Hoe kan ik het delen van een bestand of een map met een lid opheffen?

Als je een bestand met iemand hebt gedeeld, kun je op elk gewenst moment het delen opheffen. Je moet dan eerst weten op welke manier je het bestand hebt gedeeld:

Opmerking: Als het lid dat je wilt verwijderen het bestand al heeft gedownload of opgeslagen in zijn of haar Dropbox-account, heeft die persoon nog steeds toegang tot de kopie van het bestand, ook als je het delen opheft of een gedeelde link verwijdert.

Meer informatie over hoe je kunt zien op welke manier je een bestand hebt gedeeld

Een link naar een bestand of map verwijderen

Een lid dat via een gedeelde link toegang tot een bestand of map heeft gekregen, kun je verwijderen door de link te verwijderen. Als je een link verwijdert en naast een bestand op de knop Delen klikt, worden alle eerdere leden nog steeds weergegeven in de lijst. De link is echter gedeactiveerd en kan door niemand meer worden gebruikt.

Een gedeelde link verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Delen en klik vervolgens op Links bovenaan de pagina.
  4. Zoek het bestand of de map waarvan je het delen wilt opheffen.
  5. Klik op (het pictogram met drie puntjes).
  6. Klik op Link verwijderen.

Opmerking: een gedeelde link kan alleen worden verwijderd door degene die de link heeft gemaakt.

Een lid verwijderen van een gedeeld bestand of gedeelde map

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar het bestand of de map waarvan je het lid wilt verwijderen en wijs het bestand of de map aan.
  4. Klik op Delen.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van de persoon die je van het bestand wilt verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.

Opmerkingen over het verwijderen van personen van een bestand of een map

• Als je een lid verwijdert van een bestand, kan die persoon jouw versie van het bestand niet meer openen op dropbox.com of via de verstuurde uitnodiging.
  • Als de optie Verwijderen grijs wordt weergegeven, heeft het lid waarschijnlijk toegang tot het bestand of de map via een link en niet als een toegevoegd lid. In dat geval verwijder je de gedeelde link om de toegang te verwijderen. (Je weet dat dit het geval is als je een bericht ziet met de tekst Mensen die bestanden via een link hebben bekeken, kunnen niet worden verwijderd uit bestanden).
  • Als je mensen voor een map hebt uitgenodigd, kun je ook het delen van die map opheffen.