Dropbox Family-abonnementet: En oversikt

Oppdatert Oct 04, 2023
Dropbox Family er et abonnement med 2 TB lagringsplass som kan deles av opptil 6 medlemmer. Medlemmene må være 13 år eller eldre i USA og 16 år eller eldre alle andre steder. Med Dropbox Family kan du og resten av familien organisere og dele innhold på en sikker måte, for eksempel bilder, videoer og viktige dokumenter.

Med Dropbox Family har alle medlemmene av abonnementet sin egen Dropbox-konto. De kan administrere sine egne filer og mapper og bestemme hva de skal dele med andre familiemedlemmer. Én enkelt person, Family-lederen, vil administrere fakturering og medlemskap for hele Family-abonnementet.

Dropbox lagrer filene dine i nettskyen. Alle medlemmer av Family-abonnementet har tilgang til og kan dele filene og mappene som er lagret i Dropbox-kontoene, på en hvilken som helst enhet, ved å bruke Dropbox-skrivebordsprogrammet, -mobilappen og dropbox.com.

Dropbox Family-funksjoner

Dropbox Family gir kunder tilgang til alle de funksjonene som er tilgjengelige i både Dropbox Basic- og Plus-abonnementer, samt tilgang til den delte familiemappen. Med disse funksjonene får du hjelp til å organisere, dele og beskytte familiens viktige filer, fra dokumenter til bilder.

Familiemappe
Familiemappen er et sted hvor familien kan organisere og få tilgang til alle typer filer, fra kvitteringer og skattedokumenter til bilder og skolearbeid. Når du laster opp eller oppretter filer og mapper i familiemappen, får alle medlemmene på familieabonemmentet automatisk tilgang til dem.

Filer og mapper kun på nett
Filer og mapper som kun er på nett hjelper deg med å spare harddiskplass på datamaskinen. Nettbasert innhold er kun tilgjengelig når du er koblet til Internett fra dropbox.com, Dropbox-skrivebordsappen eller Dropbox-mobilappen.

Dropbox Vault
Dropbox Vault er en funksjon som lar deg opprette et sted i Dropbox med et ekstra lag med sikkerhet for de mest sensitive filene dine. Du kan dele hvelvet ditt med betrodde kontakter, og i likhet med en Dropbox-mappe, kan du få tilgang til det fra alle steder du bruker Dropbox.

Dropbox Passwords
Dropbox Passwords er en mobilapp og en nettleserutvidelse som lagrer og synkroniserer passord på tvers av enheter. Du kan bruke Dropbox Passwords til å lagre kontobrukernavn og -passord, foreslå nye passord, synkronisere påloggingsinformasjon på tvers av enheter og la dem fylles ut automatisk når du logger deg på nettsteder og mobilapper.

Dropbox Backup
Med
Dropbox Backup kan du automatisk sikkerhetskopiere viktige mapper fra datamaskinen eller en ekstern harddisk til Dropbox. Med Dropbox Backup kan du også gjenopprette filer og mapper fra sikkerhetskopiene dine til en ny datamaskin.
Du har tilgang til de sikkerhetskopierte filene og mappene dine her.

Dropbox Paper
Dropbox Paper er et arbeidsområde på nett der du kan redigere og formatere tekst, samt organisere og vise mediefiler og andre typer filer. Du kan bruke Paper til å opprette og trygt lagre egne dokumenter, eller dele dem med familiemedlemmer på en enkel måte. Du kan opprette og åpne Paper-dokumenter overalt der du bruker Dropbox, inkludert dropbox.com, Dropbox-skrivebordsprogrammet og Dropbox- og Paper-mobilappene.

Kameraopplastinger
Med kameraopplastinger kan du automatisk laste opp bilder fra den mobile enheten din til din egen Dropbox-konto. Når du har aktivert kameraopplasting, lagres bildene dine i en mappe som heter Kameraopplastinger. Du kan få tilgang til denne mappen overalt der du bruker Dropbox, og flytte eller dele bildene dine på samme måte som alle andre filer på Dropbox-kontoen.
Merk: Bilder som er lastet opp til kontoen din, vil ikke automatisk bli delt med andre medlemmer på Family-abonnementet.

Fulltekstsøk
Fulltekstsøk gjør det lettere å finne filer ved hjelp av nøkkelord og filtyper, i stedet for bare filnavn. Du kan søke etter filer og mapper i din egen Dropbox-konto, i tillegg til innhold som har blitt delt med deg av andre familiemedlemmer. Du kan bruke fulltekstsøk overalt der du bruker Dropbox.

