Controleren of je Dropbox-bestanden worden gesynchroniseerd

De Dropbox-desktopapp moet worden bijgewerkt (of 'gesynchroniseerd') wanneer je bestanden toevoegt of bijwerkt in Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt controleren of je bestanden worden gesynchroniseerd, wat de synchronisatiestatus ervan is en in welke volgorde ze worden gesynchroniseerd. Lees ook informatie over het onderbreken en hervatten van synchronisatie.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

De synchronisatiestatus van bestanden in de Dropbox-desktopapp controleren

Dit zijn de verschillende synchronisatiestatussen die je kunt zien als je de Dropbox-desktopapp gebruikt:

Indexering: Deze status betekent dat je bestanden worden voorbereid om te worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account. Tijdens deze status worden wijzigingen in bestanden niet doorgevoerd.

[Bestandsnaam] synchroniseren: Deze status geeft aan dat een specifiek bestand wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account. Het bestand wordt expliciet benoemd.

[x] bestanden synchroniseren: deze status geeft aan dat een bepaald aantal bestanden wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account.

Synchronisatie gepauzeerd tot [x]: Deze status geeft aan dat het synchroniseren is gepauzeerd. Het synchroniseren kan 30 minuten, 1 uur, tot morgen, of voor onbepaalde tijd worden gepauzeerd. De status toont het tijdstip dat het pauzeren afloopt.

Je bestanden zijn up-to-date: Deze status geeft aan dat je bestanden zijn gesynchroniseerd met je Dropbox-account en up-to-date zijn.

Opmerking: Dropbox Backup-gebruikers zien een iets andere tekst voor bepaalde synchronisatiestatussen.

De synchronisatiestatus van alle bestanden of mappen controleren:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Onderaan in het venster dat verschijnt staat een balk met de tekst ‘Indexing’ (indexeren), ‘Syncing [bestandsnaam]’ ([bestandsnaam] synchroniseren), ‘Syncing [x] files’ ([x] bestanden synchroniseren), ‘Syncing paused until [x]’ (synchronisatie onderbroken tot [x]) of ‘Your files are up to date’ (je bestanden zijn bijgewerkt).

De synchronisatiestatus van een bepaald bestand of bepaalde map controleren:

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).
  2. Zoek het bestand of de map dat/die je wilt controleren.
    • Opmerking: je kunt de zoekbalk in de rechterbovenhoek gebruiken om het juiste bestand of de juiste map te vinden.
  3. Bekijk het synchronisatiepictogram naast het bestand of de map. Meer informatie over de verschillende synchronisatiepictogrammen en hun betekenis.

Controleer in welke volgorde je bestanden worden gesynchroniseerd

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik bovenaan op het tabblad Synchronisatiegeschiedenis.
  3. Als de bestanden worden gesynchroniseerd, worden ze weergegeven in de volgorde waarin ze vervolgens worden gesynchroniseerd.

Bestanden met voorrang synchroniseren

1. Volg de bovenstaande stappen om het tabblad Synchronisatiegeschiedenis te openen.
  2. Wijs het bestand aan dat je als volgende wilt synchroniseren.
  3. Klik op Hierna synchroniseren.