Hvordan dele filer eller mapper i Dropbox

Det finnes flere måter å dele filer eller mapper på i Dropbox-kontoen. Før du deler, må du velge om du vil at andre skal kunne redigere filen eller mappen, bare se den, eller om du har behov for å innhente filer fra noen. Deretter kan du bestemme om du vil kopiere en kobling direkte til filen, mappen eller forespørselen, eller sende en invitasjon via e-post fra Dropbox-kontoen din.

Har du et Dropbox Professional- eller Business-abonnement, kan du også tilpasse deling av invitasjoner og koblinger med egen merkevare.

Obs! Brukere med individuelle Dropbox-kontoer må eksplisitt legge til mapper som du deler med dem, på Dropbox-kontoen sin. Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, blir personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer automatisk lagt til på Dropbox-kontoen deres.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan hjelpe deg med å dele filer og mapper på en enkel måte.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan inviterer jeg andre til å redigere mine filer og mapper?

Hvis du vil at de du deler med skal ha muligheten til å redigere filene dine, kan du dele en mappe med dem. Endringer i innholdet i en delt mappe blir synkronisert med medlemmer av denne mappen nesten umiddelbart. Dette er en glimrende løsning for å samarbeide om store prosjekter, dele viktige familiebilder eller dokumenter og alt annet samarbeid.

Finn ut hvordan du deler en mappe.

Dele en kobling for å gi redigeringstilgang til filer eller mapper

Hvis du er Dropbox Basic-, Professional- eller Plus-kunde, kan du dele koblinger for å gi redigeringstilgang til filer eller mapper.

Finn ut hvordan du deler koblinger med redigeringstilgang til filer eller mapper.

Hvordan inviterer jeg andre til å se mine filer og mapper?

Du kan, avhengig av kontotypen din, invitere andre til å se filene eller mappene dine ved å dele en kobling eller angi tillatelser. Hvis du vil at noen skal kunne se filene dine, men ikke redigere dem, kan du sende en kobling til filen, eller du kan gi vedkommende skrivebeskyttet tilgang.

Dele en kobling til en fil eller mappe

Når du deler en kobling med noen, kan vedkommende vise filen eller mappen på dropbox.com. Du kan sende en kobling via e-post, Facebook, Twitter, direktemeldinger, sosiale nettverk, hvor du vil. Du kan dele disse koblingene med hvem som helst, selv om de ikke har en Dropbox-konto.

Koblingen åpnes som en forhåndsvisning på dropbox.com, og mottakere kan kommentere på filen.

Finn ut hvordan du deler en kobling til en fil eller mappe.

Gi skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe

Når du gir noen skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe, inviteres de til denne filen eller mappen. Mottakeren har tilgang til filen eller mappen fra sin egen Dropbox-konto.

Les om hvordan du gir noen skrivebeskyttet tilgang til en fil eller mappe.

Hvordan innhenter jeg filer fra andre?

Du kan innhente filer fra andre ved å opprette en filanmodning. Gi anmodningen et navn, og send koblingen til de du vil innhente filer fra. De som sender inn filer, trenger ikke å ha en Dropbox-konto.

Finn ut hvordan du oppretter en filanmodning.