Filgjenoppretting
Med filversjonshistorikk kan du gjenopprette alle filendringer eller slettinger som er gjort i løpet av de siste 30 dagene. Et ekstra verktøy, tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind, lar deg angre et stort antall endringer eller tilbakestille hele Dropbox-kontoen til en tidligere tilstand. Du kan kun gjenopprette og spole tilbake filer og mapper fra din individuelle konto på dropbox.com

Ekstern sletting
Med ekstern sletting kan du beskytte dataene dine hvis en enhet går tapt eller blir stjålet. Ekstern sletting gjør at du kan slette hele Dropbox-mappen fra en enhet neste gang den kobles til Internett. Du kan bare bruke ekstern sletting på dropbox.com.

Sikkerhet
Dropbox er laget med flere beskyttelseslag for å sikre filene dine. Du kan gå enda et skritt videre ved å aktivere to-trinns verifisering (også kjent som to-faktorverifisering eller 2FA) for å holde kontoen trygg. Med to-trinns verifisering trenger du en sikkerhetskode, i tillegg til passordet ditt, for å logge på kontoen eller koble til en ny enhet. Du kan bare aktivere to-trinns verifisering fra dropbox.com, og du trenger en mobilenhet som kan motta sikkerhetskoder via tekstmelding eller en godkjenner-app.

Konfigurere Dropbox Family-abonnementet

Som administrator for et Dropbox Family-abonnement kan du invitere opptil 5 medlemmer. Medlemmene må være 13 år eller eldre i USA og 16 år eller eldre alle andre steder. Hvis inviterte medlemmer ikke allerede har en egen Dropbox-konto, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Family.

Herfra kan du invitere nye medlemmer via e-post eller med en kobling, sjekke statusen til invitasjoner, slette ubesvarte invitasjoner og fjerne medlemmer fra abonnementet.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.

Herfra kan du se hvor mye lagringsplass som er brukt, og hvordan bruken fordeles på individuelle filer og delte filer.

Finn ut mer om hvordan du administrerer Family-abonnementet.

Dele filer og mapper med familiemedlemmer

Family-abonnementet gir totalt 2 TB med lagringsplass som medlemmer kan bruke til egne filer og mapper. Hvert familiemedlem kan legge til filer og mapper til sine egne kontoer fra datamaskinen eller den mobile enheten sin.

Finn ut mer om å legge til filer i Dropbox-kontoen dinfra skrivebordet eller  en mobil enhet.

Medlemmer av abonnementet kan også dele filer og mapper med hverandre uten å bruke ekstra lagringsplass. Når du deler innhold, kan du bestemme om andre skal kunne redigere eller bare vise det du deler. Dropbox er tilgjengelig med Dropbox-skrivebordsprogrammet, -mobilappen og på dropbox.com, slik at familiemedlemmene dine kan dele innhold uansett hvilken enhet eller hvilket operativsystem de bruker.

1. Logg dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over elementet du vil dele.
  3. Klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  4. Etter Til, skriver du inn e-postadressen eller navnet til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Velg Kan vise eller Kan redigere i rullegardinlisten.
  6. Klikk på Del fil eller Del mappe. Mottakerne får en e-post med en kobling til innholdet du delte.

Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg få Dropbox Family-abonnementet?

Hvis du allerede har en Dropbox-konto, kan du bytte til Family-abonnementet i kontoinnstillingene dine:

1. Logg Dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Endre abonnement og følg instruksjonene for å bytte til Family.

Hvis du ikke allerede har en Dropbox-konto, kan du kjøpe Family direkte.

Hvem kan jeg invitere til Dropbox Family-abonnementet mitt?

Alle som er 13 år eller eldre i USA og 16 år eller eldre andre steder kan inviteres til Dropbox Family, opptil seks medlemmer totalt. Hvis de ikke allerede har en Dropbox-konto, kan inviterte medlemmer opprette en når de blir med i et Family-abonnement.

Kan de andre medlemmene av familieabonnementet se filene jeg lagrer i Dropbox?

Alle medlemmer av Dropbox Family-abonnementet har sin egen private konto. Det er bare filene du velger å dele, som kan vises eller redigeres av andre.

Merk: Hvis du oppretter eller flytter filer eller mapper inne i en delt mappe eller «Family »-mapper, vil de automatisk bli delt med alle som har tilgang til mappen.