PDF-bestanden bewerken in Dropbox

Bijgewerkt Aug 30, 2023

Je kunt een PDF-bestand bewerken als je een voorbeeld ervan weergeeft op dropbox.com. Om een PDF in Dropbox te bewerken, moet het bestand kleiner zijn dan 111 MB en mag het niet met een wachtwoord zijn beveiligd.

Probeer het uit door een PDF in je account te bekijken en op Bewerken te klikken.

Een PDF bewerken op dropbox.com

Je bewerkt een PDF als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van het PDF-bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik boven de voorbeeldweergave op PDF bewerken of klik op Bewerken in de menubalk. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Om de volgorde van de pagina's te wijzigen, klik je in de linkerzijbalk op de pagina die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de gewenste nieuwe locatie.
    • Om een pagina te draaien klik je op de pagina die je wilt draaien in de linkerzijbalk en klik je op de pictogrammen voor draaien (vierkante pijl die naar links of naar rechts wijst).
    • Om een pagina te verwijderen, klik je in de linkerzijbalk op de betreffende pagina en daarna op het prullenbak-pictogram.
    • Om een pagina in te voegen, klik je op het pictogram Pagina invoegen (papier met een plusje), selecteer je de PDF uit je Dropbox-account en klik je op Selecteer
    • Klik op Tekenen om op een pagina te tekenen. Gebruik je muis om te tekenen waar je wilt. Klik rechtsboven op Sluiten om de tekenmodus te verlaten.
      • Opmerking: Je kunt de kleur, transparantie en streek van je tekening wijzigen door hem te selecteren en vervolgens de gewenste wijzigingen aan te brengen met behulp van de opmaakwerkbalk bovenaan het PDF-voorbeeld. Je kunt ook een deel van je tekening wissen door op het gummetje te klikken. Verwijder het gewenste deel door op 'X' te klikken, of klik op de gebogen pijlen om een recente wijziging ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.
    • Om een sectie te markeren, klik je op Markeren. Klik vervolgens op de tekst en sleep over de tekst die je wilt selecteren. Je kunt de kleur en transparantie aanpassen via de werkbalk. Je kunt ook je markering wissen door op het gummetje te klikken. Verwijder het gewenste deel door op 'X' te klikken, of klik op de gebogen pijlen om een recente wijziging ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.
      • Opmerking: In gemarkeerde PDF's die na ondertekening zijn opgeslagen, kan sommige gemarkeerde tekst geredigeerd lijken in plaats van gemarkeerd. PDF's zonder markering worden na ondertekening opgeslagen zoals gebruikelijk.
    • Om een tekstvak toe te voegen, klik je op Tekst toevoegen.Klik vervolgens op de plaats in het PDF-bestand waar je het tekstvak wilt invoegen en typ de tekst.
      • Je kunt daar het volgende doen:
        • het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen met behulp van de opmaakwerkbalk bovenaan het PDF-voorbeeld;
        • de grootte van het tekstvak wijzigen of het tekstvak draaien, door op de hoekhandvatten van het tekstvak te klikken en het te verslepen;
        • Om een wijziging ongedaan te maken, klik je op de pijl terug in de opmaakwerkbalk. Of gebruik Ctrl+z (Windows) of cmd+z (Mac).
    • Klik op Ondertekenen om je eigen juridisch bindende handtekening aan de PDF toe te voegen. Meer informatie over het ondertekenen van PDF-bestanden met Dropbox Sign.
    • Om een interactief formulier in te vullen, klik je op het invulbare veld dat je wilt invullen en typ je in het tekstvak dat verschijnt.
      • Opmerking: alleen interactieve PDF-bestanden met invulbare velden kunnen worden ingevuld met Dropbox.
    • Om naar tekst te zoeken, klik je op het zoekpictogram en typ je een woord, een woordgroep of een getal waarnaar je wilt zoeken.
    • Klik op + (plus) of - (minus) in de rechterbovenhoek om in of uit te zoomen.
  5. Klik op Toepassen.
  6. Klik op Gereed.
  7. Klik op Een kopie opslaan of Origineel vervangen.
    • Als je Een kopie opslaan kiest, wordt het bewerkte PDF-bestand opgeslagen als een nieuw bestand in je Dropbox-account. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen niet zien.
    • Als je Origineel vervangen kiest, wordt het originele bestand in je Dropbox-account vervangen door het zojuist bewerkte PDF-bestand. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen dan zien.
      • Opmerking: je kunt het origineel alleen vervangen als je de bestandseigenaar bent of bewerkingsrechten hebt.

Een PDF bewerken in de mobiele Dropbox-app

Je kunt datums en tekst toevoegen aan PDF's in de mobiele Dropbox-app.

iOS

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de naam van de PDF die je wilt bewerken.
  3. Tik op Bewerken.
  4. Voer de gewenste bewerkingen uit.
    • Als je tekst wilt toevoegen, tik je op Tekst toevoegen, voer je de gewenste tekst in en tik je tot slot op Gereed.
    • Als je een datum wilt toevoegen, tik je op Datum toevoegen, voer je in het bewerkingsveld de gewenste datum in en tik je tot slot op Gereed.
  5. Tik op Opslaan.

Feedback delen

Je kunt feedback over PDF-bewerking delen met het Dropbox-team, bijvoorbeeld wat je van de functie vindt en wat je in de toekomst graag anders zou willen zien. Je deelt feedback als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van een PDF-bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik boven de voorbeeldweergave op PDF bewerken of klik op Bewerken in de menubalk. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  4. Klik op Feedback op PDF bewerken rechtsonder op de pagina.
  5. Voer je feedback in.
  6. Vink het vakje aan naast ik wil meedoen aan het Dropbox-gebruikersonderzoek, als je hierin geïnteresseerd bent.
  7. Klik op Verzenden.

Onderaan de pagina verschijnt een bericht waarin je wordt bedankt voor het delen van je feedback.

De functionaliteit voor bewerking van PDF-bestanden op dropbox.com wordt mogelijk gemaakt door PDFTron, Inc. Dropbox deelt je PDF-bestanden niet met PDFTron, Inc.