Sådan angiver du, at en Dropbox-fil skal ignoreres

Denne funktion er i beta og er ikke tilgængelig for alle Dropbox-brugere. Den vil på et tidspunkt blive udrullet til alle brugere.

Du kan angive, at en fil eller mappe skal “ignoreres” af Dropbox. Det giver dig mulighed for at organisere filer og mapper i Dropbox-mappen på din computer, uden at de bliver gemt på dropbox.com eller på Dropbox-serveren.

Når en fil eller mappe angives til at blive ignoreret, bliver den i din Dropbox-mappe, og den synkroniseres til computerens harddisk, men den slettes fra Dropbox-serveren og dine andre enheder. Du kan derfor ikke længere få adgang til den på dropbox.com, og den synkroniseres ikke til din Dropbox-konto.

Når en mappe ignoreres, bliver alle filer og mapper i den også ignoreret. Hvis en ignoreret mappe flyttes til et andet sted, vil den fortsat blive ignoreret. Hvis en mappe i en ignoreret mappe flyttes til en mappe, der ikke er ignoreret, vil den flyttede mappe ikke længere blive ignoreret.

Sådan angiver du, at en fil eller mappe skal ignoreres af Dropbox

Hvis du vil ignorere en fil, skal du redigere de kommandoer, der styrer computerens harddisk, i computerens terminalapp.

Hvis du bruger en Mac-computer:

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv
     xattr -w com.dropbox.ignored 1.

3. Skriv placeringen af filen ud for.
    • Du kan også bruge træk og slip til at flytte den fil eller mappe, du vil ignorere, fra filbrowseren til Terminal for at indsætte filens/mappens placering.
    • Det bør se sådan ud:
      xattr -w com.dropbox.ignored 1 /Brugere/ditnavn/Dropbox\ \(Personlig\)/DitFilnavn.pdf

4. Tryk på Retur på tastaturet.

Ikonet ud for filen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Hvis du bruger en Windows-computer:

1. Åbn PowerShell-programmet på din computer.
  2. Skriv
     Set-Content -Path.

3. Skriv placeringen af filen ud for.
    • Du kan også bruge træk og slip til at flytte den fil eller mappe, du vil ignorere, fra filbrowseren til Terminal for at indsætte filens/mappens placering.
  4. Skriv -Stream com.dropbox.ignored -Value 1
    • Det bør se sådan ud:
      Set-Content -Path C:\Users\ditnavn\Dropbox\ \(Personlig\)/DitFilnavn.pdf  -Stream com.dropbox.ignored -Value 1

5. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Hvis du bruger en Linux-computer:

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv
    attr -s com.dropbox.ignored -V 1.

3. Skriv placeringen af filen ud for.
    • Du kan også bruge træk og slip til at flytte den fil eller mappe, du vil ignorere, fra filbrowseren til Terminal for at indsætte filens/mappens placering.
    • Det bør se sådan ud:
      attr -s com.dropbox.ignored -V 1 /Users/ditnavn/Dropbox\ \(Personlig\)/DitFilnavn.pdf

4. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.