Dropbox krijgt geen toegang tot je Windows-register

Bijgewerkt Oct 30, 2023

Als in een foutbericht wordt gemeld dat Dropbox geen toegang krijgt tot je register, probeert Dropbox wellicht via je Windows-register toegang te krijgen tot belangrijke accountgegevens, maar is de toegang geweigerd.

Vaak wordt de toegang tot het register nog beveiligd met de aanmeldgegevens van een oud of verouderd gebruikersaccount. Je kunt dit probleem oplossen door je Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen. Installeer Dropbox opnieuw nadat je wachtwoord opnieuw is ingesteld. Doorgaans wordt de installatie nu wel correct uitgevoerd.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, vind je in het volgende gedeelte van dit artikel meer maatregelen die je kunt treffen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Oplossingen wanneer opnieuw instellen van je Windows-wachtwoord niet werkt

Als opnieuw instellen van je Windows-wachtwoord het probleem niet verhelpt, zijn de machtigingen voor bepaalde bestanden in je map mogelijk verkeerd ingesteld. Je kunt dit als volgt oplossen:

Machtigingen voor mappen herstellen in Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Afsluiten.
  4. Klik op het menu Start. Zoek naar Opdrachtprompt of selecteer Alle programma's > Bureau-accessoires > Opdrachtprompt.
  5. Kopieer en plak onderstaande regels exact, en één voor één, in de opdrachtprompt.
    `cd %APPDATA%\Microsoft\Protect`
    `attrib -s -h -r credhist`
    `attrib +s +h credhist`
  6. Start Dropbox opnieuw.

Verwijder de Dropbox-informatie uit het Windows-register

Als de fout niet is verholpen met bovenstaande stappen, kun je de vermelding handmatig proberen te verwijderen uit het register. Je hebt beheerdersmachtigingen nodig om het register te bewerken.

Ga naar de Microsoft Knowledge Base voor meer achtergrondinformatie, zoals volledige en actuele stappen om het Windows-register te bewerken.

warning icon

Waarschuwing: Vanwege de complexiteit van de informatie in het Windows-register wordt het bewerken van het register alleen aanbevolen als je er vertrouwd mee bent. Ga naar de Microsoft Knowledge Base voor meer achtergrondinformatie, zoals volledige en actuele stappen om het Windows-register te bewerken.

Je verwijdert als volgt Dropbox-informatie uit het Windows-register:

1. Klik op de knop Start. Typ REGEDIT in het zoekvak en druk op Enter.
  2. Volg het onderstaande pad in de Register-editor om de ks-sleutel te vinden.
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks
  3. Klik met de rechtermuisknop op ks en selecteer Verwijderen.
highlight icon

Opmerking: Als de foutmelding 'Kan ks-sleutel niet verwijderen: er is een fout opgetreden bij het verwijderen van de sleutel' wordt weergegeven, kun je het volgende doen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel ks.
  2. Selecteer Machtigingen…
  3. Klik op Toevoegen… om je account toe te voegen als je Windows-aanmeldnaam niet wordt weergegeven onder Namen van groepen of gebruikers.
  4. Selecteer je aanmeldnaam onder Namen van groepen of gebruikers.
  5. Schakel het selectievakje onder Toestaan in naast de machtiging Volledig beheer.

Jezelf toevoegen als eigenaar

1. Klik op de knop Geavanceerd.
  2. Selecteer het tabblad Eigenaar.
  3. Selecteer je naam in de lijst en schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in.

Als er een foutmelding wordt weergegeven, kan dat zijn omdat voor sommige objecten in het register de eigenaar niet kan worden gewijzigd. Dit is verwacht gedrag, je kunt de waarschuwing negeren.