Vanlige spørsmål om Dropbox Family-abonnementet

Oppdatert Jan 31, 2024
Dropbox Family er et abonnement med 2 TB med delt lagringsplass som kan brukes av opptil 6 medlemmer. I denne artikkelen finner du svar på vanlige spørsmål om Dropbox Family.

Hvordan får jeg Dropbox Family?

Hvis du allerede har en individuell Dropbox-konto, kan du bytte til Dropbox Family i kontoinnstillingene dine:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Oppgrader eller Endre abonnement. Hvis Dropbox Family dukker opp som et alternativ, kan du oppgradere herfra.
Hvis du ikke har en Dropbox-konto, kan du kjøpe Family-abonnementet direkte.

Hvem kan jeg invitere til Dropbox Family-abonnementet mitt?

Du kan invitere opptil seks medlemmer totalt til Dropbox Family-abonnementet ditt. Alle Family-medlemmer må være 13 år eller eldre i USA, og 16 år eller eldre alle andre steder. Hvis de ikke allerede har en Dropbox-konto, kan inviterte medlemmer opprette en når de blir med i et Family-abonnement.

Kan jeg bli med på et Dropbox Family-abonnement hvis jeg allerede har en Plus- eller Professional-konto?

Ja. Hvis du har en Dropbox Plus- eller Professional-konto og blir invitert til å bli med i Dropbox Family, trenger du ikke endre abonnementet ditt. Den individuelle kontoen din får tilbakebetaling for de proporsjonalt fordelte kostnadene til det opprinnelige abonnementet ditt, og abonnementet endres til Dropbox Family. Hvis du heller vil beholde det opprinnelige abonnementet, kan du be personen som inviterte deg om å sende en ny invitasjon til en annen e-postadresse. Du kan deretter konfigurere en ny konto som vil være forbundet med et Family-abonnement.

Er det noen begrensninger på hvem som kan bli med i et Family-abonnement?

Ja. Du kan ikke bli med i et Family-abonnement hvis du har kjøpt utvidet versjonshistorikk. Du kan heller ikke bli med i et Family-abonnement med en e-postadresse tilknyttet en Dropbox-teamkonto, eller hvis du er i et begrenset land eller en begrenset region.

Hvordan slår jeg sammen min eksisterende Dropbox-konto med et Family-abonnement?

Det er ikke nødvendig å gjøre noen endringer på kontoen din eller flytte filer eller mapper når du kjøper eller blir med i et Dropbox Family-abonnement. Abonnementet vil endres til Dropbox Family, men kontoprofilen, innstillingene og filene dine forblir som de er. Det er imidlertid bare den Family-ansvarlige som kan vise eller endre faktureringsinformasjon for abonnementet, så hvis du tidligere hadde Dropbox Plus eller Professional, har du kanskje ikke lenger tilgang til faktureringsinformasjon.

Kan de andre medlemmene av familieabonnementet se filene jeg lagrer i Dropbox?

Alle medlemmer av Dropbox Family-abonnementet har sin egen private konto. Det er bare de filene du velger å dele, som kan vises eller redigeres av andre.

highlight icon

Merk: Hvis du oppretter eller flytter filer eller mapper i en delt mappe eller i familiemappen, vil disse automatisk bli delt med alle som har tilgang til mappen.

Hvordan kan jeg få kundestøtte fra Dropbox?

Medlemmer i familieabonnement kan få hjelp fra Dropbox-hjelpesenter, hurtigstartguiderfellesskapog via e-post. Familieansvarlige kan også be om kundestøtte via chat.

Hva skjer med filene mine hvis jeg bruker ekstern sletting?

Hvis du bruker ekstern sletting til å fjerne filer fra en tapt eller stjålet enhet, fjernes innholdet i Dropbox-mappen på denne enheten. Filene dine slettes ikke fra Dropbox-kontoen – de er trygt lagret i skyen, så du kan synkronisere dem til en hvilken som helst enhet når du er klar.

Hvordan teller deling av filer og mapper med andre medlemmer av Family-abonnementet mot lagringsplassen min?

Hver fil eller mappe i kontoen til et Family-medlem teller bare én gang mot den totale lagringkvoten. Deling av filer og mapper med andre medlemmer på samme Family-abonnement teller ikke mot lagringskvoten en gang til. Hvis du deler med noen utenfor Family-abonnementet, eller hvis noen utenfor abonnementet deler med deg, teller disse filene mot både din og vedkommendes kontokvote. Du kan sjekke kontoinnstillingene dine for å se hvor mye som er brukt av lagringskvoten.

magic wand icon

Tips Maksimer lagringsplassen ved å dele med Family-medlemmer. Hvis medlemmer av abonnementet har kopier av den samme filen i sine individuelle kontoer, teller hver fil mot den totale lagringskvoten, men en delt fil teller bare én gang.

Kan jeg kjøpe mer lagringsplass?

Vi jobber med et Family-abonnement med mer delt plass, men en oppgradering er ikke tilgjengelig ennå. Individuelle Family-medlemmer kan frigjøre plass ved å slette ubrukte filer og mapper, eller de kan velge å ikke bruke Dropbox Family og velge et individuelt abonnement som tilfredsstiller behovene de har.

Kan jeg tjene gratis plass på Dropbox Family?

Ja. Du kan sikre gratis plass på Dropbox Basic-, Plus-, Family- og Professional-kontoer, men den deles ikke med andre Family-medlemmer. Hvis du forlater et Family-abonnement, vil gratisplassen din fortsatt være tilgjengelig på den individuelle kontoen.

Kan jeg forlate et Family-abonnement?

Familiemedlemmer kan velge å forlate Family-abonnementet når som helst. Hvis du forlater abonnementet, blir den individuelle kontoen din nedgradert til et gratis Basic-abonnement. Du beholder alle filene og mappene dine, men mister tilgang til funksjonene og lagringsplassen i Dropbox Family.