Lid worden van een Dropbox Family-abonnement: waarschuwingen en fouten

Bijgewerkt Dec 18, 2023

Uitnodiging niet beschikbaar

Als je een uitnodiging voor een Dropbox Family-abonnement hebt ontvangen en de uitnodiging niet kunt accepteren, kun je misschien met de onderstaande foutberichten voor 'uitnodiging niet beschikbaar' je probleem oplossen.

Je bent al lid van dit abonnement

Misschien ben je al lid geworden van het Dropbox Family-abonnement waarvoor je bent uitgenodigd. Je kunt dit als volgt controleren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.

Je kunt niet lid zijn van meer dan één Family-abonnement

Je e‑mailadres kan maar aan één Dropbox Family-abonnement worden gekoppeld. Als je lid wilt worden van een ander Family-abonnement, moet je een ander e‑mailadres en Dropbox-account gebruiken.

Voordat je lid kunt worden van het abonnement, moet je je bestaande abonnement opzeggen vanaf je mobiele apparaat

Als je je abonnement hebt gekocht op een mobiel apparaat in een appstore, moet je het bestaande abonnement opzeggen en downgraden naar Dropbox Basic. Aan het einde van je huidige factureringscyclus kun je lid worden van het Family-abonnement. Na de downgrade heb je nog steeds toegang tot je bestanden.

Je huidige abonnement ondersteunt geen overstap naar het Family-abonnement

Als je je abonnement hebt geactiveerd met een licentiecode, dan kun je met dat abonnement niet overstappen naar Dropbox Family. Als je een Dropbox Family-abonnement wilt kopen of lid er lid van wilt worden met hetzelfde account, dan moet je contact opnemen met support om eerst je Basic-abonnement te downgraden.

Je account heeft momenteel een uitgebreide versiegeschiedenis, die niet wordt ondersteund in Dropbox Family

Als je uitgebreide versiegeschiedenis hebt gekocht, kun je met dat account niet overstappen naar Dropbox Family. Als je wilt deelnemen aan een Dropbox familieabonnement of er een wilt aanschaffen, neem dan contact op met ondersteuning. Zij kunnen de add-on van je account verwijderen zodat je kunt bijwerken naar een familieabonnement.

Je mag geen lid worden van het abonnement

De toegang tot Dropbox-abonnementen is in bepaalde landen en regio's beperkt. Als je op een locatie met beperkingen woont, kun je geen lid worden van Dropbox Family.

Je bent ingelogd op een Dropbox teamaccount

Als je bent aangemeld bij een Dropbox Business-account, kun je een uitnodiging voor Dropbox Family niet accepteren. Vraag de persoon die je heeft uitgenodigd om de uitnodiging opnieuw te verzenden naar je persoonlijke e‑mailadres. Zodra je de uitnodiging hebt ontvangen, kun je een nieuw gratis Basic-account maken wanneer je lid wordt van het abonnement. Je kunt ook lid worden met een bestaand Dropbox Basic-, Plus- of Professional-account.

Voordat je lid kunt worden van het abonnement, moet je je geplande downgrade annuleren

Als je een downgrade van je Dropbox Plus- of Professional-account hebt gepland, moet je deze eerst annuleren voordat je de uitnodiging voor je Family-abonnement kunt accepteren. Nadat je lid bent geworden van Dropbox Family, worden de kosten van het oorspronkelijke abonnement naar rato terugbetaald via je account.

Je kunt op dit moment niet lid worden van het abonnement

Er is mogelijk een probleem met je uitnodiging. Vernieuw de pagina om het opnieuw te proberen. Als je dit bericht blijft ontvangen, kun je de persoon die je heeft uitgenodigd vragen de status van je uitnodiging te controleren.

E-mailuitnodiging niet ontvangen

Als je de gezinsbeheerder van het abonnement bent en iemand de door jou verzonden e‑mailuitnodiging niet heeft ontvangen, kan dit meerdere oorzaken hebben:

• De uitnodiging staat in de map “spam” of “ongewenste e-mail” van het e‑mailaccount van de ontvanger.
  • De uitnodiging is naar het verkeerde e‑mailadres gestuurd.

Als de ontvanger de oorspronkelijke uitnodiging niet in zijn of haar e-mail kan vinden of als er een probleem is met het adres, kun je de uitnodiging verwijderen en een nieuwe uitnodiging sturen.

Oorspronkelijke uitnodiging verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.
  5. Klik op ... (drie puntjes) naast de uitnodiging.
  6. Klik op Uitnodiging verwijderen.

Een nieuwe uitnodiging maken:

1. Klik op Leden uitnodigen.
  2. Geef het e-mailadres op van degene die je wilt uitnodigen. Als je wilt kun je een bericht toevoegen.
    • Je kunt gezinsleden ook uitnodigen met een link. In dat geval klik je op Of een link gebruiken en deel je die link via een e‑mail of ander soort bericht. Als je kiest voor een link, kun je deze later kopiëren en opnieuw verzenden als het nodig is.
  3. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Als je een uitnodiging via een link hebt verzonden, kun je de link kopiëren en opnieuw verzenden:

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.
  5. Klik op ... (drie puntjes) naast de uitnodiging.
  6. Klik op Link kopiëren.Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail of ander bericht.

Contact opnemen met Support

Als je meer wilt weten over Dropbox Family of je individuele account, kun je voor hulp altijd terecht in het helpcentrum van Dropbox, de startershandleidingen en de community. Elk lid van een Family-abonnement kan via e-mail contact opnemen met support en de gezinsbeheerder kan ook support via chat krijgen.