Een link naar een bestand of map verwijderen

Als je een link verwijdert, wordt die link naar je bestand of map meteen uitgeschakeld. Iemand die op een uitgeschakelde link klikt, krijgt een foutmelding. Als je een link naar je bestand of map opnieuw wilt delen, kun je op elk gewenst moment een nieuwe link maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Op dropbox.com

Er zijn twee manieren om een link naar een bestand of map op dropbox.com te verwijderen.

Vanaf de pagina Bestanden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op het pictogram voor delen (persoon).
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op Bewerkingslink of Weergavelink, afhankelijk van de link die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Link verwijderen.

Vanaf de pagina Delen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Gedeeld in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tab Links.
  4. Klik op "" (drie puntjes) naast het bestand of de map waarvoor je de link wilt verwijderen en selecteer Link verwijderen.

Op je computer

Een link naar een bestand of map op je computer verwijderen:

1. Open de Dropbox-map op je computer
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map waarvoor je de link wilt verwijderen.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Linkinstellingen.
  5. Klik op Link verwijderen.

Op je telefoon of tablet

Een link naar een bestand of map in de mobiele Dropbox-app verwijderen

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "⁝" (drie puntjes verticaal op Android) of "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het bestand of de map waarvoor je de link wilt verwijderen.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Bestandsinstellingen of Mapinstellingen.
  5. Tik op Toegang beheren onder Linkinstellingen.
  6. Tik op Link verwijderen.