Controleren of je bestanden en mappen worden gesynchroniseerd

Bijgewerkt Dec 04, 2023

De Dropbox-desktop-app moet worden bijgewerkt (of 'gesynchroniseerd') wanneer je bestanden toevoegt aan of bijwerkt in je Dropbox-account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je:

• Controleer of je bestanden worden gesynchroniseerd
  • Controleer de synchronisatiestatus van je bestanden en mappen
  • Wijzig de volgorde waarin je bestanden worden gesynchroniseerd
  • Wat je moet doen als je bestanden niet synchroniseren

Lees ook informatie over het onderbreken en hervatten van synchronisatie.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Controleren of je bestanden en mappen worden gesynchroniseerd

De synchronisatiestatus van alle bestanden of mappen controleren:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. De synchronisatiestatus staat onderaan het venster dat verschijnt. Mogelijk zie je:
    • Indexeren: Deze status betekent dat je bestanden en mappen worden voorbereid om te worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account. Tijdens deze status worden wijzigingen in bestanden en mappen niet doorgevoerd.
    • [Bestandsnaam] synchroniseren: Deze status geeft aan dat een specifiek bestand wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account.
    • [x] bestanden synchroniseren: Deze status geeft aan dat een bepaald aantal bestanden wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account.
    • Synchronisatie onderbroken tot [x]: Deze status geeft aan dat het synchroniseren is onderbroken. Het synchroniseren kan 30 minuten1 uurTot morgen, of Voor onbepaalde tijd worden gepauzeerd. De status geeft het tijdstip weer waarop de onderbreking afloopt.
    • Je bestanden zijn up-to-date: Deze status geeft aan dat je bestanden zijn gesynchroniseerd met je Dropbox-account en up-to-date zijn.
    • Starten: Deze status betekent dat de Dropbox-desktopapp aan het opstarten is.
    • Componenten verbinden (alleen op Dropbox voor macOS op File Provider): Deze status maakt deel uit van het opstartproces voor de Dropbox desktop-app en betekent dat de app verbinding maakt met alle componenten die nodig zijn om op macOS uit te voeren.
highlight icon

Opmerking: Dropbox Backup-gebruikers zien een iets andere tekst voor bepaalde synchronisatiestatussen.

De synchronisatiestatus van een bepaald bestand of bepaalde map controleren

De synchronisatiestatus van een bepaald bestand of bepaalde map controleren:

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).
  2. Zoek het bestand of de map dat/die je wilt controleren.
    • Opmerking: je kunt de zoekbalk in de rechterbovenhoek gebruiken om het juiste bestand of de juiste map te vinden.
  3. Bekijk het synchronisatiepictogram naast het bestand of de map. Meer informatie over de verschillende synchronisatiepictogrammen en hun betekenis.

Kies welke mappen worden gesynchroniseerd met selectieve synchronisatie

Met selectieve synchronisatie kan je kiezen welke Dropbox-mappen je wilt opslaan op of verwijderen van de harde schijf van je computer.

Meer informatie over hoe je selectieve synchronisatie gebruikt.

De volgorde wijzigen waarin je bestanden worden gesynchroniseerd

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik bovenaan op het tabblad Synchronisatiegeschiedenis.
    • Dropbox Backup-gebruikers zien Synchronisatie en back-ups.
  3. Als bestanden en mappen worden gesynchroniseerd, worden ze weergegeven in de volgorde waarin ze worden gesynchroniseerd.
  4. Wijs het bestand aan waaraan je voorrang wilt geven.
  5. Klik op Volgende synchroniseren.

Wat je moet doen als je bestanden niet synchroniseren

Als gesynchroniseerde bestanden of mappen niet lokaal op je apparaat of in je Dropbox-account verschijnen, zijn er meerdere manieren om het probleem op te lossen.

Meer informatie over oplossingen voor met bestanden die niet synchroniseren.

Veelgestelde vragen over synchronisatiestatus

Wat moet ik doen als de Dropbox desktop-app aangeeft dat alles is bijgewerkt, maar er ontbreken bestanden?

Als je Dropbox desktop-app onnauwkeurig meldt dat alles is bijgewerkt, terwijl je weet dat er bestanden in je account ontbreken, kunnen daar een aantal oorzaken aan ten grondslag liggen:

• Het bestand is nog steeds aan het synchroniseren: Het kan extra tijd kosten om een groot bestand naar uw apparaat te synchroniseren.
  • De app moet opnieuw worden opgestart: Als een fout ervoor heeft gezorgd dat de app de synchronisatie heeft stopgezet, kan het probleem verholpen worden door de app te sluiten en opnieuw te openen.
  • De app moet opnieuw worden geïnstalleerd: Er is mogelijk een probleem met de installatie van de Dropbox-desktopapp. Verwijder de app en installeer deze opnieuw om te zien of de fout hiermee is opgelost.

Blader door meer probleemoplossingen voor synchronisatieproblemen.

Waar heb ik toegang tot de synchronisatie-instellingen?

Synchronisatie-instellingen kunnen worden gewijzigd op het tabblad Synchronisatie in de voorkeuren van de Dropbox-desktopapp.

Hier kun je instellen hoe Dropbox met nieuwe bestanden omgaat, mappen selecteren om te synchroniseren en de Dropbox-mappen naar een andere locatie op je computer verplaatsen.

Meer informatie over hoe je Dropbox-voorkeuren in de taakbalk of menubalk bekijkt.