS) of 16 jaar (rest van de wereld) en ouder uitnodigen om lid te worden van je abonnement. Als de uitgenodigde leden nog geen Dropbox-account hebben, kunnen ze een account maken wanneer ze de uitnodiging accepteren.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.

Hier kun je nieuwe leden uitnodigen via e-mail of met een link, de status van uitnodigingen controleren, onbeantwoorde uitnodigingen verwijderen en leden verwijderen uit het abonnement.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.

Hier kun je zien hoeveel opslagruimte in gebruik is en hoe dit is verdeeld tussen individuele bestanden en gedeelde bestanden.

Meer informatie over het beheren van je Family-abonnement

Bestanden en mappen delen met gezinsleden

Met het Family-abonnement krijg je in totaal 2 TB opslagruimte die leden kunnen gebruiken voor hun eigen bestanden en mappen. Alle gezinsleden kunnen vanaf hun computer of mobiele apparaat bestanden en mappen toevoegen aan hun eigen accounts.

Meer informatie over toevoeging van bestanden aan je Dropbox-account op je pc of mobiele apparaat

De leden van het abonnement kunnen ook bestanden en mappen met elkaar delen zonder dat dit extra opslagruimte in beslag neemt. Bij het delen van een map kun je beslissen of anderen de bestanden kunnen bewerken of alleen kunnen weergeven. Dropbox kan worden geopend in de Dropbox-desktop-app, de mobiele Dropbox-app en op dropbox.com. Je gezinsleden kunnen dus materiaal delen op elk apparaat en met elk besturingssysteem.

1. Meld je aan bij dropbox.com.
  2. Wijs het item aan dat je wilt delen.
  3. Klik op het pictogram voor delen (rechthoek met pijl omhoog).
  4. Typ naast Aan het e‑mailadres of de naam van een of meer mensen met wie je het item wilt delen.
  5. Selecteer Kan bekijken of Kan bewerken in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op Bestand delen of Map delen. De ontvangers krijgen een e‑mail met een link naar het item dat je hebt gedeeld.

Veelgestelde vragen

Hoe abonneer ik me op Dropbox Family?

Als je al een Dropbox-account hebt, kun je eenvoudig overstappen op het Family-abonnement in je accountinstellingen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement wijzigen en volg de instructies om over te stappen op Family.

Als je nog geen Dropbox-account hebt, kun je het Family-abonnement rechtstreeks aanschaffen

Wie kan ik uitnodigen voor mijn Dropbox Family-abonnement?

Iedereen van 13 jaar of ouder (in de VS) of 16 jaar of ouder (rest van de wereld) kan worden uitgenodigd voor Dropbox Family, met een maximum van zes leden. Als de uitgenodigde leden nog geen Dropbox-account hebben, kunnen ze een account maken wanneer ze lid worden van een Family-abonnement.

Kunnen de andere leden van het Family-abonnement de bestanden zien die ik opsla in Dropbox?

Elk lid van het Dropbox Family-abonnement heeft een eigen privéaccount. Alleen de bestanden die je deelt, kunnen door anderen worden bekeken of bewerkt.

Opmerking: Als je bestanden of mappen maakt of verplaatst in een gedeelde map of in de map Gezinsruimte, worden deze items automatisch gedeeld met iedereen die toegang tot de map heeft.

Hoe kan ik support krijgen van Dropbox?

Leden van het Family-abonnement kunnen voor ondersteuning terecht in het helpcentrum van Dropbox, de startershandleidingen en de community, of kunnen een e-mail sturen. Gezinsbeheerders kunnen ook support via chat krijgen.

Meer veelgestelde vragen over het Dropbox Family-abonnement