Administrere et Dropbox Family-abonnement

Oppdatert Oct 16, 2023

Dropbox Family er et abonnement med 2 TB delt lagringsplass som kan deles av opptil seks medlemmer. Alle Family-medlemmer må være 13 år eller eldre i USA, og 16 år eller eldre alle andre steder.

Personen som kjøper Dropbox Family er Family-lederen. Family-lederen kan få tilgang til og oppdatere faktureringsinformasjon fra Dropbox-kontoinnstillingene.

Inviter nye medlemmer

Family-lederen kan invitere nye medlemmer og sjekke statusen på invitasjoner.

Når et familiemedlem blir med på abonnementet får de umiddelbar tilgang til den delte lagringsplassen og funksjonene i Dropbox Family. Hvis et medlem hadde et Dropbox Plus- eller Professional-abonnement før de ble medlem av Family-abonnementet, blir de tilbakebetalt for den individuelle kontoen deres for de proporsjonalt fordelte kostnadene til det opprinnelige abonnementet.

Hvis familiemedlemmer ikke allerede har sin egen Dropbox-konto, kan de opprette en når de tar imot invitasjonen til å bli med i Family-abonnementet.

Slik inviterer du nye medlemmer:

1. Logg deg på dropbox.com med kontoen til lederen for Family-kontoen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Family.
  5. Klikk på Inviter medlemmer.
  6. Skriv inn e-postadressen til familiemedlemmet du vil invitere. Du kan også legge til en merknad hvis du vil.
    • Du kan også invitere familiemedlemmer med en kobling. For å gjøre det klikker du på Få en kobling i stedet, og deler denne koblingen via e-post eller en annen type melding.
  7. Klikk på Send invitasjoner.

Når et medlem takker ja til invitasjonen og blir med i abonnementet, vises navnet og e-postadressen til vedkommende under Din familie med gjeldende status.

highlight icon

Obs! Du kan kopiere og sende en invitasjonskobling når som helst, men du kan ikke sende en e-postinvitasjon på nytt. Opprett en ny invitasjon eller send en invitasjonskobling i stedet.

Avlyse en invitasjon

Family-lederen kan når som helst trekke tilbake en invitasjon som står på vent:

1. Logg deg på dropbox.com med kontoen til lederen for Family-kontoen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Family.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av den ventende invitasjonen du vil trekke tilbake.
  6. Klikk på Slett invitasjon.

Fjerne et medlem

Family-lederen kan fjerne et medlem fra Family-abonnementet når som helst:

1. Logg deg på dropbox.com med kontoen til lederen for Family-kontoen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Family.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av Family-medlemmet du vil fjerne fra abonnementet.
  6. Klikk på Fjern medlem.
highlight icon

Obs! Hvis Family-lederen fjerner et medlem fra abonnementet, blir medlemmet overført til en egen gratis Dropbox Basic-konto. Vedkommende beholder alle filene og mappene i sine individuelle kontoer og alt innholdet som har blitt delt med medlemmet, men vedkommende mister tilgang til funksjonene og lagringsplassen i Family-abonnementet. Family-lederen kan avgjøre om medlemmet skal beholde en kopi av familiemappen eller ikke.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Family-lederen kan endre betalingsmåte eller faktureringsperiode og se fakturaer og kvitteringer i faktureringshistorikken.

1. Logg deg på dropbox.com med kontoen til lederen for Family-kontoen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Fakturering.

Sjekke lagringsplass

Family-lederen kan se hvor mye lagringsplass som er brukt, og hvordan denne bruken fordeles på medlemmene.

1. Logg deg på dropbox.com med kontoen til lederen for Family-kontoen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.