PDF-bestanden bewerken in Dropbox

Bijgewerkt Dec 19, 2023

Je kunt Pdf's bewerken in de voorbeeldweergave van een bestand op dropbox.com of op de mobiele Dropbox-app.

Probeer het uit door een PDF in je account te bekijken en op Bewerken te klikken.

Alle Dropbox-gebruikers kunnen Pdf's bewerken door pagina's aan te passen of tekst toe te voegen. Echter, klanten met Dropbox Essentials, -Business, or -Business Plus kunnen ook tekst aanpassen die al in de PDF staat.

Een PDF-bestand bewerken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klink op PDF bewerken onder de zoekbalk bovenin.
    • Je kunt ook klikken op + aanmaken onder de zoekbalk, selecteer Bewerken en daarna PDF.

3. Selecteer de PDF die je wilt bewerken.
  4. Klik op PDF bewerken boven de voorbeeldweergave van het bestand. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.

• Om de volgorde van de pagina's te wijzigen, klik je in de linkerzijbalk op de pagina die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de gewenste nieuwe locatie.
  • Om een pagina te draaien, klik je op de betreffende pagina in de linkerzijbalk en daarna op Rechtsom draaien of Linksom draaien.
    • Om meerdere pagina's te draaien, selecteer je alle pagina's die je wilt draaien.

• Om een pagina te verwijderen, klik je in de linkerzijbalk op de betreffende pagina en daarna op Pagina verwijderen. Klik nog een keer op Verwijderen om de actie te bevestigen.
    • Om meerdere pagina's te verwijderen, selecteer je alle pagina's die je wilt verwijderen.

• Om een pagina in te voegen, klik je op Pagina invoegen, selecteer de PDF vanuit je Dropbox-account en klik op Selecteer.
  • Klik op Tekenen om op een pagina te tekenen. Gebruik je muis om te tekenen waar je wilt. Klik rechtsboven op Sluiten om de tekenmodus te verlaten.
highlight icon

Opmerking: Je kunt de kleur, transparantie en streek van je tekening wijzigen door hem te selecteren en vervolgens de gewenste wijzigingen aan te brengen met behulp van de opmaakwerkbalk bovenaan het PDF-voorbeeld. Je kunt ook een deel van je tekening wissen door op het gummetje te klikken. Verwijder het gewenste deel door op 'X' te klikken, of klik op de gebogen pijlen om een recente wijziging ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.

• Om een sectie te markeren, klik je op Markeren. Klik vervolgens op de tekst en sleep over de tekst die je wilt selecteren. Je kunt de kleur en transparantie aanpassen via de werkbalk.
  • Om een tekstvak toe te voegen, klik je op Tekst toevoegen. Klik vervolgens op de plaats in het PDF-bestand waar je het tekstvak wilt invoegen en typ de tekst. Je kunt ook:
    • Het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen met behulp van de opmaakwerkbalk bovenaan het PDF-voorbeeld.
    • de grootte van het tekstvak wijzigen of het tekstvak draaien, door op de hoekhandvatten van het tekstvak te klikken en het te verslepen;
    • Om een wijziging ongedaan te maken, klik je op de pijl terug in de opmaakwerkbalk. Of gebruik Ctrl+z (Windows) of cmd+z (Mac).

• Klik op Tekst bewerken om bestaande tekst te bewerken. Dubbelklik vervolgens op het tekstvak dat je wilt bewerkenBegin met typen om materiaal toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen. Als je klaar bent met het bewerken van de tekst, klik je op Sluiten. Er verschijnt een venster waar je kunt kiezen tussen Wijzigingen annuleren en Wijzigingen toepassen.
highlight icon

Opmerkingen:

• De optie om bestaande tekst te wijzigen is alleen beschikbaar bij Dropbox Essentials, Dropbox Business en Dropbox Business Plus.
  • Om een wijziging ongedaan te maken, klik je op de pijl terug in de opmaakwerkbalk. Je kunt ook ctrl+z (Windows) of cmd+z (Mac) gebruiken.
  • Naast het bewerken van bestaande tekst kun je ook:
    • Het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen met behulp van de opmaakwerkbalk bovenaan het PDF-voorbeeld.
    • de grootte van het tekstvak wijzigen of het tekstvak draaien, door op de hoekhandvatten van het tekstvak te klikken en het te verslepen;
    • Wijzig tekstuitlijning door links, rechts of gecentreerd te kiezen.

highlight icon

Opmerking: Om een PDF-formulier in Dropbox in te vullen, moet het een interactief PDF-bestand zijn met invulbare velden. Je ziet het als je een veld in kunt vullen, omdat je wijzigingen kunt aanbrengen als je erop klikt. Als je bijvoorbeeld klikt op een tekstvak dat je kunt invullen, kun je hierin typen.

• Om naar tekst te zoeken, klik je op het zoekpictogram en typ je een woord, een woordgroep of een getal waarnaar je wilt zoeken.
  • Klik op + (plusteken) of - (minteken) in de rechterbovenhoek om in of uit te zoomen.

6.  Klik op Gereed.

7.  Klik op Een kopie opslaan of Origineel vervangen

• Als je Een kopie opslaan kiest, wordt je bewerkte PDF opgeslagen als een nieuw bestand in je Dropbox-account met (bewerkt) aan het einde van de bestandsnaam. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen niet zien.
  • Als je Origineel vervangen kiest, wordt het originele bestand in je Dropbox-account vervangen door het zojuist bewerkte PDF-bestand. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen dan zien.
highlight icon

Opmerking: je kunt het origineel alleen vervangen als je de bestandseigenaar bent of bewerkingsrechten hebt.

Personen kunnen je wijzigingen zien als je:

• Kiest om het originele document dat wordt gedeeld met anderen te vervangen.
  • Een kopie opslaat en het nieuwe bestand met anderen deelt, bijvoorbeeld door het op te slaan in een gedeelde map.
highlight icon

Opmerking: Een PDF bewerken op de mobiele Dropbox-app wordt momenteel niet ondersteund voor Android.

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de naam van de PDF die je wilt bewerken.
  3. Tik op Bewerken.
  4. Voer de gewenste bewerkingen uit.
    • Als je tekst wilt toevoegen, tik je op Tekst toevoegen, voer je de gewenste tekst in en tik je tot slot op Gereed.
    • Als je een datum wilt toevoegen, tik je op Datum toevoegen, voer je in het bewerkingsveld de gewenste datum in en tik je tot slot op Gereed.
  5. Tik op Opslaan.

Feedback delen

Je kunt feedback over PDF-bewerking delen met het Dropbox-team, bijvoorbeeld wat je van de functie vindt en wat je in de toekomst graag anders zou willen zien. Je deelt feedback als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klink op PDF bewerken onder de zoekbalk bovenin.
  3. Selecteer de PDF waarover je feedback wilt delen en klik op Openen.
  4. Klik op PDF bewerken boven de voorbeeldweergave van het bestand. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  5. Klik op Feedback op PDF bewerken rechtsonder op de pagina.
  6. Voer je feedback in.
  7. Vink het vakje aan naast k wil meedoen aan het Dropbox-gebruikersonderzoek, als je hierin geïnteresseerd bent.
  8. Klik op Verzenden.

Onderaan de pagina verschijnt een bericht waarin je wordt bedankt voor het delen van je feedback.

De functionaliteit voor bewerking van PDF-bestanden op dropbox.com wordt mogelijk gemaakt door Apryse, Inc. Dropbox deelt je PDF-bestanden niet met Apryse, Inc.