Så här förhandsvisar du filer i Dropbox

Med filförhandsvisningar kan du titta på, kommentera och dela filer utan att ladda ner dem. Du kan dock inte redigera en fil från en förhandsvisning.

För att förhandsvisa en fil på datorn eller mobilen klickar (eller pekar) du bara på filens namn. Längst upp till höger kan du klicka på följande:

• Kommentarer för att visa kommentarer
  • Aktivitet för att se vem som senast öppnade eller redigerade filen
  • Om för att visa filens storlek och typ samt när den senast ändrades

Varför går det inte att förhandsvisa filen?

Om du har problem med att förhandsvisa en fil kan det hända att den filtypen inte stöds av Dropbox. Filen kan också vara för stor för att förhandsvisa. Se hela listan över filtyper som stöds samt storleksbegränsningar.

Om detta inte är problemet kan du läsa den här artikeln för vanliga felmeddelanden och korrigeringar.

1. Om en förhandsvisning inte laddas eller laddas fel kan du alltid öppna filen genom att ladda ner den: 1. Klicka på Ladda ner eller ikonen med punkterna (...) eller i övre hörnet till höger. Om du har laddat ner filen tidigare ser du knappen Öppna med (eller Öppna).
    • Om du klickade på ikonen med punkterna (...), klickar du på Ladda ner
    • Om du klickade på Ladda ner, klicka på Direktnerladdning
    • Du kan också klicka på Lägg till i Dropbox för att lägga till filen i ditt Dropbox-konto

Varför ser jag bara första sidan av filen?

Om du försöker förhandsvisa någon av följande filtyper kan du bara förhandsvisa den första sidan eller ramen av filen. Du kommer att kunna se resten av sidorna när du laddat ner och öppnat filen.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .keynote
  • .gif

Varför är det uppladdade datumet på filen nyare än ändringsdatumet?

Dropbox bevarar datum för när filen ändrades när du laddar upp den via Dropbox-klienten. Detta kan till exempel hända om du senast ändrade en fil för 3 månader sedan men laddade upp den igår.