Bestanden bekijken in de voorbeeldweergave van Dropbox

Wanneer je een bestand opent in de voorbeeldweergave van Dropbox, kun je het bekijken, met anderen delen en er opmerkingen aan toevoegen, zonder dat je het bestand hoeft te downloaden. Je kunt een bestand echter niet bewerken in de voorbeeldweergave.

Als je een bestand op je computer of telefoon wilt bekijken in de voorbeeldweergave, hoef je alleen maar op de naam van het bestand te klikken (of te tikken). In de rechterbovenhoek kun je klikken op:

• Opmerkingen: hier zie je de opmerkingen die zijn toegevoegd aan het bestand.
  • Activiteit: hier zie je wie het bestand het laatst heeft geopend of bewerkt.
  • Over: hier zie je de bestandsgrootte, het bestandstype en wanneer het bestand voor het laatst is gewijzigd.

Waarom kan ik mijn bestand niet bekijken in de voorbeeldweergave?

Als je een bestand niet kunt bekijken in de voorbeeldweergave, wordt dat bestandstype mogelijk niet ondersteund in Dropbox. Het kan ook zijn dat het bestand te groot is om in de voorbeeldweergave te openen. Klik hier voor een volledige lijst met ondersteunde bestandstypen en maximale bestandsgrootten.

Is het bestandstype of de bestandsgrootte niet het probleem, lees dan dit artikel over veelvoorkomende foutmeldingen en oplossingen.

1. Als de voorbeeldweergave niet of niet goed wordt geladen, kun je het bestand altijd openen door het te downloaden. Klik hiervoor op Downloaden of op de drie puntjes () in de rechterbovenhoek. Heb je het bestand al eens gedownload, dan verschijnt de knop Openen met (of Openen).
    • Als je op de drie puntjes () hebt geklikt, klik je nu op Downloaden.
    • Als je op Downloaden hebt geklikt, klik je nu op Direct downloaden.
    • Je kunt ook op Toevoegen aan Dropbox klikken om het bestand toe te voegen aan je Dropbox-account.

Waarom zie ik alleen de eerste pagina van mijn bestand?

Als je een van de volgende bestandstypen probeert te openen in de voorbeeldweergave, kun je alleen de eerste pagina of het eerste frame van je bestand bekijken. De rest van de pagina's kun je zien als je het bestand downloadt en opent.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .keynote
  • .gif

Waarom is de uploaddatum van mijn bestand meer recent dan de wijzigingsdatum?

Wanneer je een bestand uploadt via de Dropbox-desktopapp blijft de datum bewaard waarop het bestand is gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een bestand drie maanden geleden voor het laatst hebt gewijzigd, maar het gisteren hebt geüpload.