Een Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeggen dat is aangeschaft met een mobiel apparaat

Bijgewerkt Dec 01, 2023

Als je een telefoon of tablet hebt gebruikt om Dropbox aan te schaffen of een gratis proefperiode te starten, moet je je abonnement opzeggen via iTunes of Google Play, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt.

Meer informatie over het opzeggen van een Dropbox-abonnement dat je hebt aangeschaft via je computer.

Als je Dropbox hebt aangeschaft met een Android-apparaat, kun je het abonnement of de gratis proefperiode opzeggen door deze stappen uit te voeren:
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het tabblad Account in de rechterbenedenhoek.
  3. Tik op Je abonnement beheren.
  4. Tik op Je abonnement opzeggen .
  5. Tik op Abonnement opzeggen onderaan het scherm. Je wordt nu doorgestuurd naar je abonnement in Google Play.
  6. Tik op Abonnement opzeggen.

Je ontvangt een e‑mail in je Google-account waarin de opzegging wordt bevestigd. Je account wordt aan het einde van de factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic (gratis).

Meer informatie over het opzeggen van je abonnement via het helpcentrum van Google

Als je Dropbox hebt aangeschaft met een iPhone, iPad of ander OS-apparaat, kun je het abonnement of de gratis proefperiode opzeggen door de volgende stappen uit te voeren:
  1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op  Abonnementen.
  4. Tik op Dropbox.
  5. Tik op Annuleer abonnement
    • Als je geen knop ziet om op te zeggen of je ziet een vervalbericht in rode tekst, dan is het abonnement al opgezegd.

Je account wordt aan het eind van de factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic (gratis).

Meer informatie over het opzeggen van je abonnement via het helpcentrum van Apple

Wat gebeurt er als ik mijn Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeg?

Als je je Dropbox-abonnement of -proefperiode opzegt of als je abonnement is afgelopen, wordt je account aan het einde van de factureringscyclus of proefperiode gedowngraded naar een Dropbox Basic-account (gratis).

En nog enkele belangrijke punten:

• Je behoudt toegang tot al je bestanden en mappen.
  • Verwijderde versies van je bestanden worden 30 dagen bewaard, voor het geval je ze nog wilt terugzetten.
  • De synchronisatie van je bestanden wordt stopgezet als je over de gedowngrade (lagere) opslaglimiet heen bent.