Sådan angiver du, at en Dropbox-fil eller -mappe skal ignoreres

Du kan angive, at en fil eller mappe skal “ignoreres” af Dropbox. Det giver dig mulighed for at organisere filer og mapper i Dropbox-mappen på din computer, uden at de bliver gemt på dropbox.com eller på Dropbox-serveren. En ignoreret fil eller mappe tæller ikke med i din lagerplads.

Når en fil eller mappe angives til at blive ignoreret, bliver den i din Dropbox-mappe på din computers harddisk, men den slettes fra Dropbox-serveren og dine andre enheder. Du kan derfor ikke længere få adgang til den på dropbox.com, og den synkroniseres ikke til din Dropbox-konto. Du kan når som helst vælge at synkronisere filen eller mappen til dropbox.com igen.

Bemærk!

• Når en mappe ignoreres, bliver alle filer og mapper i den også ignoreret.
  • Hvis du flytter en ignoreret mappe, vil den fortsat være ignoreret, medmindre du flytter den ind i en mappe, der ikke er ignoreret.
  • Hvis du ignorerer en delt fil eller en mappe indeholdende en delt fil, slettes den delte fil for dem, den er delt med. Hvis du vælger ikke længere at ignorere filen eller mappen, deles den igen.

Angiv, at en fil eller mappe skal ignoreres, med Dropbox-computerappen

Sådan angiver du med Dropbox-computerappen, at en fil eller mappe skal ignoreres:

1. Åbn Dropbox-appen på computeren.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil ignorere.
  3. Klik på Synkroniser ikke til dropbox.com.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Bemærk! Denne funktionalitet er ikke tilgængelig for Dropbox Business-brugere. Hvis du er Dropbox Business-bruger, skal du bruge kommandolinjeanvisningerne nedenfor.

Angiv, at en fil eller mappe skal ignoreres, med kommandolinjen

Du kan ignorere en fil ved at følge instruktionerne til dit operativsystem nedenfor.

Mac

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.
xattr -w com.dropbox.ignored 1 /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Tryk på Retur på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Windows

1. Åbn PowerShell-programmet på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.
Set-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox\ (Personal)/YourFileName.pdf'  -Stream com.dropbox.ignored -Value 1
  1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Linux

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.
attr -s com.dropbox.ignored -V 1 /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Angiv, at en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres, med Dropbox-computerappen

Sådan angiver du med Dropbox-computerappen, at en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres:

1. Åbn Dropbox-appen på computeren.
  2. Højreklik på den mappe, du vil ignorere.
  3. Klik på Synkroniser til dropbox.com.

Bemærk! Denne funktionalitet er ikke tilgængelig for Dropbox Business-brugere. Hvis du er Dropbox Business-bruger, skal du bruge kommandolinjeanvisningerne nedenfor.

Angiv, at en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres, med kommandolinjen

Hvis en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres, skal du følge instruktionerne til dit operativsystem nedenfor.

Mac

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.
xattr -d com.dropbox.ignored /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Tryk på Retur på tastaturet.

Ikonet ud for din fil eller mappe ændres til et grønt flueben for at angive, at den ikke længere ignoreres.

Bemærk! Hvis du bruger Smart synkronisering, kan ikonet også blive ændret til et ikon for kun online eller et ikon for blandet tilstand. Det afhænger af dine indstillinger. Få mere at vide om synkroniseringsikoner og deres betydning.

Windows

1. Åbn PowerShell-programmet på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.
Clear-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox\ (Personal)/YourFileName.pdf' -Stream com.dropbox.ignored
  1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for din fil eller mappe ændres til et grønt flueben for at angive, at den ikke længere ignoreres.

Bemærk! Hvis du bruger Smart synkronisering, kan ikonet også blive ændret til et ikon for kun online eller et ikon for blandet tilstand. Det afhænger af dine indstillinger. Få mere at vide om synkroniseringsikoner og deres betydning.

Linux

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.
attr -r com.dropbox.ignored /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for din fil eller mappe ændres til et grønt flueben for at angive, at den ikke længere ignoreres.