Så här går du med i en delad mapp

Uppdaterat Dec 22, 2023
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för kunder med alla Dropbox-planer.

När du blivit inbjuden till en delad Dropbox-fil eller -mapp får du ett meddelande på dropbox.com, i Dropbox-apparna och via mejl.

Om du är inbjuden till en delad mapp kan du gå med i den mappen för att få åtkomst till materialet däri. Den delade mappen synkas också med andra medlemmars Dropbox-konton. Den person som delat mappen med dig kan ha gett dig antingen redigerings- eller visningsbehörighet.

Om du är medlem i ett Dropbox-team läggs vissa personliga mappar som andra teammedlemmar delar med dig automatiskt till i ditt Dropbox-konto. En mapp läggs endast till automatiskt om följande kriterier är uppfyllda:

• Du och personen som delade mappen är i samma team
  • Du och mappens ägare är i samma team
  • Mappen innehåller färre än 10 000 filer
  • Mappen är mindre än 100 MB
  • Mappen delas med färre än 100 personer

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela mappar.

Gå med i en delad mapp på Dropbox

När du blivit inbjuden till en delad mapp får du åtkomst till den genom att gå med i mappen.

Gå med i en delad mapp via fliken Delning

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Delad  på sidomenyn till vänster.
  3. Hitta den delade mapp du vill öppna.
  4. Håll markören över mappen du vill gå med i och välj Gå med i mapp.

Gå med i en delad mapp från dina meddelanden på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på meddelandeikonen (klockan).
  3. Klicka på Gå med i mapp under den delade mapp du vill få åtkomst till.

Du behöver ett Dropbox-konto och en verifierad mejladress för att kunna godkänna en inbjudan till en delad mapp.Delade mappar läggs till direkt i Dropbox-kontot och synkas med alla mappmedlemmar.Om du inte har något Dropbox-konto än kan du skapa ett och sedan acceptera inbjudan.

highlight icon

Obs! Du behöver ett Dropbox-konto och en verifierad mejladress för att kunna godkänna en inbjudan till en delad mapp.Delade mappar läggs till direkt i Dropbox-kontot och synkas med alla mappmedlemmar.Om du inte har något Dropbox-konto än kan du skapa ett och sedan acceptera inbjudan.

Begär åtkomst till en delad mapp i Dropbox

Om du klickar på en inbjudan till en delad mapp och blir instruerad att begära åtkomst har mappägaren kanske ännu inte gett dig åtkomst. Exempel: någon som fått en inbjudan till en delad mapp har vidarebefordrat inbjudan till dig.

Begär att gå med i en mapp

1. Klicka på inbjudningslänken du fått.
  2. Klicka på Begär åtkomst.
  3. Om du har fler än ett Dropbox-konto väljer du vilket konto du vill använda för att gå med.

Din begäran skickas till mappägaren och du blir informerad om ägaren godkänner din begäran.

Lägga till en delad fil i kontot

När du får en delad fil kan du öppna den via mejlinbjudan eller via meddelandena på dropbox.com.Sedan kan du förhandsvisa den på dropbox.com.

Precis som förhandsvisningar tar delade filer inte upp lagringsutrymme i kontot om du inte sparar en kopia av filen i ditt Dropbox-konto.

Se alla filer som du bjudits in till

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på Delad i vänstra sidomenyn.
  3. Välj fliken Filer. Härifrån kan du visa alla filer du blivit inbjuden till. Klicka på en fil om du vill förhandsvisa den.
    • Härifrån kan du visa alla filer du blivit inbjuden till.
  4. Klicka på en fil om du vill förhandsvisa den.

Om en fil delades med dig via en länk visas den inte på sidan Delad