Waarom gebruikt Dropbox veel CPU op mijn computer?

Bijgewerkt Oct 19, 2023

Soms gebruikt Dropbox meer geheugen (RAM) of CPU dan je verwacht. Dit kan je computer vertragen.

Wat zorgt ervoor dat Dropbox veel geheugen (RAM) gebruikt?

Hoe meer bestanden er in je Dropbox-map staan, hoe meer geheugen Dropbox nodig heeft om ze bij te houden.

highlighter icon

Opmerking: Dropbox-prestaties in Verkenner (Windows) en de Finder (Mac) beginnen af te nemen rond 300.000 gesynchroniseerde bestanden.

Je kunt gratis geheugen op je computer uitbreiden met de selectieve synchronisatiefunctie in de Dropbox desktop-app. Deze functie verwijdert Dropbox-mappen van je computer en bewaart ze in je account op dropbox.com om ruimte vrij te maken op je harde schijf. Je kunt gratis geheugen op uw computer vrijmaken door selectieve synchronisatie te gebruiken of door een bestand alleen online te maken.

Wat zorgt ervoor dat Dropbox veel CPU-capaciteit gebruikt?

Dropbox gebruikt verschillende processen om je bestanden op te slaan, te synchroniseren en bij te werken. Dropbox controleert ook op versie-updates en voert zelfcontroletaken uit. Deze taken kunnen het CPU-gebruik verhogen en je computer trager maken.

Een hoog CPU-gebruik door Dropbox kan daarnaast de volgende oorzaken hebben:

1) Dropbox synchroniseert een groot aantal bestanden

Wanneer je veel bestanden synchroniseert, vooral de eerste keer, kan Dropbox veel CPU-capaciteit gebruiken. Om dit probleem op te lossen, kun je het aantal bestanden op je computer verminderen middels selectieve synchronisatie.

2) Andere apps verstoren de synchronisatie

Sommige programma's, zoals antivirus-apps, beveiligingssoftware of back-upapps, hebben mogelijk toegang tot bestanden in je Dropbox-map. Dropbox kan dit als bewerkingen interpreteren. Als de apps voortdurend om toegang vragen, zal Dropbox voortdurend proberen de wijzigingen te synchroniseren.

Om na te gaan welke app vertraging veroorzaakt binnen Dropbox-sync, kun je elke app tijdelijk uitschakelen in de Activiteitenweergaven of Taakbeheer. Controleer vervolgens of het CPU-gebruik afneemt.

Ontdek hoe je andere Dropbox-synchronisatieproblemen kunt oplossen.

3) Bestanden in je Dropbox-map hebben de verkeerde machtigingen

Als de bestanden in je Dropbox-account de verkeerde machtigingen hebben, kan Dropbox ze niet synchroniseren. Meer informatie over hoe je Dropbox volledige machtigingen geeft.

Dropbox kan ook geen mappen synchroniseren die zijn gemarkeerd wegens auteursrechtschendingen, DMCA-schendingen of malware. Als je een foutmelding krijgt zoals 'Machtigingen zijn geweigerd' of 'Je bestand is geweigerd door de server', neem dan contact op met support voor ondersteuning.

4. De Dropbox-map is geïnstalleerd op een NAS-apparaat

Dropbox werkt niet met netwerkshare-bestandssystemen, dus ook niet op NAS-apparaten. Je lost dit probleem als volgt op:

5) Je apparaat ondersteunt geen uitgebreide kenmerken

Als je computer een bestandssysteem heeft dat geen uitgebreide kenmerken ondersteunt, kan Dropbox je bestanden niet synchroniseren. De app zal echter continu proberen te synchroniseren, wat resulteert in een hoog CPU-gebruik. Je lost dit probleem als volgt op: