Hvordan dele filer eller mapper i Dropbox

Det finnes flere måter å dele filer eller mapper på i Dropbox-kontoen. Før du deler, må du avgjøre om du vil at andre skal ha muligheten til å redigere filen, bare vise den eller om du har behov for å innhente filer fra noen.

Obs! Brukere med individuelle Dropbox-kontoer må eksplisitt legge til mapper som du deler med dem, på Dropbox-kontoen sin. Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, blir personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer automatisk lagt til på Dropbox-kontoen deres.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan hjelpe deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan inviterer jeg noen til å redigere filene mine?

Hvis du vil at de du deler med skal ha muligheten til å redigere filene dine, kan du dele en mappe med dem. Endringer i innholdet i en delt mappe blir synkronisert med medlemmer av denne mappen nesten umiddelbart. Dette er en glimrende løsning for å samarbeide om store prosjekter, dele viktige familiebilder eller dokumenter og alt annet samarbeid.

Finn ut hvordan du deler en mappe.

Hvordan inviterer jeg noen til å vise filene mine?

Hvis du vil at noen skal kunne se filene dine, men ikke redigere dem, kan du sende en kobling til filen, eller du kan gi vedkommende skrivebeskyttet tilgang.

Dele en kobling til en fil eller mappe

Når du deler en kobling med noen, kan vedkommende vise filen eller mappen på dropbox.com. Du kan sende en kobling via e-post, Facebook, Twitter, direktemeldinger, sosiale nettverk, hvor du vil. Du kan dele disse koblingene med hvem som helst, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

Koblingen åpnes som en forhåndsvisning på dropbox.com, og mottakere kan kommentere på filen.

Finn ut hvordan du deler en kobling til en fil eller mappe.

Gi skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe

Når du gir noen skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe, inviteres de til denne filen eller mappen. Mottakeren har tilgang til filen eller mappen fra sin egen Dropbox-konto.

Les om hvordan du gir noen skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe.

Hvordan innhenter jeg filer fra andre?

Du kan innhente filer fra andre ved å opprette en filanmodning. Gi anmodningen et navn, og send koblingen til de du vil innhente filer fra. De som sender inn filer, trenger ikke å ha en Dropbox-konto.

Finn ut hvordan du oppretter en filanmodning.