Så här kommenterar du Dropbox-filer

Alla som har åtkomst till en Dropbox-fil kan lämna en kommentar och se andra kommentarer, om inte kommentarfunktionen är avstängd.

Är du ny på Dropbox? Se hur du enkelt kan lägga till anteckningar till arbetet du samarbetar på.

Så här kommenterar du en fil

Du kan kommentera en fil från en webbläsare, mobil enhet eller klient på datorn. Gör så här:

1. Öppna filen du vill kommentera.
  2. Kommentera hela filen genom att klicka på eller trycka på textrutan som säger Kommentera.
    • Du kan skriva din kommentar, @nämna någon eller lägga till en emoji
  3. Klicka på Publicera.

Så här kommenterar du en viss del av en fil

Du kan kommentera en viss del av en fil om du är på dropbox.com och arbetar med en filtyp som stöds. Gör så här:

1. Öppna filen du vill kommentera. Du får se ett popup-meddelande som säger Välj ett område att kommentera.
  2. Dra för att markera önskat område.
  3. Klicka på textrutan som säger Skriv en kommentar, skriv kommentaren och klicka på Publicera.

Läs om hur du kommenterar en specifik tidpunkt i en video eller ljudfil.

Så här redigerar du eller tar bort en kommentar

Du kan bara redigera eller radera kommentarer som du själv publicerat. Redigera eller radera en kommentar:

1. Klicka på önskad kommentar.
  2. Klicka på Redigera eller Radera.

Så här döljer du kommentarsfältet

Dölj kommentarsfältet:

1. Öppna önskad fil.
  2. Klicka på ikonen Kommentarer

Visa kommentarsfältet genom att klicka på ikonen Kommentarer igen.

Hur ordnas kommentarer i kommentarsfältet?

Kommentarer ordnas i tidsföljd från början till slutet av filen. Om filen har flera sidor, kommer kommentarerna att visa på vilken sida kommentaren lämnades.

Vem får ett meddelande när jag skriver en kommentar?

Följande personer får mejl och meddelande både på dropbox.com och på sina kopplade enheter:

• Filägaren
  • Alla som prenumererar på filen
  • Alla som har kommenterat i kommentarstråden
  • Alla som har @nämnts i kommentarstråden

Läs om mer om hur du ändrar meddelandeinställningar.