Så här förhandsvisar du filer i Dropbox

Med filförhandsvisningar kan du titta på, kommentera och dela filer utan att ladda ner dem. Du kan dock inte redigera en fil från en förhandsvisning.

För att förhandsvisa en fil på dropbox.com, klienten eller den mobila appen, klicka på filens namn. Där ser du kommentarer, aktivitet och annan information om filen. I klienten klickar du på knappen Expandera förhandsvisning (pilsymbolen i övre högra hörnet) för att se en expanderad vy.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Varför går det inte att förhandsvisa filen?

Om du ser ett felmeddelande när du försöker förhandsvisa en fil kan du titta på den här artikeln.

Om inte, ska du kontrollera att din filtyp stöds.

Om filtypen inte stöds eller inte går att förhandsvisa, kan du ladda ner den till datorn och öppna den i ett program på datorn för att visa den. Ladda ner en fil så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på filen du vill ladda ner för att öppna fönstret för förhandsvisning.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter ”” längst ner till höger.
  4. Klicka på Ladda ner.

Öppna filen från Finder (Mac) eller Filutforskaren (Windows).

Varför ser jag bara första sidan av filen?

Om du försöker förhandsvisa någon av följande filtyper kan du bara förhandsvisa den första sidan eller ramen av filen. Du kommer att kunna se resten av sidorna när du laddat ner och öppnat filen.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .keynote
  • .gif

Varför är det uppladdade datumet på filen nyare än ändringsdatumet?

Dropbox bevarar datum för när filen ändrades när du laddar upp den via Dropbox-klienten. Detta kan till exempel hända om du senast ändrade en fil för 3 månader sedan men laddade upp den igår.