Så här lägger du till en vattenstämpel i filer i Dropbox-kontot

Uppdaterat Mar 29, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för alla Dropbox-användare.

Vattenstämpel är ett sätt att skydda bilderna eller pdf-filerna från att laddas ner och användas utan din tillåtelse.

Lägga till en vattenstämpel

Du måste vara ägare av filen för att kunna lägga till en vattenstämpel. Lägg till en vattenstämpel på en bild eller pdf-fil i Dropbox-kontot så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på filens namn för att öppna förhandsvisningen av den.
  3. Klicka på Vattenstämpel. Eller klicka på knappen Redigera uppe till vänster och välj Vattenstämpel i rullgardinsmenyn.
    • Om du förhandsgranskar filen i snabbvisning klickar du på ”” (ellips). Sedan klickar du på Vattenstämpel.
  4. Anpassa vattenstämpeln om du vill.
  5. Klicka på Spara.
    • Välj Gör en kopia eller Ersätt original
      • Med Gör en kopia skapas en vattenstämplad kopia av filen med (Vattenstämplad) tillagt i filnamnet.
      • Med Ersätt original ändras den ursprungliga filen.
        • Obs! Filägarna kan bara ta bort vattenstämpeln om de väljer Ersätt original.

Anpassa en vattenstämpel

Det går att redigera vattenstämpelns placering, rotering, transparens och storlek. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på filens namn för att öppna förhandsvisningen av den.
  3. Klicka på Vattenstämpel i menyfältet eller klicka på knappen Redigera och välj Vattenstämpel i rullgardinsmenyn.
    • Om du förhandsgranskar filen i snabbvisning klickar du på ”” (ellips). Sedan klickar du på Vattenstämpel.
  4. Klicka på Text eller Bild för att välja typ av vattenstämpel.
  5. Ändra en eller flera av vattenstämpelinställningarna nedan.
    • Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn Position om du vill ändra vattenstämpelns placering i filen.
    • Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn Färg om du vill välja en mörk eller ljus nyans för vattenstämpeln i filen.
    • Klicka på ikonerna Rotering (pilen i en cirkel) om du vill ändra vattenstämpelns rotation i steg om 15 grader.
    • Justera skjutreglagen Opacitet och Storlek om du vill ändra transparens och storlek för vattenstämpeln på filen.
highlight icon

Obs! Vattenstämpelbilder får vara högst 6 MB.

Hur du tar bort en vattenstämpel

Om du valde Ersätt original när du lade till vattenstämpeln kan du ta bort vattenstämpeln från filen. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på filens namn för att öppna förhandsvisningen av den.
  3. Klicka på fliken Fil.
    • Se till att du har förhandsvisningen inställd på Helskärm.
  4. Klicka på Versionshistorik.
  5. Välj versionen utan vattenstämpel för att förhandsgranska den och klicka sedan på X uppe till vänster för att stänga förhandsvisningen.
  6. Håll muspekaren över versionen utan vattenstämpeln och klicka på Återskapa.
  7. Klicka på knappen Återskapa i meddelandet som visas.
highlight icon

Obs! Endast filens ägare kan ta bort en vattenstämpel. En mottagare av en vattenstämplad fil kan inte ta bort vattenstämpeln.

Lägga till en vattenstämpel till alla filer i en mapp

Så här lägger du till en vattenstämpel till alla dokument i en mapp:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på mappen där du vill lägga till en vattenstämpel.
  3. Klicka på ”…” (ellips).
  4. Klicka på Lägg till automatisering.
  5. Välj Vattenstämpla filer.
  6. Markera rutan för att inkludera filer i alla undermappar.
  7. Klicka på Text eller Bild för att välja typ av vattenstämpel.
  8. Justera inställningarna för vattenstämpeln efter behov. Du kan se en förhandsvisning av filerna med vattenstämpel i panelen till höger.
    • Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn Position om du vill ändra vattenstämpelns placering i filen.
    • Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn Färg om du vill välja en mörk eller ljus nyans för vattenstämpeln i filen.
    • Klicka på ikonerna Rotering (pilen i en cirkel) om du vill ändra vattenstämpelns rotation i steg om 15 grader.
    • Dra skjutreglagen Opacitet och Storlek om du vill ändra transparens och storlek för vattenstämpeln på filen.
  9. Klicka på Spara.