Hur du annullerar en Dropbox-prenumeration eller provperiod som köptes på en mobil enhet

Uppdaterat Dec 01, 2023

Om du använde din telefon eller surfplatta till att köpa Dropbox eller starta en kostnadsfri provperiod måste du annullera din prenumeration genom iTunes eller Google Play beroende på vilken enhet du har.

Läs hur du säger upp en Dropbox-prenumeration som du köpt på datorn.

Om du köpte Dropbox från en Android-enhet kan du säga upp Dropbox-prenumerationen eller den kostnadsfria provperioden genom att följa dessa steg:
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på fliken Konto i det nedre högra hörnet.
  3. Tryck på Hantera prenumerationer.
  4. Tryck på Så här annullerar du.
  5. Tryck på Säg upp plan längst ner på skärmen. Det tar dig till prenumerationen i Google Play.
  6. Tryck på Avbryt prenumeration.

Du får ett mejl till ditt Google-konto för att bekräfta uppsägningen och kontot nergraderas till Dropbox Basic (kostnadsfritt) i slutet av faktureringscykeln.

Läs mer om hur du säger upp prenumerationer i Googles hjälpcenter.

Om du köpte Dropbox från din iPhone, iPad eller annan OS-enhet kan du säga upp Dropbox-prenumerationen eller den kostnadsfria provperioden genom att följa dessa steg:
  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Prenumerationer.
  4. Tryck på Dropbox.
  5. Tryck på Avbryt prenumeration
    • Om du inte ser knappen för att avbryta eller om du ser ett meddelande i röd text om utgångsdatum har prenumerationen redan avbrutits.

Kontot nergraderas till Dropbox Basic (kostnadsfritt) i slutet av faktureringscykeln.

Läs mer om hur du säger upp din prenumeration på Apples hjälpcenter.

Vad händer om jag säger upp min Dropbox-prenumeration eller provperiod?

Om du säger upp din Dropbox-prenumeration eller din provperiod går ut, nergraderas du till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto i slutet av faktureringscykeln eller provperioden.

Dessutom:

• Du har fortfarande åtkomst till alla dina filer och mappar.
  • Dropbox sparar raderade versioner av dina filer i 30 dagar, om du skulle ångra dig.
  • Om du överskrider det nedgraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer.